Nejste přihlášen/a.
Za sebe musím říct, že čím jsem starší, tím víc mám k tomu negativní vztah.
Jsou-li graffiti "vhodně umístěny," tam kde "neškodí" např. na "zapomenutých územích nikoho" "neudržovaných periferiích měst " které jsou úplně mimo "veřejný pohled a zájem" jestli mi rozumíte tak je beru jako zajímavé svědectví a některá jsou i opravdu krásnými uměleckými díly nad kterými smekám...
Líbí se mi ale i prosté nápisy které něco vyjadřují nebo hlásají, touhu, cit, lásku, naději, víru, osamění očekávání, nebo výkřik...
Když takovými "zapadlými" místy procházím tak ty nápisy rád čtu a sleduji jak je pomaloučku poškozuje zub času a říkám si kde je ta ruka která ten nápis kdysi psala, kde jsou ti dva co si tam pomocí graffity vyznali lásku, byli spolu, vydrželo jim to? žijí ještě?...nápisy staré deset dvacet let omšelé sotva čitelné, nenávratný čas, možná že ze všeho už zůstal jen ten nápis na tom rezavém plechu té rozpadlé a dávno zavřené továrny...
Myslm, že je to špatně položená otázka. Je to jako zeptat se: "Líbí se vám sochy,..obrazy,..hudba,..?" Lépe by asi bylo zeptat se "jaký je váš vztah ke graffiti"?
Jsem ze starší generace (důchodkyně). Můj vzah je asi takový: Pokud jsou graffiti na nevzhledných betonových plochách - např. různých opěrných zdí kolem trati, podchodů a pod., ráda se na ně podívám a rozdí mezi nimi je veliký..asi jako mezi jejich autory. Ne každý má talent. Ale je mnoho takových, které se mi opravdu líbí a jejich autory obdivuji - umí.
Co mi opravdu vadí jsou graffiti na vlacích a nebo vagonech metra...to už je jen vandalismus.
Zvláštní kapitolou jsou tagy - ty čmáranice (podpisy) všude. ..na dopravních prostředcích, na fasádách domů,.. to se mi vždycky vaří krev. Jejich autorům bych po dopadení nastříkala jejich tag na holé pozadí, aby si zkusili jak těžké je se této "krásy" zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.