Nejste přihlášen/a.
Chtěl by se zeptat - někde na netu jsem se dočetl, že je dobré si rozdrtit skořápky od vajec na prášek a po malých dávkách konzumovat. Hlavně pro ženy v době těhotenství a při kojení... a co u mužů, např na kosti, zuby atd. Je také možné předávkování a jaké to má příznaky.
Nadbytek vápníku - Viz obrázek - zdroj
Žádné skořápky bych nejedla. Vápníku je v lékárnách dost. Potřebujete k tomu vitamin D a kontroly moče u lékaře, hlavně také denziometrii.
doplněno 11.06.16 14:21:mernet® Datum: dnes 14:11
To je pravda, omlouvám se Vám, nejste to Vy, kdo odsuzuje nemocné že míří od lékaře do lékárny, ačkoliv by jim měla stačit pestrá strava, ale holt nestačí, ale pravda je, že jsou mezi námi lidé kteří nemají volbu a o těch jsem psala.
Samozřejmě je každý rád, když je zdravý a nepotřebuje jíst nic navíc.
Dafina. A proč ne skořápky? Jaký si myslíš, že je rozdíl mezi vápníkem ve skořápce a tím kupovaným?
hauu. Představ si to, že ne. Naopak. Namleté skořápky na jemno jsou opravdu dobrý zdroj vápniku. A ptám se i Tebe. Jaký rozdíl je ve vápníku ve skořápce oproti vápníku v tablatě z lékárny? Má snad jiné chemické složení? Tohle je právě ta hloupost lidí, jejichž myšlení je poškozeno vlivem civilizace.
Prostě to, co se dá koupit v lékárně, je daleko lepší než to, co nám nabízí příroda kolem nás. Je tady vidět vliv reklamy a neschopnost samostatného myšlení. Viz zrovna vápník nebo třeba různé Kolageny.
Farmacetuické firmy jsou díky tomu vysmáté
Ono jde hlavně o množství, potřebuju k vitaminu D 500 mg vápníku denně, už 16 let, slepice nemám, vajíčka nejím na tucty, v obchodě skořápkám nevěřím, dneska, aby to vydrželo se stříká kdeco nějakým s odpuštěním sajrajtem a to bych si měla dávat do těla? Ani náhodou. Proč by měly být skořápky lepší, to tu nikdo neobjasnil. Že je to bio? Jednou se lidi z toho bio zblázní.
mernet® Datum: dnes 10:41
Jako jeden z "vedlejšáku"bych viděla že vstřebávání vápníku bude obtížné, jsou potřeba další léky. Viz obrázek - takže není třeba se vracet do středověku, kdy jim nic jiného nezbývalo.
důležité informace: kombi-kalz - na lékařský předpis
medapharma.cz/...
mernet. Nojo, no. Já zapomněla, že ne každý má domácí vajíčka. Určitě máš pravdu, že skořápky z velkochovu asi nejsou nejlepší.
pro sebod
Nenapsala jsem, že to nemá používat, napsala jsem, že já bych to nejedla. Vidím v tom rozdíl. Tazatel na rozdíl ode mě nebude hloupý, zaostalý a nebudou na něm vydělávat různé firmy...ti druzí jsou všichni hloupí jako já, souhlasím, co jdou raději do lékárny...
pro štíra...
Sedimentace čeho - krve? Ukáže záněty v těle a podobně, to ano. Krevní obraz už ukáže více, to je pravda. Sedimentace moče je také důležitá, ale málo se provádí, sběr moče 24 hodin na množství vápníku.
Jinak samozřejmě jsou lidé, že jim sluníčko cca 20 - 30 minut denně stačí a vypít denně třeba půlitr mléka. Do cca 35 let to jde...
Ovšem jsou lidé, kterým to nestačí, at už z důvodu neschopnosti organismu či po nemocech a při nemocech, často i po operacích, či věku a deficit vápníku a vitamínu D a dalších složek citelně postrádají, takže to lékaři řeší už léčbou, zářivým příkladem je osteoporoza. Takže rešení?
Myslím, že jen to, co jsem napsala. Jiné řešení prostě není, ani ty skořápky, protože kdyby stačilo jen to, co jste napsal Vy, nikdo by třeba právě tu osteoporozu neléčil. Ti lidé by měli čím dál více porovité kosti.
doplněno 11.06.16 14:06:mernet® Datum: dnes 13:54
mermete, jsi štastný člověk, že nemáš problémy a z jídla Ti organismus stačí vstřebat vápník a ostatní látky, spoustě lidem ale ne, bohužel a pro ty je tady ta lékárna...ono dneska mléko asi nebude až tak mléko jako přímo na vesnici od kraviček...takže to není vždy vina lidí, že po sterilizovaném mléce nedostanou do těla dost vápníku...navíc i hojně ředěném. U nás se šidí kde co. Zatím tu nikdo nenapsal řešení pro ty, kteří z nějakého důvodu to nevstřebají. Je jich hodně, osteoporozu má 1 třetina národa. Další třetina o ní zatím neví.
Aby nemuseli do té lékárny. Takže odsuzovat něco, co lidem pomáhá mi přijde scestné.
problem je v tom,ze enzymy nepreziji teplotu nad 50stupnu,tim padem je stravitelnost temer nulova. to stejne plati i u tech chemicky upravenych tablet, je to jen vyhazovani penez.tepelne upravena strava obsahuje anorganicke mineraly, pro relo nevstrebatelne.v organismu pal vytvari sedimentaci, konkretne u anorganickeho vapniku treba hemeroidy, s ruznymi slouceninami soli treba ledvinove kameny.vstrebatelny vapnik hledej v organicke forme, tedy syrova zelenina a ovoxe, ktera ma enzymy potrebne pro traveni a zabudovani vapniku.zaroven je treba prijimat vitamin D,bez toho se vapnik nevstreba, tedy chodit ven na slunicko.horcik a dalsi latky jsou taky potrebne, protoze vapnik je parovy mineral a bez horciku se jen tak nezabuduje. v organicke forme je predavkovani prakticky nemozne,telo si veme kolik potrebuje a prebytky vylouci,neni zadna sedimentace v organismu. verimm ze pro lidi je jednodussi vzit si tabletu,mnozi skoci na reklamu ale vyhazuji penize oknem...
Jíro,skořápky z vajec-drcené-konzumovaly naše prababičky...dnes je možné-lépe stravitelné-koupit si Dologran - přírodní preparát,stačí lžička denně,nemusí to být před jídlem.Doporučuji nezapíjet horkým nebo hodně teplým nápojem alespoň půl hodiny.Nechá se volně rozpustit v ústech.Zakoupit můžete také Dologran s vitamíny .Je to vyvážený přípravek na každodenní použití,český výrobek výborné jakosti.Je málo doceňovaný,lidé si raději koupí zahraniční věc s reklamou z TV./jedna dávka denně a nemůžete se předávkovat,do budoucna si ochráníte kosti,atd./
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.