Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám 2 staré fotografie cca 20let, barevné, 9x15. Jsou ostré.
chci udělat pak z těch dvou fotek fotomontáž
pak to chci zvětšit na asi cca 90cmx1,2m
tohle chci rozdělit na cca 40 části, každou část vytisknout samostatně.
a následně při jedné akci se z toho složi jako puzzle právě ta velká fotka, neboli fotka velkého formátu
nejde mi o to aby ten velký formát byl super ostry, ani nebude, ale budou to 2 osoby co měli tehdy cca 1-2 roky (teď maji 24), a aby bylo alespoň poznat kdo to je
dotaz je co udělat s těmi fotkami? naskenovat na co nejvíce dpi (1200stačí?) nebo vyfotit nějakým super foťákem? Jde mi o to z čeho pak bude lepší obraz jak zvětším tu fotku na tak velký format? A asi nejlépe ukládat jako jakou příponu?
děkuji za pomoc a rady
Billboardy se dělají foťákama za půl milionu a to jsem ještě levnej megapixel.cz/... Navíc je to jiná liga, než scan 9x15 na nějaké domácí plečce z electroworldu, víme?
muzete to vyfotit do mrizky 2x2 zrcadlovkou s telezoomem a poskladat v PS do jednoho a vyretusovat bordel, vznikne vam foto cca 10.000x8.000px. Nicmene bude nejspis zapotrebi to trochu pak stylizovat.
doplněno 10.06.16 23:46:pochybuju ze 200mm ohnisko cvaknete v obyvaku jak pisu, pri takovem zvetsovani se stylizaci a uprave v PS nevyhne, cim vice dat tam bude, tim volnejsi ma grafik ruce pro vytvoreni pekneho tisku. Nikdo nerika, ze to bude jak vyvolane foto z kinofilmu na velky format.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.