Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za předmět?

Od: bartas* odpovědí: 11 změna:
Zdravím. Známá našla venku tento předmět. Nevíte někdo co to je a k čemu to slouží? Děkuji.
Co je to za předmět?
Co je to za předmět? #2
Co je to za předmět? #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

0x

Brusný kotouč? *slunce*

bartas*
hodnocení

Takže se tento kotouč dá do rozbrusu? To musí byt nějaký velký rozbrus. Jinak jsem si to částečně myslel.

Pamatuju že sme měli v učilišti takovou brusku s dlouhým krkem,tělo měla jak vrtačka a byla na podobné brusné kotouče

Takovou brusku má otec doma, dělával to třeba Narex. Rozdíl oproti úhlové brusce (flexa) je ve směru uchycení brusného kotouče. Ta "vrtačková" bruska je vlastně přímá, tzn. že se kotouč točí, jako by jste ho upnuli do normální vrtačky.
Na obrázku je podle mého názoru skutečně brusný kotouč, jen by mě zajímalo, do čeho je určený. Do té vrtačkové přímé brusky asi ne, ta tuším neměla uchycení kotouče na 4 matky, ale klasicky na jednu středovou matku. Alespoň ta, co má otec doma. Možná nějaké jiné starší modely měly jinak uchycení.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jako brusný kotouč to skutečně vypadá, ale ty otvory pro šrouby naznačují, že je to pro broušení plochy. Tipnu si na brusný kotouč do stroje na broušení parket. Zdravím!

doplněno 10.06.16 20:44:

bartas - patrně tam někdo na nádraží brousil parkety .

Podobně jsem uvažoval i já (ohledně těch šroubů), ale bruska na parkety mě nenapadla, dobrý tip *palec*
Já jsem si říkal, jestli to není brusný kotouč do stolní brusky, kde se brousí obrobek na čele brusného kotouče. Nevím přesně, jak se tyto brusky nazývají (asi stolní čelní bruska), ale technicky je to řešeno tak, že to má vlastní plotnu (jako třeba stolní pila) a to, co chceme brousit se tlačí čelně na brusný kotouč. Většinou ale ten kotouč bývá větší a připadá mi, že se tam mění jen smirkový papír, viz. obrázek. Ta bruska na parkety mi připadá reálnější.

Co je to za předmět? #4

hodnocení

0x

To bude zbroušený hrncový na kolejnice cominvest.cz/...

Tak záhada zřejmě vyřešena, tohle zatím vypadá nejpravděpodobněji *palec* a jestli byl kotouč nalezený někde u trati, tak asi není už co řešit.

bartas*
Přesně! Asi to tak bude. Známá to našla u zahrady v keři u vlakového kolejiště ;) Díky moc za typy.

isteron
hodnocení

0x

Obloženie do spojky osob. auta?

cicko*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]