Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem diabetik a hledám nějakou šetrnou náhražku cukru, ty umělé strašně zatěžují játra. Existuje vůbec nějaká?
Díky
Díky všem za tipy, ta stévie vypadá dobře, ještě se poptám doktora, ale tohle by mohlo jít, med dopadl špatně,
tohle podle internetu a recenzí můžou i cukrovkáři skoro se všemi typy cukrovky.
Děkuju moc
Na tu stevii se nemusíš ptát lékaře ,ten Ti potvrdí to co zde rádci psali!.Osobně jsem ji zavrhl-má ,pro mne takovou divnou,nepřekousnutelnou ,pachuť!
Pokud občasně ,tak raději med než cukr,je stravitelnější,zdravější nežli bíly řepný či třtinový cukr!(smaozřejmě v určitých mezích!NEPŘEHÁNĚT)
doplněno 10.06.16 16:49:Ajo třtinový cukr je úplně stejný jako náš český,řepný cukr!jediné čím se liší je jeho cena a potom to,že hejno lidí si myslí že je zdravější !
stevie, bohuzel ve vetsim mnozstvi se projevuje v chuti jako pendrek, cili preslazenejsi kava k jidlu na snidani treba s rohlikem, uz jde citit, jinak ne... ja sladim sacharinem nebo medem a vlastne jen kafe, cukr vubec nejim, nejlepsi sladkost je sul nejlepe na bramborovych chipsech a bakerollsech Ale piju pivo, takze nejaky prisun cukru mam.
@aja1946 jojo kafe rano s cukrem nebo medem funguje se sladidlem moc ne, ne-li vubec, musi se pak k tomu neco i snist, aby clovek spolehlive sel
mě to bez cukru absolutně nechutná, ale poslední dobou došli švédští vědci k zajímavému výsledku, cukr v kávě, ,pokud se nedají více než dvě kostky do šálky, vede k rychlejšímui metabolismu a netloustne se po něm
Ale kdo jí dvě kostky cukru denně? Snad nikdo?
Zkusím vyjmenovat běžné věci ve kterých se objevuje cukr:
-makový závin na snídaní, je v něm glukózový sirup (mák 1:1 glukózový sirup)
-marmeláda, džem 40-50% cukru, povidla 60%
-rohlíky, ovocné jogurty 12%
-slazené obědy např. nudle s mákem a cukrem, plněné knedlíky sypané s cukrem
-limonády a minerálky 46-50g cukru na litr
-sirup a jiné ovocné koncentráty je glukózový sirup taktéž samý cukr, ale trochu zředěný vodou.
-kdo má rád sladké, tak čokoládové nebo musli tyčinky a jiné sladkosti se vyrábí obvykle v koncentraci 50-56% cukru, tj 56g na jednu čokoládu. Tyčinky obsahují glukózový sirup nebo fondán což je jedno a to samé a malá tyčinka o váze 50g má přes 25g cukru.
A u Povidel se píše, že jsou tam přírodní sladidla, ale co to je? Dle mého názoru prostě cukr. Med určitě ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.