Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravá náhražka cukru?

Od: deemstrait odpovědí: 14 změna:

Zdravím, jsem diabetik a hledám nějakou šetrnou náhražku cukru, ty umělé strašně zatěžují játra. Existuje vůbec nějaká?

Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dafina*
hodnocení

0x

google.cz/...

Nemám cukrovku, nemusím mít všechno, tak se ptám, co med? Může diabetik med?

Med je 100% cukr. Pokud vynecháme nečistotu a případnou vlhkost ze vzduchu.

dafina*

h4ever® Datum: dnes 19:20

Jo díky, jen mě to napadlo a já to hned napsala...

hauu*
hodnocení

0x

celkem dobrá náhražka je stévie sladká-dá se pěstovat i doma

hodnocení

0x
Taky jsem za stevii, ale extrakt, který je bez pachuti a krabička za cca 150kč je na dlouuuho.. Diabetik nejsu, ale do čajů a pod stevii používám. Rozhodně je to nesrovnatelné chuťově s umělými sladidly. Nemluvě o velmi nezdravých účincích umělotin. Divím se, že stevii neporadil lékař, je celkem oblíbená. Jinak zřeba v bílé kávě mi samotná stevie nechutná, ale stačí dát trochu cukru a dosladit stevií, to samé třeba citronáda.
deemstrait
hodnocení

Díky všem za tipy, ta stévie vypadá dobře, ještě se poptám doktora, ale tohle by mohlo jít, med dopadl špatně,

tohle podle internetu a recenzí můžou i cukrovkáři skoro se všemi typy cukrovky.

Děkuju moc

Na tu stevii se nemusíš ptát lékaře ,ten Ti potvrdí to co zde rádci psali!.Osobně jsem ji zavrhl-má ,pro mne takovou divnou,nepřekousnutelnou ,pachuť!

Pokud občasně ,tak raději med než cukr,je stravitelnější,zdravější nežli bíly řepný či třtinový cukr!(smaozřejmě v určitých mezích!NEPŘEHÁNĚT)

doplněno 10.06.16 16:49:

Ajo třtinový cukr je úplně stejný jako náš český,řepný cukr!jediné čím se liší je jeho cena a potom to,že hejno lidí si myslí že je zdravější !

No já bych zrovvna eřekla že je bez chuti, koupila j,sem ty tabletky v lékárně a kafe je hnusný, tak jsem se vrátila ke třtinovému cukru, ,je to sice taky cukr, ale o něco málo málo zdravější

hancule*
hodnocení

0x

Zkusil jste někdy přejít na pití úplně bez cukru? Věřte mi,že si teprve potom vychutnáte čaj i kávu...jen snižovat-pomalu-dávky sladidel,až dojdete k 0.

2kedar*
10.06.16 08:18

Jo... *palec*

joudic*
hodnocení

0x

stevie, bohuzel ve vetsim mnozstvi se projevuje v chuti jako pendrek, cili preslazenejsi kava k jidlu na snidani treba s rohlikem, uz jde citit, jinak ne... ja sladim sacharinem nebo medem a vlastne jen kafe, cukr vubec nejim, nejlepsi sladkost je sul nejlepe na bramborovych chipsech a bakerollsech *smich* Ale piju pivo, takze nejaky prisun cukru mam.

doplněno 10.06.16 17:21:

@aja1946 jojo kafe rano s cukrem nebo medem funguje ;) se sladidlem moc ne, ne-li vubec, musi se pak k tomu neco i snist, aby clovek spolehlive sel :)

tondac*
hodnocení

0x

Diabetik by neměl hlídat jen cukr, ale hlavně sacharidy a těch je v pečivu nebo slaných brambůrkách zhruba 1/2 hmotnosti.

Z náhražek cukru asi jen ta stevie.

hodnocení

0x

mě to bez cukru absolutně nechutná, ale poslední dobou došli švédští vědci k zajímavému výsledku, cukr v kávě, ,pokud se nedají více než dvě kostky do šálky, vede k rychlejšímui metabolismu a netloustne se po něm

Ale kdo jí dvě kostky cukru denně? Snad nikdo?

Zkusím vyjmenovat běžné věci ve kterých se objevuje cukr:

-makový závin na snídaní, je v něm glukózový sirup (mák 1:1 glukózový sirup)

-marmeláda, džem 40-50% cukru, povidla 60%

-rohlíky, ovocné jogurty 12%

-slazené obědy např. nudle s mákem a cukrem, plněné knedlíky sypané s cukrem

-limonády a minerálky 46-50g cukru na litr

-sirup a jiné ovocné koncentráty je glukózový sirup taktéž samý cukr, ale trochu zředěný vodou.

-kdo má rád sladké, tak čokoládové nebo musli tyčinky a jiné sladkosti se vyrábí obvykle v koncentraci 50-56% cukru, tj 56g na jednu čokoládu. Tyčinky obsahují glukózový sirup nebo fondán což je jedno a to samé a malá tyčinka o váze 50g má přes 25g cukru.

A u Povidel se píše, že jsou tam přírodní sladidla, ale co to je? Dle mého názoru prostě cukr. Med určitě ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]