Zdravá náhražka cukru?

Od: Datum: 09.06.16 17:27 odpovědí: 14 změna: 17.06.16 16:21

Zdravím, jsem diabetik a hledám nějakou šetrnou náhražku cukru, ty umělé strašně zatěžují játra. Existuje vůbec nějaká?

Díky


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.06.16 17:34
avatar

https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=p%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD+n%C3%A1hrada+cukru

Nemám cukrovku, nemusím mít všechno, tak se ptám, co med? Může diabetik med?

Datum: 09.06.16 19:20

Med je 100% cukr. Pokud vynecháme nečistotu a případnou vlhkost ze vzduchu.

Datum: 09.06.16 20:03
avatar

h4ever® Datum: dnes 19:20

Jo díky, jen mě to napadlo a já to hned napsala...

Od: hauu®
Datum: 09.06.16 17:37

celkem dobrá náhražka je stévie sladká-dá se pěstovat i doma

Datum: 09.06.16 17:49
avatar
Taky jsem za stevii, ale extrakt, který je bez pachuti a krabička za cca 150kč je na dlouuuho.. Diabetik nejsu, ale do čajů a pod stevii používám. Rozhodně je to nesrovnatelné chuťově s umělými sladidly. Nemluvě o velmi nezdravých účincích umělotin. Divím se, že stevii neporadil lékař, je celkem oblíbená. Jinak zřeba v bílé kávě mi samotná stevie nechutná, ale stačí dát trochu cukru a dosladit stevií, to samé třeba citronáda.
Od: deemstrait
Datum: 09.06.16 19:18

Díky všem za tipy, ta stévie vypadá dobře, ještě se poptám doktora, ale tohle by mohlo jít, med dopadl špatně,

tohle podle internetu a recenzí můžou i cukrovkáři skoro se všemi typy cukrovky.

Děkuju moc

Datum: 09.06.16 20:16
avatar

Na tu stevii se nemusíš ptát lékaře ,ten Ti potvrdí to co zde rádci psali!.Osobně jsem ji zavrhl-má ,pro mne takovou divnou,nepřekousnutelnou ,pachuť!

Pokud občasně ,tak raději med než cukr,je stravitelnější,zdravější nežli bíly řepný či třtinový cukr!(smaozřejmě v určitých mezích!NEPŘEHÁNĚT)

doplněno 10.06.16 16:49:

Ajo třtinový cukr je úplně stejný jako náš český,řepný cukr!jediné čím se liší je jeho cena a potom to,že hejno lidí si myslí že je zdravější !

Datum: 09.06.16 21:25
avatar

No já bych zrovvna eřekla že je bez chuti, koupila j,sem ty tabletky v lékárně a kafe je hnusný, tak jsem se vrátila ke třtinovému cukru, ,je to sice taky cukr, ale o něco málo málo zdravější

Datum: 09.06.16 20:14
avatar

Zkusil jste někdy přejít na pití úplně bez cukru? Věřte mi,že si teprve potom vychutnáte čaj i kávu...jen snižovat-pomalu-dávky sladidel,až dojdete k 0.

Datum: 10.06.16 08:18
avatar

Jo... *palec*

Datum: 09.06.16 23:54
avatar

stevie, bohuzel ve vetsim mnozstvi se projevuje v chuti jako pendrek, cili preslazenejsi kava k jidlu na snidani treba s rohlikem, uz jde citit, jinak ne... ja sladim sacharinem nebo medem a vlastne jen kafe, cukr vubec nejim, nejlepsi sladkost je sul nejlepe na bramborovych chipsech a bakerollsech *smich* Ale piju pivo, takze nejaky prisun cukru mam.

doplněno 10.06.16 17:21:

@aja1946 jojo kafe rano s cukrem nebo medem funguje ;) se sladidlem moc ne, ne-li vubec, musi se pak k tomu neco i snist, aby clovek spolehlive sel :)

Datum: 10.06.16 09:26

Diabetik by neměl hlídat jen cukr, ale hlavně sacharidy a těch je v pečivu nebo slaných brambůrkách zhruba 1/2 hmotnosti.

Z náhražek cukru asi jen ta stevie.

Datum: 10.06.16 17:01
avatar

mě to bez cukru absolutně nechutná, ale poslední dobou došli švédští vědci k zajímavému výsledku, cukr v kávě, ,pokud se nedají více než dvě kostky do šálky, vede k rychlejšímui metabolismu a netloustne se po něm

Datum: 17.06.16 16:21

Ale kdo jí dvě kostky cukru denně? Snad nikdo?

Zkusím vyjmenovat běžné věci ve kterých se objevuje cukr:

-makový závin na snídaní, je v něm glukózový sirup (mák 1:1 glukózový sirup)

-marmeláda, džem 40-50% cukru, povidla 60%

-rohlíky, ovocné jogurty 12%

-slazené obědy např. nudle s mákem a cukrem, plněné knedlíky sypané s cukrem

-limonády a minerálky 46-50g cukru na litr

-sirup a jiné ovocné koncentráty je glukózový sirup taktéž samý cukr, ale trochu zředěný vodou.

-kdo má rád sladké, tak čokoládové nebo musli tyčinky a jiné sladkosti se vyrábí obvykle v koncentraci 50-56% cukru, tj 56g na jednu čokoládu. Tyčinky obsahují glukózový sirup nebo fondán což je jedno a to samé a malá tyčinka o váze 50g má přes 25g cukru.

A u Povidel se píše, že jsou tam přírodní sladidla, ale co to je? Dle mého názoru prostě cukr. Med určitě ne.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.