Nejste přihlášen/a.
Ahoj. S manželem jsme si chtěli adoptovat dítě, protože ho nemůžu mít. Pak jsme se ale rozvedli... ale já dítě pořád chci, je to možné? Díky.
Ideální je "adopce na dálku" - bez legrace. Peníze budete dávat, ale vy nebudete omezená dítětem (zájmy, práce) a kdyby vás přestalo bavit nebo mělo nějakou nemoc, vy ho nemusíte nikam dávat nebo se starat...
Svobodných matek a samoživitelek je mooooc - tak se jich můžete poptat, jak je to super, když se musí starat o dítě a nemají partnera.
doplněno 05.06.16 19:03:pitomost je "pořídit si" dítě z domova, protože chci... to je jako koupit si psa... a bohužel - někteří neznají rozdíl
doplněno 05.06.16 19:30:Chápu @magdon - znám v okolí jednu rodinu - soused a kamarád - kteří kvůli nemoci jeho manželky adoptovali dítě. Pak mám pár známých, spolupracovníků či sousedů v okolí, co jsou svobodné matky s dítětem, rozvedení (s 4 dětmi), vdovu (s dítětem vdovou od cca 28mi let).
Pokud se jedná o rodinu - tady chápu dítě či adopci. Pokud je to rozmar nebo pozůstatek chtíče svobodné ženy, je to špatně. Bez ohledu na vámi uvedená fakta.
To je ale pitomost!
doplněno 05.06.16 19:20:Mít a vychovávat děti je pro ženu přirozené a normální, pro ženy je to základní životní poslání. Zřejmě jste se nikdy nesetkal se ženou, která touží po dítěti a přirozenou cestou ho prostě mít nemůže. Zřejmě nedokážete pochopit pocity, jaké ta žena prožívá. V tom případě jsou jen 2 možnosti: dítě vyvdat, nebo adoptovat. Není to ideální řešení, ale je to aspoň nějaké řešení. A možná máte jiné zkušenosti (vymlouvat Vám to nebudu), ale většina adoptovaných dětí je na tom stejně, jako dětí vlastních. Některé se ani nikdy nedozví, že vlastní nejsou.
doplněno 05.06.16 19:25:A že je tazatelka čerstvě rozvedená? No a? Že je sama dneska neznamená, že bude sama za 1/2 roku. A čekat? Na co? Biologické hodiny tikají.
Podmínkou adopce je i manželství. Budete se muset provdat. Spíše si vezměte muže mající ve své péči dítě. Je to jednodušší a i praktičtější.
Ne, já bych Vám radila adopci s budoucím manželem, pokud by nešlo oplodnění "in vitro", nebo náhradní matku. Být druhou mámou dětí partnera nedopadá vždycky dobře,nemusí Vás přijmout, zejménal, pokud někde mají vl. matku, nehledě na to, že nikde není psáno, že se po letech nerozejdete a děti už neuvidíte. Taky to dopadnout dobře může, ale chcete riskovat, že nakonec Vám nemusí zbýt ani jeho děti a na adopci může být pozdě? (Nevím kolik Vám je).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.