Nejste přihlášen/a.
Přátelé. Ještě asi 2 měsíce budu používat internetové připojení od firmy o2 po kabelu kde slibují AŽ 20 giga. Jelikož já mám max.3,5 giga rozhodl jsem se tuto službu zrušit. Moje otázka zní: jaké máte zkušenosti s bezdrátovým internetem od o2 který nabízí až 30 giga a podle mep bych tady měl mýt velmi dobrý příjem jak říkají 4lte. Nejsem z oboru a moc tomu nerozumím. Badlím totiž na takovém místě kde pozemní vysílání bez drátu nejse. Jsem z liberce. Dík za odpovědí.WINKI
Máte v tom trochu guláš. Rychlost určitě neposkytují v "giga", ale v "mega", a to v megabitech za sekundu. Tedy 20 Mbps. Vy tvrdíte, že máte rychlost 3,5 Mbps. Jak jste tuto rychlost zjistil? Kde a kdy jste prováděl měření? Nebo jde o rychlost, jakou stahujete soubory? Pokud ano, ta se totiž neukazuje v Mbps, ale v MBps. Vidíte ten rozdíl ve velikosti písmene, to je přesně rozdíl mezi Megabitem a Megabytem [megabajtem]. Jelikož je "bajt" jednotka osmkrát větší než bit, musíte si to přepočítat. Rychlost 20 Mbps odpovídá rychlosti stahování (20/8) = 2,5 MB/s.
Pokud je vaše rychlost připojení opravdu jen 3,5 Mbps (tedy stahujete rychlostí cca 0,45 MB/s), tak jako první kontaktujte poskytovatele místo stěžování si na poradně. On musí prověřit připojení a navrhnout řešení.
Já platím O2 rychlost 40 Mbps a této rychlost trvale dosahuji, mimo špičku se pohybuje i kolem 42 Mbps.
Dále to chce prověřit, jestli od nich máte připojení ADSL nebo VDSL (to je velký rozdíl), případně požadovat změnu na VDSL, pokud to vaše vzdálenost od ústředny dovolí.
Kikihasui máte pravdu.Je to opravdu rychlost 3.5 Mbps. Jedná se o službu internet optimal plus s rychlostí až 20 asinMbps. Tam je zajimaváé to slůvko AŽ. Když jsem tam volal tak mi řekli že jsem poslední v řadě na kabelu a nejdále za ůstřednou.Mě hlavně sere že ten první dostane opravdu za 450 kč. 20 Mbps a já jen 2.6 za stejnou cenu. To ale není závist. Připojení je ADSL. Slevu na nich neukecáte ,jedině zkusím podat žádost o ztušení služby třeba se rozhoupou.
To jse mi ale neodpověděli na mou otázku jestli má někdo zkuěenout s mobilním internetem od O2.
To že v tom mám trochu guláš je asi už mým věkem (65) let
Děkuji za serizní odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.