Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Písničky k táboráku?

Od: matros odpovědí: 17 změna:

Ahojte!

V této diskuzi bych po Vás chtěl Vaše top 3 písničky (klidně i víc) co považujete u táboráku samozřejmostí nebo prostě ty, které máte rádi,ty do kterých se rádi zapojíte a třeba i ty bez kterých by podle Vás táborák prostě nebyl tím čím je. :) (Myslím ty co se dají zahrát na kytaru samozřejmě :) ) .

Proč to chci vědět?

Na kytaru už hraju nějakou dobu a svůj zpěvník pořád rozšiřuji a myslím,že tohle je dobrá příležitost jak se od různých lidí dozvědět jejich oblíbené táborové písně :)

Prosím aby odpovědělo co nejvíc lidí! Nestyďte se! :))

Písničky k táboráku?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Toulavej, Poveste ho vejs ...

trnca*
hodnocení

0x

Niagara, Tři kříže, Toulavej

hodnocení

0x

Hádej Matyldo, Zelený pláně, Divokej tymián,...

venkov4ever*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

1. Zelený pláně; 2. Montgomery; 3. Tam u nebeskejch bran; 4. Severní vítr...

... těch je! Těžko udělat žebříček nejoblíbenějších tak, abych obsadila jen první tři, čtyři místa. Několikrát jsem ho měnila, ale stejně přicházím na další a další...

host*
hodnocení

0x

1. Zatracenej život od Greenhorns, kdy každý ječí s plných plic "jupíííí čertéééé, di rači dáááál, pak jsem ho za rohy vzal, udělal přemet a jako tur řval, do dáli upalovaaaal", to se to zpívá.

2. Chajda drnová - stará trampsá píseň, kterou přebírají mladší a mladší muzikanti, mnozí znají trochu jinak slova, stejně jako u mnohých jiných písniček (Vlčák Pietro, Slaboch Ben, atd. atd..) a už nikdo neví, kdo je původním autorem.

3 Hájku háječku, hájku zelený - dlouuuuuhá vorařská písnička, vždy se najde někdo, kdo zná víc slok, nebo dokonce všechny sloky, nebo staříci trempíci ještě pamatují vorařskou rodinu Smrtů, kteří měli "plnou hospodu...", pamatují svatojánské proudy a zpívají nejen pamětníci Vltavy bez přehrad, ale i mlaďoši, kterým se písnička také líbí, znají ji a kašlou na historii, co bylo, protože je TEĎ a písničky jsou dobré nebo zapomenuté.

4. spousta dalších, ale chtěl jste tři nejčastěji hrané, které by neměly chybět (nechci používat hnusné slovo top).

mil®
hodnocení

0x

Okoř, Červená řeka, Dajána, Bedna vod visky, Jižní eskadrona, Černý muž, Růže z texasu, Poslední kovboj, ... těch je, nedá se vybrat jen nějaká trojka.

Přeju pěkný muzicírování.

pohanka*
hodnocení

0x

Černý muž pod bičem

Táboráku plápolej

Červená řeka

Chodím po Brodwey

a písničky od M. Tučného

ne 3, jsou jich na tisíc

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jsem to nepřehlédl, tak ještě nikdo nezmínil Rosu na kolejích. Zdravím!

doplněno 05.06.16 18:18:

jh - jo, Rosa na kolejích je u táboráku nutná. Jinak ho nemá snad ani význam zapalovat .

jh®

Teď jsem chtěla Daňka napsat! :-D A taky Nedvědy, to zná snad každý...

doplněno 05.06.16 18:21:

A "Vlajka", ale interpreta neznám...

doplněno 05.06.16 18:23:

Už jsem si to našla, já ji znám od Brontosaurů.

jitkak*
hodnocení

0x

Tři kříže, Kdyby tady byla..., Proměny od Čechomor, Montgomery, cokoliv od Honzy Nedvěda...nejoblíbenější Zvony zvoní a v poslední době se dobře zpívá u ohně Co bylo dál od Jelen+Kirschner ;) Ať Vám to zpívá *tanec*

tondac*
hodnocení

0x

Anděl

Když mě brali za vojáka

Máš má ovečko

Holubí dům

... a spousta dalších

lidus*
hodnocení

0x

U nás záleží na tom, kolik toho vypijeme. Všechny zmíněné, sousta dalších a na konec Kaťuša a Car báťuška dělal Rusku ostudu...

jentak*
hodnocení

0x

Ono je to hodně závislé na společnosti, která se sejde. Někdy chtějí hodně hrát Nedvědy, jindy Tučnýho, některá chce odrhovačky, jiná ani jednu, někde chtějí zas nové věci, hodně to záleží na lidech, kteří se sejdou. A moje osobní zkušenost, ubývá lidí ochotných zpívat. Sednout si k ohni a poslouchat klidně, ale vydat ze sebe tón, to ani náhodou. Jestli se dnes lidi stydí zpívat? Nebo se více bojí, aby se nezeměšnili? Nevím.

Nebeský lístek,Květinářka ,Tyrolák a mnoho jiných krásných,třeba Quantanamo.

hodnocení

0x

Rodné údolí, Už vyplouvá loď J.B., Sedm žlutých kamínků, Cikánka, Báječná ženská, Pastor Hill, Co nevidět se sejdem, Kocábka, Důl Mc Laren, Sázava.

iz*
hodnocení

0x

Nemám "top 3 písničky", hraju ráda všechny, které umím.

I Vám radím, vybírejte podle toho, co se líbí Vám.

Budete-li hrát písně, které máte rád, budou se líbit i posluchačům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]