Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektricka sekačka se vypíná

Od: sklar® odpovědí: 3 změna:

mam elektrickou sekacku dosti silnou 1800W.asi po pulhodine sekani se me vypina sekacka takze ji musim zase zapnout.ze by tam byla tepelna pojistka prozi přehřati a se vypne? sekacku mam asi od roku 2012 jinak seka dobře a jsem sní spokojeny..dekuji predem za radu,,

doplněno 04.06.16 09:52:

dekuji za radu jdu ocistit sekacku v kryte motoru je spousta suche travy,,

Elektricka sekačka se vypíná
Elektricka sekačka se vypíná #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to dost pravděpodobné, že tepelná pojistka sekačku vypne. Já tepelnou pojistku v (jiné) sekačce mám. Také není špatné tu sekačku udržovat v čistotě a to i pod krytem motoru, kde už může být špína. A je dobré i něco namazat olejíčkem. Zdravím!

P.S. A je dobré mít naostřený sekací nůž - tupý více zatěžuje motor a ten púotom hřeje.

hodnocení

0x
Ano, je to správně. Výrobce dbá na všechno a po půlhodině vypíná stroj.
.
Je to upozornění, že je potřeba si oddechnout, utřít pot z čela a také pozdravit souseda, jehož pozdrav jsme pro hluk stroje přeslechli. Samozřejmě je také třeba postavit i na kafe, případně svlažit hrdlo vhodným nápojem. O zákusku ani nemluvím.
Zjistilo se, že je to prospěšné také pro svaly a šlachy ruky, která počas kosení svírá vypínač. Předchází se křečím.
.
Také sekáč trochu osvěží mysl od neustálého napětí při sledování kamení a drátů v trávníku a přívodní šňůry stále se pletoucí pod vrtuli. Zrak si přece lépe odpočine při pohledu na lepé tvary osoby ženského pohlaví, konzumující sluneční paprsky za plotem...
.
Někdy je však trochu nepříjemné zjištění, že už toho kosení mám dost a konec zahrady je ještě daleko... Potom se dá vymluvit, že dnes končím, protože i sekačka toho má dost. Nesmí se přetěžovat.

hodnocení

0x
Ano je tam tepelna pojistka.
Kdyz je trava mokra , vyssi nebo hustejsi tak motor dostava vetsi grady a vice se zahriva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]