Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hodinky řízené radio signálem

Od: salmi odpovědí: 5 změna:
Moje hodinky Casio, které jsou řízené radio signálem, jsou vždyť o 1 vteřinu více než moje hodiny, které jsou taky rizene radio signálem. Poraďte prosím! čím to je?
doplněno 03.06.16 14:14: Hodinky včera během noci byly synchronizovay a hodiny jsou stále řízené radio signálem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Kdy došlo k poslední synchronizaci času?

rv*
hodnocení

0x

Jestli mají ručičky, tak je ručička o sekundu přesazená. Jinak ten sekundový rozdíl vidím jako podstatnou závadu, protože budete všude chodit pozdě.

remisak*
hodnocení

0x

Co je to vteřina proti věčnosti?

doplněno 03.06.16 16:56:

Vidím to na reklamaci.

hodnocení

0x

Máte zpoždění přes 40 let a tohle Vám vadí?
Vteřina není jednotkou času od roku 1975 ...

jofa*

Když pominu, že je to prkotina proti věčnosti, tak přece jen jsem se podíval na své digitály co mám doma. Casio nármkové lcd ukazují taky ( v detailním pohledu na čisla - sekundy) o jednu víc oproti nástěnným ručičkovým JVD. A to proto, protože u ručičkových vteřinovká čeká na dokončení sekundy, např. 4, stále je na trojce a potom tam skočí 4. Kdežto u lcd po dokončení trojky už ukazuje běžící čtvrtou ( 4 ), proto tam je již čtyřka a na ručičkových ještě stojí na trojce.. Politik Sobotka by řekl : Chápete to !

Nevím ale jaké porovnával tazatel.

doplněno 03.06.16 19:30:

Netvrdím, že to je ono, ale v porovnání doma těchto dvou rad. signálem řizených hodin, tomu tak při pohledu na hodiny skutečně je.

doplněno 03.06.16 19:33:

oprava: Politik Zaorálek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]