Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou barvu zvolit na vymalováni chodby?

Od: jimi* odpovědí: 11 změna:

Jdu malovat tetě chodbu ve starším baráčku a přáni tety je, at je vymalováno trochu podle současných trendu, má namysli sytější barvu.Doposud měla chodby vždy v bíle barvě.Vchodbě je dřevěné obložení v mahagonu a dlažba ze 70let v barvě, světle modrá a přechazi do tmavší modré.Vůbec nevím jaké barvy stěn by k takové barevné kombinaci dlažby a toho mahagonového obložení šly.Prosím nějakého "esteta či estetku" at mi poradi jak te "tetce " udělat radost:).

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dery*
hodnocení

0x

Chodba je většinou malý nebo úzký prostor, který asi není dobré malovat tmavou barvou - opticky byste tomutu prostoru uškodili.

Zvláště pokud je tam obložení v tmavém dřevě, udělala bych kontrast. Hodila bych tam nějakou světle žlutou (nic extra sytého, prostě jen "nádechově" žlutá, sytější by se mohla docela bít s tou modrou a vypadalo by to jako barák v mexické telenovel :-D) nebo v podobném duchu jemně béžovou...

jimi*
hodnocení

Díky za radu,žlutou jsme ji navrhovali a tu nechce.Ta béžova je dobrý nápad a ještě jsem uvažoval o broskvové,snad by taky šla.No vzhledem k té barvě dlažby to je složitější.

dery*

Ta broskvová taky není špatná, zní to dobře, ale asi bych dala zase jemnější odstín. Ta modrá na podlaze je totiž docela zákeřná :)

jimi*
hodnocení

Jo,ta dlažba je hodně zakeřná to je pravda,ale co se da dělat v těch létech nebylo moc na výběr snad jen dva nebo tři druhy a to ještě na nějakou stavební průkazku kterou měli v té době stavebnici k dispozici.A je škoda ji vysekat je totíž jak nová.

hodnocení

0x

Mladí se nastěhovali do bytu, skoro stejného jako mám já. A kde je všecko menší a předsíň také. Když mi mladá říkala, jak chtějí vymalovat, byla jsem jako pěna, protože jsem si v tom prostoru nedovedla sytější barvy vůbec představit a je to jejich rozhodnutí, nemusím mít pravdu Fakt!. Musím vám říct, že je to skvělé. Sama teď přemýšlím o tom, že si koupím na tmavou předsíň stejnou nebo alespoň podobnou barvu, jakou bymalovali oni. Vymalovali žlutě. Nevím, jak se ta barva jmenuje, je taková studenější. Ne jako žloutková, spíše jako když banány nejsou úplně zralé. Ne nádech, ani sytá, takový jako střed. Prostor úžasně získal, prosvětlil se. Koupelnu jsem já vymalovala jako nádech zelené a vypadá to skoro jako by to bylo špinavé.*jasne* jednou maminka chtěla sytě růžovou předsíň i se stropem. Taťkovi, tehdy se barvy míchaly, vyšla taková jako hodně tmavá, dnes se jí říká pink. Ani fialová ani červená ani růžová. Předsíň byla jako tunel. Vymyslelo jsme na strop bílý váleček. Totéž jsem jednou udělala já v kuchyni, jen na modrou. Každopádně to byla paráda.;) Vezměte si něco, nemusí to být ze stejného materiálu, třeba modrý hrnek, kousek mahagonového hadříku nebo neco a postavte k tomu jiné věci, které jsou v barvě, kterou si myslíte a tak poznáte, jestli se doplňují nebo tlučou.*jasne*

jimi*
hodnocení

Pokusim se ji ještě přemluvit i na tu žlutou, chodba tam je dost velká ale stropy jsou nižší jen asi 2,20 nebo 2,30m je to dům ze zvyšeným přízemim tak ta světlá barva si myslím by tam byla vhodnější.Diky za radu a zkušenost.

krkovicka*
hodnocení

0x
Pískové barvy,žluté-banánové-aby spíše bylo vidět obložení než aby to splýválo.

iz*
hodnocení

0x

Co zkusit tu světlou modř? Podle mne by s mahagonovým obložením mohla vypadat dobře.

pt®
hodnocení

0x

Jsme již důchodci a v létě jsme malovali malou chodbičku, či předsíňku ve žluté barvě. Když je teď chladno a pošmourno, vždy nás nás vítá jasná předsíňka. Koukněte, máme tmavěhnědý botník, ten není sice vidět, ale jen pro tu barvu. - pt

doplněno 14.11.12 17:16:

"babičko" děkuji za pochvalu. Přeji Vám také pěknou sluníčkovou chodbičku, ale nehoňte se. Až bude, tak bude a pak nám také ukažte fotečku. - pt

Jakou barvu zvolit na vymalováni chodby?

jojojo, to je ono! Úžasně se prosvítil prostor. Paráda! *palec*začínám o vymalování předsíně žlutou barvou také uvažovat, aby se Ježíškovi u mě líbilo. :D

viggen
hodnocení

0x

Máme klasickou uzkou panelákovou chodbu, momentálně je jedna stěna oranžová. Podlaha je odstín japonský dub, dveře takéž.

Chtěla bych teď trochu změnu - oranžovou vyměnit za čokoládovou. spodní 1/3 Tmavě hnedá, horní 2/3 světlé... Co myslíte?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]