Nejste přihlášen/a.
Jakého máte psa? Jaká je to rasa? Jak je starý? Jaký je? Je v bytě nebo na zahradě? Dejte fotku, prosííím.
Mojí rodiče mají 3 psy, všichni 3 jsou stejné rasy, Pekingský palácový psík "pekinéz".
Jsou to takoví mazlíčci, ale zdechlí Samozřejmě taky záleží na povaze toho psíka, třeba 2 z nich jsou akční až moc a třetí je zase takový spáč.
Je to dobré do postele, je to něco jako plyšák a když jsou ve větším počtu, v našem případě ve třech, tak je to paráda je sledovat.. Ale máme dva kluky a ti se občas poperou a u této rasy se bohužel často stává, že po větší šarvátce jim mohou vyskočit oči z důlku, né úplně, ale oko jim tak do poloviny vyleze, jednomu našemu se to už bohužel stalo, naštěstí máme u nás šikovného Zvěrolékaře, který ho operoval a musím říct, že zázrakem oko zachránil
já mám fenku, venkovskou směs, připomíná zlatého retrievera - je to 3-letá pohodová holka s báječnou povahou... měla by bydlet na zahradě, ale je tam spokojená jenom, když jsem tam taky - jinak je nalepená na dveřích a nebo si ukradne aspoň botu, aby měla připomínku svého člověka... takže, když tam s ní být nemůžu, nedá mi to a pustím ji aspoň do předsíně - tam se spokojeně rozvalí do svého křesílka a skleněnými dveřmi sleduje, co se děje uvnitř - hlavně, že není sama...
Pěkný večer,
Náš pes se jmenuje Kim (celé jméno z papírů Hackberry Kim), je to yorkshire terier, je mu 7 let. Zásadně je doma v posteli, na gauči, v křesle - jen na těch nejlepších místech A jaký je? Je to mazel, když náhodou zapomeneme podrbat, tak se prostě vnutí a rozplácne na záda a čeká, až ho podrbeme na břiše. Taky je to zloděj. Krade jídlo, které někde necháme odložené. Někdy si troufne na 4letého syna a sebere mu, co má v ruce. To ale dělá až poslední rok - asi trochu protože ho syn občas trápí. Dále je to úspěšný zdrhač, umí přelézt plot a v některých místech i podlézt
A obrovský bojovník - před 3 roky zázračně přežil napadení dobrmanem, kdy mu operující lékař nedával moc nadějí (chybí mu několik žeber, měl utržená játra a kdoví co ještě). Zajímavé je, že měl dlouho sytě černou barvu, až když jsem byla těhotná, tak zešedivěl.
Všichni kdo mají psa si myslí, že ten jejich je nejlepší. A všichni mají pravdu.
Jeden syn má už 3 roky tuhle princeznu, maličkou stařenku z útulku. Když si ji bral, měla asi 10 let. Poslední dobou je už hodně špatná - v bříšku má nádory a poslední týden jí ochrnuje přední nožička. Je to asi šestikilový drobek.
A druhý syn má tohoto krasavce, je to trochu pojašený pes, ale ohromný miláček. Miluju oba. Vlastně všechny čtyři
Tak malá Trixinka už je u Duhového mostu a my s manželem jsme se odhodlali a vzali jsme si tuto tříletou krasavičku. A je to s ní tedy jízda.
Teď už žádného. Před rokem odešla Luc. Bylo jí už 15 a měla už slabé srdíčko. Jiného pejska zatím nechci proto, že musím jezdit do práce a nemohla bych se mu dost věnovat.
Luc jsem měla skoro 10 let (chtěli ji dát do útulku) a byly jsme na sebe zvyklé. Tenkrát jsem ještě nebyla doma sama a tak jsme se v péči o ni střídali. Později jsem se přestěhovala na venkov a nějaký čas byla (jako důchodkyně) jen doma a tak si Lucinka zvykla v novém domečku, kde měla i celkem velkou zahradu. Myslím, že byla šťastná i když jsem ji pak musela opouštět kvůli práci. Večer mě můj malý "vrtichvost" čekal. Volno jsme si vždycky užívaly na výletech. Měla ráda i moji kočkopartu a na zahradě spolu dováděli. Často jsem se dívala jak na ni kočičáci číhají někde za keřem, pak na ni vyskočí a ona je se štěkotem "zažene" na strom...Za pár minut se vše opakovalo. Pořád mi chybí.
Brabantička, jmenuje se Funny, letos jí bylo 10 let, žije s námi v bytě a pořád vypadá jak plyšák. Je mazlivá, na mě závislá, ale když nejsem doma, vezme zavděk kýmkoli. Sama vydrží bez problémů, neplechu nedělá, nikdy nic nezničila a ani se nepokusila, je vzorná. Povahou byla velice temperamentní, až hyperaktivní, lety se zklidnila. Vzorně si nás hlídá, ale moc neštěká, vlastně to ani pořádně neumí.
A musím pochválit všechny mazlíky, super!
To jsem moc ráda, že jste oživili tuhle otázku. Je to krásné čtení a koukání, plné lásky.
Blani, jojo, dejte fotku!
Blanko, teď jsem se, při pohledu na vaši nááádhernou psinečku, tak zasmála, že se Dorka přišla podívat, co se děje. Krása!
Pokud budete chtít, tak taky pošlu fotku ... A mimochodem o tomhle se dobře mluví, že
?
Tak tady ji máte, v celé své kráse
A jinak s tím falešným březím jí to už skončilo ... Sice si je furt bere a někdy je nosí, ale už né tolik, dokonce do nich i kouše a dokonce jim utrhla ocásek
... K Vánocům jsem ji už koupila pár hraček nepískacích a jinak jsem ji už všechny pískací hračky sebrala
I tu kachničku co má na té fotce
...
my máme labradorku, nikdy jsme nedopřáli ji mít štěnata, ted už je moc stará, ale byla to asi chyba. Náš pes je totiž hrozně emotivní a vnímavý a asi si podvedomě přála mít svá štěnata. Ale už nám udělala 3x na jaře tuto příhodu: Bydlíme u lesa a u pole, ona volně běhá a neuteče, ale dívám se na ni z okna a něco má v tlamě, řvu na ni, fuj, nech ty myši. Pak projde otevřenou brankou asi pětkrát, ale už se schovová abych na ni neviděla. A hádejte co na druhý den najdu v boudě , dotáhnutá čerstvě narozená polní králíčata. Takže zase jsme je vrátili do pole, pravděpodobně zdechla, těžko je matka našla. Hnizdo nám náš pes neukáže.
Kevísek, 6-ti letý čoko labrador, vyhrál by soutěž v lenosti - klidně si uprostřed procházky sedne a trucuje, že už dál nepůjde, samozřejmě má svou vlastní postýlku - vlastně svůj vlastní pokoj.. :D. Je to ale největší dobračisko, momentálně trpí syndromem druhého dítěte, žárlí na mou malinkou neteř, když příjdou na návštěvu, pošťuchuje, předvádí se a pak opět trucuje ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.