Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj problém s kůží

Od: vanilka* odpovědí: 5 změna:

Ahoj..Nikdy jsem si nemyslela,že bych sem psala,ale stalo se.Potřebuji pomoc/poradit spíše od žen..Když jsem byla menší začaly se mi na kůži objevovat červené tečky a nejvíce na nohou,rukou a i pozadí..Řekla bych jako pupínky ,jak roste chloupek..nevím jak to popsat..ale já je mám hrozně červené a viditelné.Od té doby z toho jsem smutná a nevím co s tím..každý z rodiny mi roky tvrdí,že to není skoro vidět,aby mě uklidnili..Ale vidět to je opravdu hodně..A já se cítím provinilá,když si vemu kraťasy a "nutím" tak aby to viděli všichni okolo mě..Každý na to kouká s odporem a já se necítím vážně dobře..Stydím se za to a omezuju se ..v létě se pařím v silonkách,aby jsem to trochu zakryla..Zajímá mě jestli to nějaká z vás má a pomohl jí nějaký krém nebo tak..Zkoušela jsem krému dost,ale vždy po nějaké době používání mě začla kůže svědět nebo pálit..Byla bych ráda kdyby mi někdo pomohl,protože je to pro mě hrozné a trápím se s tím každé léto..Děkuju za každou radu nebo reakci..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, jdi k lékaři - kožnímu.

doplněno 27.05.16 19:27:

Jako ekzematik se suchou kůží poradím - vykašli se na krémy. Čím víc jsem to patlala, nebylo to lepší a kůže nemohla dýchat. Jednou jsem prostě přestala a je klid, na nejhorší stavy mám kortikoidní krémy, jinak nic.

Zkus se poptat v okolí, nevaří někdo domácí marihuanovou mast se sádlem? Na ekzémy super. A zkus vyřadit sladké, tučné, smažené... když tohle sním, večer se zpravidla ekzém ukáže, prostě ho to podporuje.

vanilka*
hodnocení

..Právě u lékaře jsem byla a ten mi řekl,že je to suchá kůže..Jen nevím ,jak bych se jí mohla zbavit,protože mi krémy nechtějí pomáhat.

joudic*

zkuste opravdu tu konopnou mast, jak pise @martinaa, ale poctivou domaci, ne z lekarny. Kdyztak nekoho poproste o listi ostrihane z palic a uvarte si ji sama podle receptu z netu v sadle nebo potravinarske vazeline nebo jak se to dela. Vypada to, ze jste mlada, a to bych se divil, kdyby okolo vas nebyl nejaky kurak, nicmene je hodne jednoduche si z listi udelat hasis, aby nic neprislo nazmar, tak se asi poucenym setrilkum nebude chtit jentak vydat listi obsypane pryskyrici :) Ale verim, ze to i hodne lidi vari a prodava na netu hotove.

hodnocení

0x

Jojo, to chce kožního. Jestli se s tím trápíte už delší dobu a zvláště v létě, mohla by to být o psorka. Třeba ne.

doplněno 28.05.16 06:29:

Musíte ke kožaři a vydržet tam, dokud přesně neurčí co to je. To, co popisujete, to jsem na kožním, kde jsem polehávala s různými přestávkami, viděla. Paní měla nohy po kolena, jakoby vlezla do kopřiv. A pak se jí změnily červené tečky v suché červené tečky. Byl to takový nesmyslný kolotoč. Byla to psoriaza. *sok* Má kožařka mi dávala na mé problémy mastičky a nic. Pak, po známosti jsem se dala zavřít do špitálu na 5 týdnů a tam mi diagnostikovali psoriazu a velmi mi ji zminimalizovali. Po mnoha letech z kůže vymizela, ale projevila se jako psoriatická artritida v kloubech. *bum*Vydržte u kožního, klidně k němu choďte jako do houslí, ale trvejte na přesné diagnoze. Nevíte, co bude za pár let!

vanilka*
hodnocení

Mám to po celý rok...Jen v létě musím nosit kratasy/sukně a moje sebevědomí se vytratí,když vím co mám na nohou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]