Nejste přihlášen/a.
Petr Nárožný: Mám rád lidi, které odsuzují jako politicky nekorektní darebáky
Rozhovor s Petrem Nárožným v Magazínu DNES vzbudil mimořádný ohlas. Snad proto, že herec hovoří i o kontroverzních tématech způsobem, který by někdo označil jako upřímný či přímočarý, někdo jako nekorektní. Na žádost čtenářů rozhovor zveřejňuje i iDNES.cz.
Nejsem asi první, kdo je přesvědčený o tom, že Evropa pomalinku umírá, říká Petr Nárožný. A pohotově pro ni vymyslí epitaf: Sice jsme zahynuli, ale byli jsme humanisté.
Nejsem asi první, kdo je přesvědčený o tom, že Evropa pomalinku
umírá, říká Petr Nárožný. A pohotově pro ni vymyslí epitaf: Sice jsme
zahynuli, ale byli jsme humanisté.
VYHRAJE ISLÁM DĚLOHOU?
Myslím si, že zhruba znám váš světonázor: lidstvo je nepoučitelné, pořád opakuje své chyby, a proto se nedají očekávat velké změny k lepšímu... Říkám to správně? Ano, tento názor mám dávno. A navíc si myslím, že teď, když do Evropy ve velkém proudí přistěhovalci, se může situace ještě zhoršovat. Ale o tom musíme mluvit opatrně - víte, jak dopadl Thilo Sarrazin z představenstva Německé centrální banky.
Něco jsem četl. Měl problémy, protože řekl, že kvůli přistěhovalcům Německo hloupne. A když to řekl, tak ho z práce vyhodili a všichni správní intelektuálové si nad ním odplivli... Jemu by asi nevadilo, kdyby se do Německa stěhovali angličtí počítačoví experti a architekti, ale pokud přijíždějí pologramotné dvanáctičlenné rodiny, tak se toho bojí, napíše to a v ten moment je z něj nepřítel státu. Čímž chci říct, že je tu spousta problémů, na které by se měly evropské země připravovat, o kterých by se mělo citlivě diskutovat, ale nediskutuje se. ...
Ano, Evropa umírá... jen stojíme a přihlížíme, jak se multikulturní lidé rozrůstají jako krev tekoucí z čerstvé rány a pohlcuje pomalu a jistě vše, co stojí v cestě.
Každý, kdo zabijí ve jménu "boha" nemá v naší společnosti co dělat, bohužel ten problém přišel s lacinou pracovní silou a v současnosti se z toho stal víc než problém.
Pokud zákon v jakékoliv zemi nebude fungovat stejným metrem na všechny, bude tohle násilí přibývat a nejde jen o muslimy, jde o všechny, kteří nerespektují zákony země ve které žijí!
Petr Nárožný pro deník iDnes:
Už jsme holt takoví... lidští. Zahyneme, ale na našem pomníku bude nápis, že jsme byli humanisté... V Evropě se sice žije pořád krásně, co si budeme povídat, ale ve starém Římě se před zánikem žilo taky krásně. I na Titaniku bylo všechno prima; dokud nešel ke dnu, měli tam prvotřídní šampaňské a hudba prý nehrála špatně ani ve chvílích, kdy se už Titanic potápěl.
otázkou je, kdo by nám ten náhrobek po naší smrti postavil a jak dlouho by vydržel vůbec stát.
No, ve jménu boha zabíjeli už kdysi dávno křesťané, když vytáhli na svatou válku do svaté země... Do té doby byly islámské země známé jako mírumilovné a ve srovnání s Evropou té doby velmi pokrokové.
Jenže křesťanství se datuje od n.letopočtu. To před tím bylo co? Mírumilovná tažení? To se jako neválčilo? - pt
Je krásné, jak jste zmínil kdysi dávno..ano máte pravdu, od těch dob už křesťanství nepálí ženy jako čarodějnice na veřejným prostranství a nekamenuje lidi na kraji města.
Nepopírám, že Orient byl kdysi dávno zdrojem obchodu a klidu, do té doby, než se do toho začal míchat Muhammad s jeho zjevením.
To si děláš, srandu, nebo jsi jenom ve škole při dějepisu nedával pozor? Jak se asi prorok dostal z pozice pouštního přepadače karavan, na pozici šéfa obrovského státu? Jak se asi z Mekky dostali muslimové až do Alhambry? Myslíš, že na Blízkém východě a v Severní Africe před nimi nikdo nežil? Žil a byly to křeťanské země, které přijaly křest za časů pozdní Římské říše. Jak myslíš, že muslimové naložili s místním obyvatelstvem? Ostatně, v takovém Egyptě stále ještě žije asi 10% původních egypťanů, tzv. Koptů, ale po Arabském Jaru už asi dlouho nebudou. Mimochodem, pokud šíříš frázovité "pravdy," vyčtené z učebnic, působí to poněkud křečovitě. Nastuduj si to pořádně a pak něco hlásej.
Jó, je tak krásné prohlásit že za všechny problémy Unie můžou ONI. Ti škaredí cizinci, co nám berou práci (kterou nechceme dělat) a modlí se k jinému bohu než je spráné (i když se tváříme že jsme vlastně ateisté). Rozhodně za problémy Evropy nemůžou sami evropané, my jsme přece ti hodní a šikovní...
Asi mě tady někteří setřou za moji odpověď, ale já se domnívám, že velkou část české populace netíží, co bude za dvacet,třicet let. Oni mají problémy (a velké) co s nimi bude za týden, měsíc. Co bude za rok - to už ani skoro neřeší. A myslím se, že za ty jejich současné problémy opravdu přistěhovalci nemůžou. Ty jim připravili jejich krajané. Neodvádějme svoje myšlenky a činy "dalekým" směrem. Udělejme si všichni pořádek ve svém domě, své ulici, svém městě.Když TOHLE bude v pořádku, tak se změní CELÁ naše zem.
Sebod, máš kus pravdy, setkáváš se denně tváří v tvář s problémy lidí, které popisuješ a pomáháš řešit, ano, lidé chtějí žít dnes, zítra, za rok. Já také, ale většinu života mám za sebou a už tolik nemyslím na sebe, ale na ty mladé, plné života, kteří tolik chtějí žít dnes, zítra, za rok. Jenže za rok bude zase za rok a tak dále a uběhne 10, 20, 50 let a člověk bude chtít žít dál, bude to ještě možné za podmínek, v kterých vyrůstáme? To je jen úvaha k zamyšlení, nic víc. - pt
Sebodko, je to tak napůl, ten souhlas s tím setřením
Soulasím, že většina lidí kouká co bude zítra a o důchodovém věku nepřemýšlí.
Ale přistěhovalci, kteří tady dělají načerno, obírají náš rozpočet o určité peníze. Navíc dělají levně (o kvalitě nemluvím), čímž snižují ceny českých podnikatelů, což se zase projeví na odváděných daních...
Hope, mám Tě za chytrýho kluka, tak si to nepokaž . Přistěhovalci dělají načerno... Ale tak dělá i většina domorodých podnikatelů
. A já se jim ani nedivím, protože leckdy to ani jinak nejde. Opravdu nemůžeme ten binec, který vládne v naší maličké zemičce neustále svádět na přistěhovalce, na cikány, na... Můžeme to svádět JEN A JEN SAMI NA SEBE! Až si tohle uvědomíme, až si každý začneme zametat hlavně před svým prahem, tak pak konečně budeme mít uklizeno. VŠUDE A VE VŠEM.
Ano, dělá tak i hodně domorodých, protože ten přistěhovalec dělá špatnou práci za minimální cenu a zákazník pak jen brečí, třeba tady na poradně...
Až budou čeští zákazníci kupovat kvalitní české výrobky a kvalitní českou práci za odpovídající ceny, tak se tady žádní nekvalitní přistěhovalci neuživí. A pokud ano, budiž jim přáno. Ale jak dneska chcete reklamovat zku*wenou zakázku u pracovníka z blízkého východu, který nemá ani občanku?...
TO: Sebod Ano, máš pravdu, ale jen dočasně. Nevím, jestli to víš, ale podle směrnic EU, se má do České republiky postupně nastěhovat přes jeden milion arabů. Oni je sem pochopitelně stěhují už delší čas, napřed do větších měst, aby si otestovali prostředí. Ale až to začne natvrdo, budeme se asi všichni divit, protože ti lidi rozhodně nebudou mít práci a vláda žádné státní podniky nestaví a stavět nebude. Existují jen tzv. "investiční pobídky", kdy se tu postaví levná montovna něčeho a ta se stejně pak nakonec přesune do Číny. Takže práce není ani pro místní a někdo jim bude muset sociálně solidárně platit. No a vzhledem k tomu, že daňová zátěž je už v současnosti neúnosná, bude to opravdu legrace, protože arabové se nespokojí s pár tisícovkama, jako romové. Takže NESOUHLASÍM s tím, že se to nás netýká, právě naopak, týká.
Ale já jsem nikde nenapsala, že se nás to netýká. Já se snažím upozornit nato, že si máme udělat pořádek VE VŠEM! Já se totiž domnívám, že není možné odtrhnout problém přistěhovalců od naprosto neúnosné "marastní" situace v této zemi. A zrovna třeba přistěhovalci nejsou příčinou tohoto marastu, ale jeho následkem. Tím, abychom si zametli každý před svým prahem, udělali si pořádek ve svém okolí, myslím to, aby jsme nedovolili, aby kolem nás byla jákákoliv špína - ať v podobě korupce, špatných rozhodnutí politiků (to je naprosto jedno na jaké úrovni).
Nevím, někdy se mi zdá, že v Čechách nemluvíme jedním jazykem. Na jedné straně slyším, že není práce, Na druhé straně slyším, že nejsou spolehlivý zaměstnanci, že se nikomu nechce dělat. Tak jak to teda je? Kde je pravda?
Tahle debata, kterou tady vedeme, je ale stejně k ničemu. Pár písmenek a NIC. Vyřešíme něco, že si tady o tom budeme psát? Ne, nevyřešíme nic. Bohužel. Neumíme se prát za svá práva, za práva svých dětí. No, tak holt nejsme ti silní, co mají přežít. Přeci to tak je odedávna přírodou dáno, ne? Přežijí silnější. Slabé kusy musí z cesty! A mě je moc smutno z toho, že my Češi mezi ty slabé kusy patříme. Je mi z toho moc smutno už jenom proto, že tuto zem miluji. Proto, že vedle v pokoji spí moje tři malá vnoučata, která i díky mé slabosti nečeká v životě asi nic moc hezkého.
To máš tak. Po revoluci jsme všichni čekali, že přečkáme 10 let a bude to u nás jak v Americe. A v průběhu těch 10 let, že se bude všechno zlepšovat, až to nakonec bude úplně nejlepší a pak vstoupíme do Evropské Unie a bude to jako vstup do Ráje. Namísto toho, máme stát v dezolátním stavu, skoro 2 biliony dluhu a kromě Prahy se nic neopravilo. Nechci, aby si někdo myslel, že se navážím do pražáků, ale vláda prostě investuje hlavně do Prahy, protože jedině pražáci můžou tu vládu svrhnout. Zbytek státu je bezmocný. A proto, když se Praze dá dost, dá pokoj. Mě není jasná jiná věc. Za komunistů jsme měli vnitřní dluhy, skryté v rozbitých silnicích, fabrikách s mašinami z druhé světové války (a to si nevymýšlím) a podobně. Ale stát byl teoreticky bez dluhů, ještě dlužili nám. Komunisti všechno dotovali. Postupně se dotace odbouraly a začalo se kupovat za tržní ceny. Stát privatizoval podniky a utržil slušné peníze. Stát hospodářsky rostl, asi 4% ročně. Po 23 letech takového růstu, bychom se tedy měli topit v penězích, anebo kolem sebe aspoň vidět vybudovanou zem. Jak to, že se od dob komunistů nic nedalo dohromady a zem má 2 biliony dluhu? Když Paroubek, jako poslední levicový premiér, odevzdával vládu pravici, měl stát asi 350 miliard dluhu. Jak je možné, že teď máme tolik? To přece nemáme šanci splatit! Nastává příležitost pro dohady. Co když je přivedení státu do ekonomického krachu záměr? A nevěřím ani na sekundu, že za to můžou nějaké sociální věci. Komunisti ekonomicky upadali, platili na sociální a vojenské věci neskutečně přehnané peníze (které pak pravda scházely v ekonomice) a fungovalo to 41 let - bez dluhů. Tihle noví taky do státu nevrazí ani korunu, šetří na sociálních věcech na krev a přesto jsme zadlužení po uši. Není to divné? Osobně přemýšlím, jestli tahle česky mluvící masa (zdráhám se tomu říkat národ, protože národ vypadá podstatně jinak), vůbec má nějakou budoucnost. A jestli Evropská Unie (které jsem do podpisu Lisabonské smlouvy fandil) má nějakou šanci. Ještě pořád by to šlo napravit, ještě pořád je čas, ale jsme ve vleku EU, která je sama bezradná a už si ani nevládneme - vlastně jsme si ani nikdy sami nevládli, vždycky nám cizí ideologie byly vnuceny. Obávám se, že jsme v podobné situaci, jako před nástupem Hitlera. Demokracie je bezradná a ztratila důvěru lidí, pokusy o oživení ekonomiky nefungují, lidi jsou naštvaní a do Evropy proudí arabové jako řeka. Jak tohle může dopadnout?
-Všechno je řízeno přírodními zákony a to tak hluboce že si to neumíme představit. Přiroda nás obdařila mozkem, který má určité myšlenkové pochody, emoce, paměť. Všechno souvisí se vším.
-Tak jako děti jsou neponaučitelné a opakují chyby přes upozorńování svých rodičů, tak se chová i celé lidstvo.
-Celý svět ovládne Čína nebo přesněji asiaté a proč? Neboť příroda je obdařila vlastnostmi, které jsou prostě lepší pro přežití v této době.
Klíčové, je tohle tvrzení: " kdyby se do Německa stěhovali angličtí počítačoví experti a architekti, ale pokud přijíždějí pologramotné dvanáctičlenné rodiny, tak se toho bojí, napíše to a v ten moment je z něj nepřítel státu".
To totiž odhaluje pozadí. Člověk se stane nepřítelem státu, protože vysloví pravdu, protože ten nepřítel není přímo stát, ale ekonomické šedé eminence v pozadí, které s tím státem manipulují. A protože je v zájmu těchto šedých eminencí dostat do státu, a zaměstnat za co nejmenší mzdu, cizince, a tím srazit úroveň mezd, které jako šedá eminence musím vyplatit svým obyvatelům. Komu by se to nelíbilo, mám-li moc to prosadit?
A proto EU nikdy nebude funkční. Není to totiž v zájmu světového kapitálu. Jemu nejde o to, aby se lidi měli lépe. Jemu jde o zisky. A ty jsou z imigrantů větší než z kmenových občanů státu.
zabu. . Ano, my, co tvoříme ty masy lidu, nemáme ani ponětí, co se tam "kdesi" nahoře děje. Jsme jen "masa".
. Občas se to tu hádá, zda je lepší Miloš nebo Karel. V podstatě to je jedno. Ovladače na všechno na tomto světě, mají v ruce naprosto jiní lidé. A těm opravu nejde o blaho nás všech. Někde tu je odkaz na článek o rakovině, zda je nám cosi tajeno. Ano, je nám toho zatajováno hodně moc. Předkládá se nám jen to, co "vrchnost" schválí. Zda je na nás činěn nějaký pokus? Jistěže je. A my se týhle komedie vědomě účastníme. Bohužel. Ale já se domnívám, že i kdybychom chtěli, tak nezmůžeme vůbec nic
. Nemáme informace, nemáme finance.
Koukni se na ostatní věci od "borců" co zveřejnili tohle video - odkaz mají v popisu na Youtube. Člověk neví jestli se má smát nebo brečet... Jsou to prostě takoví ti milí pánové s vytetovaným hákovým křížem.
Myslím, že příběh, jehož autorem je údajně dr. Emanuel Tanay, známý a vysoce uznávaný psychiatr, patřil na druhou stranu.
Poučení z historie jsou často neuvěřitelně jednoduchá a lapidární, ale přes všechny naše schopnosti logického myšlení často přehlédneme nejzákladnější a zcela nekomplikované závěry: svým mlčením se mírumilovní občané stávají zcela irelevantními.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.