Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značky na mapě - zlomeky u vrstevnic aj

Od: h4ever® odpovědí: 3 změna:

Víte někdo co znamenají zlomky oranžovou barvou psané u vrstevnic? Je to Ruská mapa tuším tak z 80-tých let.

oi65.tinypic.com/...

Modré vertikální čáry jsem tam přikreslil a označují vrstevnici 220. Rád bych pochopil vztah té vrstevnice 220 ke zlomkům okolo jestli tam nějaký je.

Pak mám ještě dva dotazy, co podle vás znamená když vrstevnice je přerušovan? V jednom místě kde byly vrstevnice 220, 230 a 240 se 230 vypařila a místo 220 a 230 daly čerchovanou čáru, tak tam jsem to pochopil jako že se spojily dohromady, že 230 není zakreslená. Ale tu nevím.

Dále by mě zajímalo co znamená světle modrá přerušovaná čára.

V pravo nahoře u vrstevnice 220 je oranžová přerušovaná vrstevnice 230 číselně neoznačená ve tvaru oválu. U té vrstevice zezdola a zezhora vybíhají dva oranžové výčnělky - je to přesně v tom černém čtverci v rohu. Co znamenaj ty výčnělky?

Pak tam jsou černé kolečka a vlevo od černé číslice 7 hned nad zlomkem 20/3 je oranžová značka, která kolmo protíná vrstevnici. Takových značek kolmo protínající vrstevnice tam je víc, co to je?

Edit: jak sem dát obrázek sem nepochopil

doplněno 27.05.16 13:49:

K tématu jsem našel:

pdf

doplněno 28.05.16 17:09:

Přišel jsem na to že černé kolečka jsou stromy (aleje), kolmé oranžové čáry na vrstecnicích jsou strže a špičky kolmé na vrstevnicích jsou taky strže, ale jiného tvaru. Zlomky zatím nechápu.

Značky na mapě - zlomeky u vrstevnic aj

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Čárkovaná vrstevnice je poloviční nebo čtvrtinová. Hlavní vrstevnice má číslo 200 (tlustá hnědooranžová čára - je tam řada stromů), plné čáry jsou po 20m. Přerušovaná v tomto případě je 10m. Vrcholek vpravo nahoře je špičatý strmý výběžek až 10m.

Ještě nechápu ty černá čísla v řadě stromů a oranžové zlomky.

hk
hodnocení

0x

Zkuste pátrat: archivnimapy.cuzk.cz/...

hodnocení

Našel jsem v S-1952. Ale jistý si nejsem. U těch stromů bych to interpretoval jako šířka řady 8m nebo 1m. Zlomek 24/11 taky si nejsem jistý. Myslím si že 24 je šířka ale nevidím důvod uvádět tam hloubku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]