Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pud sebezáchovy není

Od: susenka odpovědí: 11 změna:

Chci se zeptat,zda máte nějaký typ či radu,jak naučit dítě 8let větší pozornosti,venku,na silnici,atd. Přijde mi jak kdyby neměl pud sebezáchovy,nedává vubec na sebe pozor,bojím se ho někam sama pouštět s kamarády,protože vzdy si bud něco udělal nebo někam padl,píchl se,prostě cokoliv.I když mu pořád vtloukám do hlavy at se dívá a dává větší pozor,tak řekne že jo,a pak je s kamarády a na vše jakoby zapomene. Myslíte že se to spraví?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Tak malé dítě si ještě neuvědomuje možnost smrti... takže by se to mělo časem (jak jeho psychika bude dozrávat) zlepšit. Snad.

lidus*
hodnocení

0x

Na rozdíl od Eulálie se kterou většinou souhlasím, si myslím, že učit pravidla provozu v 8 letech je pozdě. Vnučka od mala ví, že na konci chodníku se musí zastavit, počkat na maminku a rozhlédnout se než přejde možná se budete smát ale já tak měla naučeného i psa. To, že vnučka jezdí na kole jako blázen a občas i spadne do potoka beru jako naprosto normální, není skleníková květinka a to, že sletí ze stromu je běžné. Nějaká odřenina, modřina, tříska to je přece normální, leze stěny a ví, že musí mít jištění, jelikož spadnout z 10m by nemusela rozchodit, ví, že musí mít na kole helmu a bez helmy, rukavic by nejela. Na chalupě ji dnes (6let) pustíme na kole s dětmi, jedou 5km a ví, že nesmí přes cestu a že i na polní cestě občas jede traktor, je naučená slézt z kola a stát při krajnici nebo šup do pole i s kolem. Nemyslím si, že se nemůže něco stát ale vychovávat dítě ve skleníku nechceme.Výborné jsou dopravní hřiště, rychle pochopila, že na "zebře" nemá přednost a že ji klidně srazí kluk co jede v autíčku a nezastaví ani když ten v protisměru stojí, že se přechází jen na zelenou když je semafor a i tehdy se rozhlédnu. Zkuste syna nechat žít a nehlídejte ho na každém kroku, jen zakažte chodit přes cestu kde jezdí auta.

martinaa*
hodnocení

0x

Pěkný den, v první řadě - je naučený pravidlům? Myslím celkově, že se chodí po chodníku, zdravíme, chodíme přes přechod atd? Děti v naší školce to umí už od 4 let, tříleťáci to ještě nepobírají. Pokud ne, máte pět minut po dvanácté. Pokud ano, je dítě jen nešikovné a nepozorné, nebo se jedná třeba o poruchu pozornosti nebo hyperaktivitu? Tyto děti vám odkývají cokoli, ale vlastně vás nevnímají, mají kolikrát myšlenky jak vlaštovky, neustále létají sem a tam.

Pokud mohu říci ze svého pohledu, jako dítě jsem pořád někam padala, vymknuté kotníky, prsty, tržné rány a šití jsem měla nepočítaně. Prostě jsem v rodině byla za to nemehlo, co si vždycky něco udělá. Zůstalo mi to i na střední a na vysoké, samý úraz, mnohdy v dost dementních situacích. A že jsem odmala hyperaktivní, tak jsem tomu šla samozřejmě většinou naproti.

Pomohl až věk, kdy jsem na sebe začala být docela opatrná kvůli strachu z bolesti.

hodnocení

0x

Ve škole se dovede dlouho soustředit? Nemá problémy s pozorností, s hyperaktivitou? Nebyla mu nikdy diagnostikována ADHD? ;)

hancule*
hodnocení

0x

Neberte to tak tragicky, v tomhle věku jsou kluci všichni takoví - jen málokterý je pozorný a opatrný. Pokud s ním jdete venku,učte ho výrazně pravidlům.Naučí se,nebojte - chce to čas.Máte-li možnost,přihlašte ho na tréninkové hřiště,kde se děti učí základům bezpečnosti - jak chodec,tak kolař...

hk
hodnocení

0x

Spravit se to může, bohužel stav zapříčinili rodiče svojí výchovou.

hk, nemáte pravdu. Někdy můžete vychovávat a vést a usměnovat a jít příkladem, ale když je chyba, které je diagnostikjována nebo právě že nediagnostikována jako ADHD, pak nezmůžete vůbec, ale vůbec nic, zvláště pak, když si neinformovaní rodiče myslí, že mají jen divoké nebo "hravé"dítě. . hyperka.eu/...

doplněno 28.05.16 19:58:

hk, nemáte pravdu, ale přít se s vámi nebudu.

hk

Jsem jiného názoru. Pár facek velmi rychle dítě vyléčí z ADHD a jiných záchvatů a nesmyslů. Tyhle novodobé "nemoci" jsou zapříčiněny z 99% výchovou v rodině. Bohužel na těchto dětech se podepsaly jejich matky/rodiče.

susenka
hodnocení

Docela me některé vaše odpovědi uráží,já miluji svoje děti,věnuji se jim jak jen je to možné,pro mě jsou děti vše a pokaždé tomu stašímu 8let říkám dávej na vše pozor,všude se dívej atd,pokazdé když jdeme ven,tak se zastavíme u silnice a řeknu mu co se má dělat? A on řekne rozhlídnout zda nejede auto a podívá se.Ano vše v pořádku ale pokud by byl sám nebo s kamarády,tak jakoby na vše zapomíná a jeho svět jsou v ten moment ti kamarádi a hraní.ADHD nevím,nikde jsme nebyli,ve školi se při vyučování soustředí a moc ho to tam baví,má jedničky a problém tam není,jen opět když jsou venku s družinou a kamarády tak je mu vše jedno.Snad věkem na to dojde,budem doufat,jinak hk nemá pravdu,fackama nic nespravíte,jestli je to vaše metoda výchovy tak potěš.

Sušenko, já už mám pravnuky, asi se už příliš nepotřebuji vzdělávat, ale nesmírně se mi líbí nevychova.cz/... Každé nové video mi přichází a každé s velikým zájmem sleduji. Nemohu vám tady dát další, alespoň tohle, nevychova.cz/... které vás navede na další. Už jich mám uložených 17. Úžasné! Jako vysloužilá kantorka jsem plná obdivu a úcty k takovému přístupu k dětem, jaký paní Katka Králová prezentuje. Stojí za pozornost.

lidus*

"hk" doporučuji si o ADHD a možná i o autismu něco přečíst. ADHD není žádná novinka, byla tu vždy, dřív vám nacpali děcko tlumícími léky a nikde se o tom moc nemluvilo. Nemyslím si , že synek má tuto diagnozu, je pouze nepozorný jako všechny děti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]