Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snášíte rejpavé lidi?

Od: slzicka* odpovědí: 13 změna:

Např. tento týden je v Prostřenu Mirka, ta je vhodným exemplářem pro můj dotaz.

Mám podobnou sousedku a musím říct, že se ji vyhýbám co to jde. dyž už ji potkám, tak utíkám se slovy "promiň spěchám". Jak s takovým rejpalem bojujete vy?

Dík za vaše názory:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

0x

Okázale ignorovat. *fn*

doplněno 26.05.16 20:22: Prostřeno je příkladná show, většina konfliktů mezi zúčastněnými probíhá dle pokynů režie. Pokud se tam budou všichni hladit po hlavičkách a udělovat si desítky, diváci rychle přepnou jinam a zadavatelé reklamy rovněž. ;)

pohanka*
hodnocení

0x

Nenabízet tykání hned, ale až po určité době, když člověka poznáte.

Já myslela, ... já bych to udělala... já jsem si to představovala...

Docela jsem vždycky čekala, co vymyslí.

jitkak*
hodnocení

0x
Naštěstí rejpaly v okolí nemám...ale tady v poradně jsem bohužel na rýpavého člověka narazila :( Jsem svérázná povaha a nenechám si ledacos líbit...ale to je mimo dotaz. Takovým lidem je opravdu lépe se vyhýbat, pokud nejste "splachovací" človíček :) Pokud se setká rejpal se "startovacím" človíčkem, tak to končí sporem. Na Prostřeno poslední dobou nekoukám, tak nemůžu posoudit, co je Mirka za číslo ;) S Vaší sousedkou přeji pevné nervy a málo osobních kontaktů :)

hodnocení

0x
Pan Werich kdysi řekl :"Kde blb,tam nebezpečno."
Proto utíkám,jak můžu *bezim*

lucie*
hodnocení

0x

Jde to vycítit a nejlépe jako vy nereagovat a jít pryč.Tady jsem tenhle týden na jednu rýpalku zareagovala a debata se rozjela...věděla jsem o co jí jde a vyjímečně jsem reaovala.Jinak si takové lidi nepouštím k tělu.Jsou zhrzeni svým smutným životem a otravují druhé.Nejvíc se tetelí blahem,když poukazují jak je druhý špatný,takže nejsou jen rýpaví,ale i zákeřní a škodolibí.

doplněno 26.05.16 21:47:

jitka-né myslím jinou(nechci jmenovat),každý máme svou,ale to poznáte brzo:-Dale tu vaši sleduju taky.Sice ne tu dnešní debatu,ale už mi utkvěla v hlavě jako rejpal.

jitkak*
Dobrý den Lucie, sice od tématu, ale můžu se zeptat, zda tou urýpanou osobou tady v poradně byla "Dafina"? Dnes jsem s ní měla též "pěknou" debatu ;)

lidus*
hodnocení

0x

Slzičko, tu urejpanou Mirku bych asi zabila, nesnáším lidi co všude byli 2x, vše ví nejlépe a pokud zrovna tu Mirku posloucháte, tak si mele své ale pravdu nemá, jasně, rozumím jí, 3 děcka a bez chlapa tož peníze se hodí. Ze svého okolí nikoho podobného neznám.

V Prostřenu byl mladý kluk od nás z domu, tehdy vyhrál za úkol týdne troubu a říkal, že štáb nikoho neorganizuje a nenutí říkat co nechcete, ale máte pravdu i já to sleduji proto, že se hádají.

hodnocení

0x

Prostřeno jsem neviděl, tyhle zrežírovaný pseudoreality šou mě nezajímají.

Ale s rejpavými lidmi mám vcelku rozsáhlé zkušenosti, jsem v denním kontaktu se zákazníky a někteří do této kategorie skvěle zapadají. Můj recept na ně je jednoduchý a osvědčený - ignorovat jejich výpady, nereagovat. Tito lidé s nabubřelým egem si totiž s železnou pravidelností sami ,,naběhnou na vidle´´ A pak jim to v klidu a s úsměvem dám sežrat. :-D

eivlis*

Presne moje rec... S blbcem clovek nic neudela.. Miluju jedno prislovi, kterym se ridim a to:

Dvě věci jsou nekonečné: vesmír a lidská hloupost, ale u te prvni si nejsem jisty...:)

Albert Einstein

hodnocení

0x

A kam utečete, když Vás navštíví rýpavý zeť, chytrý, jak rádio? (Naštěstí už zeť bývalý). Pro klid v rodině jsem si ničila vlastní zdraví, polykáním vzteku a hořkosti. Nebyl zlý, ani zákeřný, jenom tak nějak naivně blbý, trochu sebestředný a nevychovaný. Dokázal otrávit, zkazit každou radost, všechno zkritizovat, shodit a sebe, i svoje věci vychválit až do nebe. Říkala jsem si snad stokrát, že mně takový vůl, který nepřečetl jedinou knížku v životě, nemůže rozhodit, a přesto, když jsem přestala být ostražitá, mně vždycky dostal! Je to asi tím, že se nedovedu dlouho zlobit, brzy odpustím a v tom ťaf! A je to tu, neočekávaně, zas. Venku se rejpalům snažím vyhnout, když to jde. Ale nesnáším je, myslím si, že to jsou necitliví a zlí, často trapně samolibí lidé. Pryč od nich.

hodnocení

0x

Tak já tu ženskou sledovala také. Navíc mi tím obličejem připomínala silně Láďu Hrušku, kterého také vůbec nemusím. Je mi protivný a ona mu byla podobná, jako jeho vlastní sestra. I ty uši a takový špičatý obličej, nasadit jí tu jeho čepici, tak dokonalý dvojník v sukni.

Jinak co se týče tohoto pořadu, tak protagonisti jsou vybíráni psychology. To oni vyberou vždy jednoho konfliktního člověka a k němu dají čtyři lidi víceméně neutrální povahy. Jinak by to nemělo smysl a nebylo by to zábavné, zrovna tak, jako púět normálních lidí. vždycky tam nmusí být jeden rušivý element.. Kdyby tam dali tři konfliktní osoby najednou, tak by se to tam také mohlo servat. Ale nediktují jim odpovědi a nenařizují co mají říkat. Jejich systém je daleko rafinovanější. Oni je provokují "šikovnými" otázkami během natáčení, které posluchač-divák neslyší. Ono je dost stresující mít doma celý natáčecí štáb, a člověka, který do vás při vaření neustále něco hučí a vy musíte odpovídat. Já bych do toho nešla, ani kdybych byla majitelkou vyznamenání "Cordon bleu".

Co se konkrétně týče této Mirky, tak to byl tak protivný člověk, že bych jí já vylila talíř té "poctivé polévky" na hlavu. Ta hledala tak nesmyslné výtky a kecala takové zhovadilosti, že se mi doma otevírala kudla v kapse. Navíc ten její hlas štěkny a způsob jejího vyjadřování, za každým třetím slovem řekla "jakoby", takže pro mne je to Štěkna Jakoby a ne Mirka. Navíc jako obvykle u těchto rejpavých lidí, ona sama neuvařila žádné extra jídlo, ale obyčejné blafy.

Ten kluk ale uvařil dobře a výhru si zasloužil. Ještě štěstí, že tam byli tentokráte slušní lidé, kteří hodnotili bez závisti. Nejvíc mne "naštve", když to nakonec vyhraje člověk, který si to opravdu nezaslouží, jako tomu bylo posledně. Jak tam ten kluk, který byl navztekaný na dva spolustolovníky jim naplival do jídla a nakonec vyšlo najevo, že to neodhadl dobře a naplival "nesprávným" lidem. Jojo, já tento pořad sleduji a pokaždé jsem zova a znova překvapena tím, co za lidi mezi námi žije.

sebod*

Teda Suzy, jakoby, já bych tu rajskou, jakoby, taky udělala víc rajskou, jakoby, a obilí bych si semlela doma, jakoby, abych měla pravou poctivou jakoby domácí mouku *smich* jakoby

hancule*
hodnocení

0x

Slzičko,pokud Vám nějaký člověk tzv.,nesedne, - prostě nezačínejte debatu,pokud Vás osloví-odpovězte ano-ne...já musím bežet,příště mi to dopovíte... takhle dokola.Neurazíte a nebudete se bavit=nedáte mu příležitost k ,rýpání,.Víte,slušnost se vždy vyplatí -dám Vám příklad.Mám kolegyni,která nenechávala slova dobrého na našich snědých spoluobčanech..až jednou měli jako rodina autonehodu,kolem jezdila krásná auta-nikdo ani nezastavil,maximálně si přibrzdili a fotili mobilem.Až zastavila otřískaná prastará škodovka,vylezli 3 snědí s tím -co se vám stalo?co pro vás máme udělat? Od té doby jsem neslyšela ošklivé slovo na něčí adresu...Od té doby vždycky říkám - nikdy nevíte,kdo vám jako jediný pomůže.Já sama chodím do nízkoprahového zařízení doučovat děti.Večer jsem šla na autobus a na zastávce nikdo nebyl.Jeden opilec šel okolo a začal otravovat...zastal se mě snědý občan,který vykoukl oknem , toho otravu zahnal a dokonce byl v okně nežli mi přijel autobus.Nikdy nevíte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]