Nejste přihlášen/a.
Jak se zpracovavají lusky hrášku setého za účelem přidání do zeleninové polévky.
Teď si nejsem jista čemu říkáte setý hrášek. Pokud se jedná o normální zelené lusky, ve kterých se tvoří hrášek, tak když budou lusky zralé, což je zatím ještě daleko, hrášek vyloupete a normálně přidáte do polévky. Pokud ho máte víc a nespotřebujete všechen, tak já to dělám tak, že ho hodím do vařící vody, nechám přejít varem aby se zničily enzymy, opláchnu v cedníku pod tekoucí studenou vodou, nechám na plechu vyloženém utěrkou oschnout a dám do sáčků a zmrazím. Pak používám celou zimu kdykoli potřebuji zelený hrášek jako čerstvý. Pozor, opravdu nemrazit bez blanšírování. Pak bude nedobrý s nepříjemnou pachutí.
Pokud mluvíte o tom hrášku co dělá lusky které se jedí celé,(myslím že se ta odrůda jmenuje sladký hrášek, nebo tak nějak) nepěstují se na plody, tak ten jednoduše omyjete a nakrájíte do polévky celé lusky. Zmrazování je stejný postup jako nahoře, akorát před vhozením do vařící vody předem nakrájíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.