Jak zpracovat lusky hrášku setého do polévky?

Od: Datum: 26.05.16 15:18 odpovědí: 1 změna: 26.05.16 15:29
avatar

Jak se zpracovavají lusky hrášku setého za účelem přidání do zeleninové polévky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.05.16 15:29
avatar

Teď si nejsem jista čemu říkáte setý hrášek. Pokud se jedná o normální zelené lusky, ve kterých se tvoří hrášek, tak když budou lusky zralé, což je zatím ještě daleko, hrášek vyloupete a normálně přidáte do polévky. Pokud ho máte víc a nespotřebujete všechen, tak já to dělám tak, že ho hodím do vařící vody, nechám přejít varem aby se zničily enzymy, opláchnu v cedníku pod tekoucí studenou vodou, nechám na plechu vyloženém utěrkou oschnout a dám do sáčků a zmrazím. Pak používám celou zimu kdykoli potřebuji zelený hrášek jako čerstvý. Pozor, opravdu nemrazit bez blanšírování. Pak bude nedobrý s nepříjemnou pachutí.

Pokud mluvíte o tom hrášku co dělá lusky které se jedí celé,(myslím že se ta odrůda jmenuje sladký hrášek, nebo tak nějak) nepěstují se na plody, tak ten jednoduše omyjete a nakrájíte do polévky celé lusky. Zmrazování je stejný postup jako nahoře, akorát před vhozením do vařící vody předem nakrájíte.

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.