Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějaké kameře na ulici Lidická v Brně. Potřeboval bych nějaký záznam, abych mohl zloděje nakopat někam. Jde mi o oblast kolem hotelu Slovan.
moc děkuji
Dobrý den,
Popíšu Vám moji zkušenost a třeba vám k něčemu bude.
Loni mo ukradli u Tesca kolo za 36 000kč. Tak jsem zašel na securiťáky a nabízel jim 5000 za záznam z kamery. Pochopitelně, žijeme v České republice, tak jim nemůžete přímo nebízet 5000, ale požádat, jestli by náhodou nemohli na obrazovce pustit potřebnou pasáž a třeba se náhodou dívat jinam a položit bankovku pod kameru která vás rovněž snímá. Pod svícnem je největší tma mi kdosi říkal...
Fajn, takže náhodou mám sebou kameru v 4k, tak si to natočím- totálně kostečkovaný obraz jak z mobilu před 15.lety můžu natáčet sebelepší kamerou a furt to bude záznam k ničemu...
Tak zavolám policajty. Fajn, hodina sepisování, podpis a odchod.
Takže hovor právníkovi a ten mi řekne podstatnou věc- máš úplně stejná práva, jako já, takže můžeš nahlížet do spisu.
Další hovor na policajty, že chci nahlídnout do spisu.
Tisíce výmluv, hromada keců a za dva týdny (protože vyšetřovatelka měla zrovna dovolenou) se můžu nahlédnout do spisu. Sebou externí hdd, flash disk, Cd a prázdné dvd aby to alespoň na něco mohli nakopírovat.
Ze zákona vám musí všechno poskytnout!
Ale pak vytáhnou papír, ten se musí podepsat a pokud cokoliv zveřejníte, tak pokuta 5 000 000kč.
Takže mám po dvou týdnech záznam z kamer, kolo rozhodně nikde nebudu inzerovat jako ukradené, protože pak by ho rozebrali a už bych ho nikdy neviděl. Takže jen čekat a po 60. dnech vyrozumění že policie kolo nenašla.
Pokud ho já najdu a poznám, zavolám na policii a možná za rok, za dva se na něm svezu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.