Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamery v Brně

Od: kolenc odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli nevíte o nějaké kameře na ulici Lidická v Brně. Potřeboval bych nějaký záznam, abych mohl zloděje nakopat někam. Jde mi o oblast kolem hotelu Slovan.

moc děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

webcamlive.cz/... já bych se zeptala na obvodním oddělení PČR.

bkom.cz/...

hodnocení

0x

I kdybyste nějakou takovou kameru našel a povedlo by se Vám dopátrat i majitele, nebude Vám to nic platné. Zákon přímo zakazuje pořízené záznamy poskytovat jakékoliv další osobě, mimo pár výjimek (např. PČR). Navíc se záznamy musí po pár dnech likvidovat.

hodnocení

0x

Dobrý den,

Popíšu Vám moji zkušenost a třeba vám k něčemu bude.

Loni mo ukradli u Tesca kolo za 36 000kč. Tak jsem zašel na securiťáky a nabízel jim 5000 za záznam z kamery. Pochopitelně, žijeme v České republice, tak jim nemůžete přímo nebízet 5000, ale požádat, jestli by náhodou nemohli na obrazovce pustit potřebnou pasáž a třeba se náhodou dívat jinam a položit bankovku pod kameru která vás rovněž snímá. Pod svícnem je největší tma mi kdosi říkal...

Fajn, takže náhodou mám sebou kameru v 4k, tak si to natočím- totálně kostečkovaný obraz jak z mobilu před 15.lety můžu natáčet sebelepší kamerou a furt to bude záznam k ničemu...

Tak zavolám policajty. Fajn, hodina sepisování, podpis a odchod.

Takže hovor právníkovi a ten mi řekne podstatnou věc- máš úplně stejná práva, jako já, takže můžeš nahlížet do spisu.

Další hovor na policajty, že chci nahlídnout do spisu.

Tisíce výmluv, hromada keců a za dva týdny (protože vyšetřovatelka měla zrovna dovolenou) se můžu nahlédnout do spisu. Sebou externí hdd, flash disk, Cd a prázdné dvd aby to alespoň na něco mohli nakopírovat.

Ze zákona vám musí všechno poskytnout!

Ale pak vytáhnou papír, ten se musí podepsat a pokud cokoliv zveřejníte, tak pokuta 5 000 000kč.

Takže mám po dvou týdnech záznam z kamer, kolo rozhodně nikde nebudu inzerovat jako ukradené, protože pak by ho rozebrali a už bych ho nikdy neviděl. Takže jen čekat a po 60. dnech vyrozumění že policie kolo nenašla.

Pokud ho já najdu a poznám, zavolám na policii a možná za rok, za dva se na něm svezu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]