Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na zkoušku jsem vzal jiný protein než na kter jsem byl zvyklý a není moc dobrý, taky ho nemůžu vrátit a je škoda ho vyhodit. Existuje nějaký způsob jak ho nekaloricky dochutit? Čiže tak ,aby měl vůbec nějak smysl, žádné mléko, cukr, nic takového. Díky moc za jakýkoliv tip.
Já protein běžně rozpouštím v mléce. Je to mnohem chutnější než ve vodě.. I když někdo (třeba blbej Grznár) radí jen ve vodě, je to blbost. V mléce to chutná perfektně. Pokud prostě mléko nesnášíš, tak na trhu existují různá sladidla nebo dochucovadla (příchuť třeba kokos, banán, jahoda, čokoláda, vanilka apod.) Každopádně nevím, kolik toho máš. Pokud to je 5kg balík, tak to je problém, pokud nějaká kilokvka či dvoukilovka, tak bych to neřešil a vychlastal i přes odpor a příště se držel osvědčené chuti. Já kupuji od Amixu a chuť výborná.
Protein + Mléko není zrovna šťastná kombinace. K trávení Proteinu máte v tělě enzymy, nejdůležitější z nich je Pepsin. Problém s Pepsinem je ten, že funguje správně pouze v kyselém prostředí. Čím je prostředí kyselejší, tím je nižší i jeho pH a tím více je Pepsin schopný trávit bílkoviny. Asi tušíte, že mléko je naopak zásadité (pH 6,5 až 7,6 ) a tedy naopak pH zvyšuje. Zvýšením pH dochází k tomu, že Pepsin není schopný správně fungovat a není schopný bílkovinu kvalitně trávit. Výsledkem tedy je, že sice máte nápoj, který má více bílkovin, ovšem budete ho trávit mnohem pomaleji a něco málo ani nevyužijete.
Ten od Amixu právě beru taky, je výborný, ale bílkoviny se nemají zapíjet mlékem, je to těžké a navíc, tak nějak
to postrádá smysl proteinu, tam je cílem získat bílkoviny bez doprovodu tuků a mlékem se to právě pohřbí.
( Samozřejmě mimo to, že ním doplňujeme denní příjem, který se většinou tak úplně nedá splnit )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.