Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balíček na poštu

Od: empe* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, mohla bych si objednat přes internet zboží, které bych si nechala dopravit na poštu a poté vyzvednout, když mi není 18?
Děkuji za odpověď.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Balíček se vyzvedává na občanku, pokud ji máš, no problem :)

24.05.16 18:32
hodnocení

0x

Ano.

empe*
hodnocení

Občanku nemám. Nestačil by jim pas? Rok čekat nechci, ty knížky oak už nemusí být k prodeji dostupné.

martinaa*

Ano, pas se bere jako doklad totožnosti.

majsterjoe*

ne v české poště

Vždyť občanka se vydavadává v 15ti letech.

empe*
hodnocení

Jenže mi bylo před dvěmi týdny a půl čtrnáct, tudíž nemám OP.
Takže i pas by mi jakožto čtrnáctileté vzali, nebo opět až od patnácti? Díky

majsterjoe*

No česká pošta neuznává pas jako doklad totožnosti, tedy na cestovní pas nelze vyzvednout žádnou zásilku.

doplněno 24.05.16 18:55:

@martinaa vždyť sama cituješ podmínky české pošty. kde se píše o "občasnkém průkazu" A možné je všechno, ale ne oficiálně.

doplněno 24.05.16 18:59:

te´d čtu že je to od tohoto roku možné. Ale ještě v lednu jsem s tím měl osobně problém na české poště.

martinaa*

"Poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku může podnik vydat jen osobě, která platným osobním dokladem (občanský průkaz, cestovní pas vydaný v ČR, řidičský průkaz vydaný v ČR, osobní doklad cizince umožňující jeho pobyt v ČR) prokáže, že je adresátem, zmocněncem adresáta, zákonným zástupcem adresáta nebo zmocněncem zákonného zástupce adresáta."

martinaa*

" 2. Poštovní zásilku nebo poštovní poukázku může podnik vydat jen osobě, které je alespoň 15 let, nebo které byl již vydán občanský průkaz.

Za adresáta, který vzhledem ke svému věku nesplňuje výše uvedenou podmínku, může poštovní zásilku nebo poštovní poukázku převzít jeden z jeho rodičů, případně jiný zákonný zástupce."

Majstere, už jsem to asi 2x viděla. Takže možné to je.

doplněno 24.05.16 18:55:

No jo, nemůže... a co tohle? parlamentnilisty.cz/...

ctenar*

Odkud je ten bod 2 okopírovaný? V oficiálních podmínkách dodání nic takového není (náhled v příspěvku níže).

Věk 15 let se zjišťuje jen u osob, které přebírají zásilku původně určenou (adresovanou) někomu jinému, ne přímo jim.

empe*
hodnocení

Takže si balíček můžu poslat na poštu a jakožto 14 letá zajít s pasem vyzvednout balík?

empe*
hodnocení

Zeptala jsem se mamky co pracuje na poště, údajně by mi ten pas vzít měli...
Děkuji za odpovědi, držte palce, aby mě zase nepodezírala z objednání knih, což jse vlastně pravda...

ctenar*
hodnocení

0x

Pas by měl stačit. Věk se u adresáta nezkoumá.

Balíček na poštu
Balíček na poštu #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]