Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehlášení bydliště před narozením dítěte

Od: bramborka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám asi 2 měsíce do porodu a nevim jestli přehlásit místo trvalého bydliště k příteli. Momentalně mám hlašenou adresu u rodiču, tj. 3 pracující osoby, budou se započítávát platy všech osob do různých příspěvků a přídavků? Chci aby jsme měli všichni stejnou adresu bydliště u přítele, ale jedná se mi o finanční stránku.Poradí mi někdo, prosím. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Jakých příspěvků a přídavků? Mateřská se vypočítá z vašeho platu a rodičovská je 220tis. rozdělených na 2-4roky, jak si rodič určí. Pokud nejste vyloženě sociálně slabá rodina, na nic jiného nemáte nárok. Rozmyslete si tu změnu bydliště, protože podle Vašeho bydliště pak v porodnici zapíší dítěti bydliště do zdravotního průkazu a na nic se neptají. A podle bydliště pak budete lítat na úřady. Některé úřady pracují rychle, některé pomaleji, někde je lepší přístup, jinde horší. Taky jsem měla před narozením syna stále bydliště u rodičů, takže syn ho má i ve zdravotním průkazu, přestože tam nikdy nebydlel. A když jsem šla jednou jedinkrát na úřad na Praze 8 (Karlínu a Libni, zdaleka se vyhni), kde sedí samí cikáni a není tam výtah, rychle jsem se přehlásila na Prahu 4, kde pracují výrazně rychleji, je tam lepší přístup a o cikána člověk nezavadí.

iz*
hodnocení

0x

Nehlásí se bydliště, ale trvalý pobyt. A hlásí se zásadně tam, kde člověk skutečně žije.

Výjimkou jsou situace, kdy do místa pobytu nelze trvalý pobyt přihlásit.

[Pokud byste s přítelem např. žili v podnájmu a majitel s trvalým pobytem nesouhlasil.]

Víte, že v posledních letech není téměř šance dostat dítě do školky mimo místo trvalého pobytu?

[Já bych se rozhodovala spíše podle toho, kam by dítě mělo později chodit do školky/školy.]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]