Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte vajíčka berušky - slunéčka sedmitečného

Od: clayman® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
na mojí zahradě jako každý rok řádí mšice. Tedy spíš mravenci, které mšice opečovávají, chrání a snad i roznáší. Konečnou tečku jsem snad udělal lepem po obvodu kmenu za který se mravenci nedostanou. Oproti jiným rokům jsem tento kruh udělal až půl metru od země. Jsou to lišáci - přinesou si stébla trav a udělají přechod. Ovšem takhle vysoko už je to pracnější :-D

Jak prohlížím stromy našel jsem dva listy s těmito vajíčky a bohužel je zlikvidoval. :( Tak přikládám ať se taky nespletete.

ireceptar.cz/...

Znáte vajíčka berušky - slunéčka sedmitečného

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, clayman, dík za upozornění,ale když oni ty vajíčka jsou si tak podobní. Takhle zvětšené se dobře rozeznávají ale v praxi? Přikládám zvětšené 1. foto vajíčka slunéčka sedmitečného, 2.foto jsou vajíčka běláska zelného a 3. foto vajíčka mandelinky- ty bych snad poznala podle barvy jsou žlutooranžové.

Znáte vajíčka berušky - slunéčka sedmitečného #2
Znáte vajíčka berušky - slunéčka sedmitečného #3
Znáte vajíčka berušky - slunéčka sedmitečného #4

radkapod*
hodnocení

0x

Bělásci na zelné, mandelinky na lilkovité a slunéčka kladou vajíčka na listy kde jsou mšice. Miniaturní larvičky se nejdřív vrhnou na nejmenší mšice, jak rostou žerou i velké. Nejsou přece hloupé :). Pozoruji je ted na švestce kde máme obaleno mšicemi a ted už naštěstí i larvičkami slunéček. Nemám tak dobrý foták abych udělala marko fotku vajíček ale asi to bude ono...

Mimochodem letos bude vyjímečně hodně mšic *zed*...mám je všude, i na rostlinách kde jsem je nikdy neviděla, nebo na paprikách kde je najdu až ke konci sezony...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mšice na paprikách

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]