Viděl už někdo skobu nebo ponkajznu,která má takhle zahnutou špičku dolů?Já teda ne.
tomas11*
Pro pipal - zřejmě jste asi mladší ročník , přesně tyto uchytky (zahnuté i rovné ) se používaly tak v polovině minulého století , pro uchycení plynových , vodovodních a podobných trubek na zeď.
gustav
Přesně tak máte pravdu, když jsem byl mladý tak jsme je používali běžně.
Ano, je to skoba na kotvení trubek. Čtyři nové, ještě nepoužité kousky mám ve starých zásobách v dílně. A ten zahnutý konec? Je od toho, jak skobu "hnal" někdo paličkou do nerovné spáry ve zdi! Vše, zdánlivě složité je vždy prosté a jednoduché!
Nevypadá to, to skutečně je držák roury, nikoliv okapové, ale úplně běžné roury 3/8" - 1" (například plynové). Dříve hojně používaný, ve zdi to ale většinou moc nedrželo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.