Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer manžel je po mozkové mrtvičce 2 roky silný diabetik na onzulinu nyní má částečný invalidní duchod a pracuje jako hlidač na vratnici ..ovšem na denní směně 15 cigaret plu 15 doma a na noční 25 za noc plus před noční 20 čili denně od 35 do 40 cigaret já mu stále říkám že moc kouří a tak se vzteká a hádame se kvuli tomu po mozkové by neměl vůbec co mám dělat říkali v nemocnici že se to může jinak opakovat
Jen tak říkat silnému kuřákovi, aby přestal kouřit, nemá cenu. Je na nikotinu závislý, to by chtělo zahájit nějaké to pozvolné odvykání od nikotinu. Pokud není pro vašeho manžela motivací ani to, že by ho to mohlo klepnout nadobro, tak to je pak těžké. A navíc je to diabetik. Navíc - práce v noci - je to pro něho vůbec vhodné? Zkuste si něco přečíst o odvykání kouření. Někdo to utne naráz, jiný musí pozvolně... Nejlépe je s kouřením vůbec nezačínat.
Za stavu, kdy je váš manžel diabetik - na inzulínu, a velice nezodpovědný diabetik nedržící dietu, tak stav jeho cév asi nebude v nejlepší kondici. K tomu kouření... no zahrává si váš manžel se zdravím velmi moc.
Myslím, že to nebude dlouho trvat a manžel zemře. Je mi to velmi líto, ale jak popisujete manželovy problémy, tak to nemůže jinak dopadnout.
doufám že dokážu něco ovlivnit ,...je strašně haklivy na každou moji otazku typu cigaret...vidim nová krabička večer jina rano když dojde kupuje si ruzne lupačky a mentolky a střídá to...za měsíc 40 krabiček vklidu ..když byl v nemocnici 2 cig. denně...ted má zhoršenou cukrovku...poškozený zrak vysoký tlak a uživá líky na tv civí tak do 1 v noci a kouří a vztává v 9 a nesnídá oběd tak v 15 hod. mezitim kouří a picha si inzulin mimo jidlo
s praci v noci jsem zasadně proti byla jsem se ptat jine doktorky je za dedno...ovšem to zase hádka že se nemám to toho s...tak mě je 44 mu 53 syn má 19 ale domluva žádná nepomáhá ..říkám že ho mám ráda at dává pozor a omezí to marně
tak ho chvili nechte, kourit urco neprestane... stejne takto to bude delat natruc a just vic.. reknete mi jediny priklad, kdy se zena neceho soustavnym stekanim domohla Vzdycky si bude delat, co chce, musite ho nejak zmanipulovat.
Napr muzete vyrukovat s tim ze "hele ja ted na tebe byla hodna, ale tys mi slibil, ze aspon trochu uberes.." ikdyz jsem si nevsim jestli slibil teda... v tom pripade podobne s tim, ze "jestli to aspon trochu omezis, abych si i ja vsimla, tak te s tim prestanu uplne otravovat, to je fer ne?" (vy to pak ale musite dodrzovat, aby si vsiml toho rozdilu on take) Cislama bych moc nehazel, utopie, nema to zadny smysl, jde vam o jeho aspon malilinke uvedomeni oklikou Jestli na to pristoupi, tak pred vama si da pozor - stejne to bude porusovat, kde muze, ale pak uz to nenahoni, mozna si da max v praci rebelsky 2 za sebou, kdyz tam prijde.. - ale to uz je mala vyhra, nemusi prset, jen kdyz kape
Vysledek bude, ze vykouri aspon trochu mene, kdyzuz nic, furt lepsi nez z trucu stejne nebo dokonce vic. Ale vy ho musite znat lip a vedet kudy se vydat. Zkratka ho uvarit na nudli, kdyz si vsimnete zmeny, tak klidne popelnicek prinest po obede (malickosti, aby si vsim, ze plnite, co jste slibila)
No prijde mi to tak, ze je ted celkove zatrucly, a bere se jakoze uz to ma stejne za par a moh by se na vsechno vysrat, a to pak holt na to nemate zadny argument a ani paku (jednu ale ano, vase otravne chovani , ktere ho uz se*e... z toho se da prave neco vytezit). Navic prace hlidace teda moc nepomuze... clovek se ukouse nudou.. jedina zabava tam je zajit zakourit a hypnotizovat hodiny, ale tak aspon nejakou ma..
Tazatelka použila stejný nick, jaký používám já... tak mne zajímá, jak se "vybarvím".
Radu nemám, manžel je dospělý člověk se spoustou zdravotních komplikací, lékaři jej určitě poučili, tak snad si uvědomuje, co dělá a uvědomuje si i rizika. Silný kuřák asi nepřestane ze dne na den a pokud kouřil i v nemocnici...
Co elektronická cigareta?
Dospělého člověka nemůžete nutit do odvykání, protože když nemá motiv, tak se mu to nepodaří. Motivem může být jeho sobectví, že se bude bát o svůj život. Jiný motiv než obavy o vlastní zdraví mu těžko pomůže...
Otázka je, jestli doma nekouří syn, nebo Vy. V tom případě je to neuspěšné.
Kouřila jsem dost a přestala jsem naráz, jinak to ani nejde. Abych znovu nezačala, použila jsem autosugesci. Neustále při chuti na cigaretu jsem si říkala, že je to hnusný, že je mi po tom zle, že to páchne, že se cigaretovým kouřem dusím...až jsem jednoho přestala mít chut na cigarety a je to hodně let co nekouřím, ale nikdy jsem toho nelitovala.
Jen mi je divné, že bych teoreticky měla ušetřit spoustu peněz, cigarety jsou moc drahé a já pořád nic nemám...kde jsou ty peníze, co jsem dříve prokouřila?
Když by přestal kouřit, kupte mu tablet, pokud v té firmě mají wifi. Tablet si může nosit sebou a pouštět si tam filmy z youtube, nebo stahovat a hrát hry podobně. Ta noc pak uteče jako voda...
Ono právě u filmu je pohoda k cigaretě ,,, Já jsem přestala kouřit ze dne na den,,,a i cigarety stojí pěněz..,,ale to je podružný ,,nechte ho ,,jen to ovzduší bych nesnesla,,,pokud kouří doma ,před vámi. A než měl mrtvici ..také jste mu to vyčítala? Mrtvici může dostat každý i mladý člověk ,,mám sousedku a její syn 20 let--nekuřák.
Je to jeho osud,,
Myslím, že se mýlíte. On není hlupák a chtěl by přestat, 95 % kuřáků by rádo přestalo, ale nemůže. On jen nemá silnou vůli. A řeči okolí, že by měl přestat a proč nekouřit, ho jen dráždí. Protože kouření je nemoc, je to diagnoza, zrovna jako alkoholismus...Moc dobře to tedy ví i on sám. A trápí ho to, někdy má chut vykřiknout na ty řeči - a jak? Jak mám přestat když nemám vůli...
Kouření je silný návyk, protože jde o setsakra silnou drogu. A to nedávno psali, že se spíše narkoman odnaučí na kokain, než kuřák na cigarety. On prostě jen nemá silnou vůli, silný motiv...
A nejsilnějším motivem je strach o život.
On sice má strach, ale ještě pořád ho nemá tak silný aby ho zbavil chuti k cigaretě. Někdy bývá motivem i to, že se setká s člověkem, co za sebou tahá vozíček s kyslíkem,, protože má CHOPN.
Prostě neviděl nikoho, kdo by na tom byl hůře než on. Protože stále může dýchat..Až to uvidí, může dostat strach. A přestane kouřit...To bývá velmi často silný motiv. Vy ho nikdo nedonutíte, jeho strach o sebe ano. Ale opakuju, pokud tam někdo kouří, je to beznadějné...musíte začít u sebe, pokud takovému člověku chcete pomoci.
Pomoci mu můžete, když mu zaplatíte akupunturu nebo hypnotizéra. Dobré, samozřejmě, ne amatéry. Vyplatí se to. Lidé, co nemají pevnou vlastní vůli, většinou tímto způsobem přestanou kouřit. To je moje rada.
Taky kouřím, taky jsem závislá a nemůžu přestat. Na všechno ostatní mám vůli, jak buldok, ale proti závislosti na nikotinu jsem bezmocná. Tolikrát jsem už přestávala kouřit a vydržela jsem to nejdéle jednou 3 týdny a jednou, po dvaceti letech celý rok. Co já zkusila a přetrpěla, kolik kilo jsem nabrala, abych to pak nevydržela a jen jednu si dala. No, a už jsem se pomalu vezla! Jediný, kdo do mně pořád vandruje, abych přestala, je moje matka. Přesně vím, co pociťuje Váš muž, když do něj vandrujete (je to zbytečné), kdyby mu to šlo, tak už dávno sám přestal. Ale, co říct člověku, který pořád domlouvá a nedá pokoj, když to člověk nezvládne? Budí to jen vztek. Já přešla na el. cigarety celkem snadno a rozdíl je cítit každé ráno. Už nejsem jak přiotrávená, byla jsem 2 hod. ráno k ničemu, musela jsem se probrat, abych začala fungovat, únava, průdušky jak vypálené... To vše přestalo, je rozdíl vdechovat 2 - 3 škodliviny, nebo 5000, jako v normální cigaretě. Pokud by si vybral kvalitní značkovou el.cigaretu, tak za 1000 Kč i s bateríí, a ochutnal růz. druhy tekutého tabáku, testovaného a bez příchuti, jistě by si vybral takový, který by se podobal značce, kterou kouří. A v globále by 2/3 z toho , co prokouřil, ještě ušetřil. Ničí se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.