Výroba jabkovice

Od: Datum: 19.05.16 15:53 odpovědí: 3 změna: 20.05.16 16:37
avatar

Dobrý den, potřebuji pomoc s výrobou jablkovice: Vždy jsem to dělal tak, že jsem z nastrouhaných jablek vymačkal šťávu, tu dosladil a pak nechal kvasit. Nyní jsem to ale udělal jinak: nastrouhal jablka, dal je do nádoby, zalil vodou, dosladil a přidal kvasnice. Problém je v tom, že mi to nechce kvasit (vždy, když jsem to dělal s jablečným moštem mi to kvasilo). Má cenu to celý všechno vymačkat přes utěrku a mošt dát znova kvasit, nebo to mám nechat, jak to je a počkat?

(P.S. kvasící zátka nebublá)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.05.16 16:29
avatar

Já každoročně nastrouhám jablka, dám do 3/4 bečky a v10l teplé vody rozmíchám 2 kg cukru a naleju. O zbytek se stará příroda. Nechce to tak, ono se to rozjede.

Datum: 19.05.16 16:52
avatar

Pro výrobu kvasného lihu je nutno zachovat několik podmínek.Zejména dostatečný obsah cukru,přítomnost kvasinek,nejlépe vinných,dostatečná teplota a odvětrání vznikajícího oxidu uhličitého,současně zabránění přístupu vzduchu.

Vinné kvasinky mají tu výhodnou vlastnost,že ukončí činnost po dosažení až 13 % alkoholu.Kvasnice pekařské zahynou už při 7 - 8%.Divoké kvasinky ze vzduchu někdy nevydrží ani při 6 % alkoholu.Proto je možno v případě,že ovoce nemá cukrů dost,přidat sacharozu do obsahu 10%.Vyšší obsah cukru je zbytečný.Kvašení pouze šťávy je výhodnější.Kvašení by mělo probíhat při teplotě 15 - 25 stC a ne víc jako 6 týdnů.Po této době už je cukr spotřebován,delší kvašení může způsobit rozmnožení kvasinek octových,což úplně kvas znehodnotí.

JABRAKA

Datum: 20.05.16 16:37
avatar

Díky moc za odpověď, to mne fakt nenapadlo. Použil jsem totiž kvasinky pekařské a nějaký alkohol už z toho je cítit.

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.