Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou rekvalifikaci?

Od: hanesz* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
je mi zcela jasné, že mi s problémem neporadíte, ale přesto bych rád slyšel Váš názor.
V loni jsme odmaturoval na Obchodní akademii, obor Ekonomické lyceum. Jenže už asi od 2. mi bylo jasné,že mě to nikdy moc bavit nebude, protože mě více a více lákala práce se stroji. Školu jsem ale celkem úspěšně dodělal.
Navíc mám výhodu, že v okolí mého bydliště je spousta podniků, kde technický obor využít (Siemens, Hella)
Je obor, na který mi doporučíte si udělat rekvalifikaci, abych měl uplatnění, ale i dobré ohodnocení?
Já přemýšlím o Obsluze a programování cnc strojů.
Vím o čem práce je, protože několik let po sobě jsem byl na brigádách v Siemensu, kde jsem měl dostatek možností poznat práci detailně a částečně si ji i s dozorem vyzkoušet.
Děkuji, za Vaše názory. Snad mě nebudete odsuzovat za to, že chci hned měnit obor.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

rekvalifikaci přes pracák lze dělat podle dosaženého vzdělání. Podle mého názoru rekvalifikace ˇObsluha a programování cnc strojůˇ nebude určena pro SŠ s maturitou ekonomického vzdělání.

Optejte se přímo na pracáku, jaké rekvalifikace máte možnost absolvovat

hanesz*
hodnocení

Nemyslel jsem rekvalifikaci přes pracák, protože jsem zaměstnaný.
Měl jsem na mysli rekvalifikaci u společnosti, která se tím zabývá. Je to celkem drahý, ale vyplatí se to.
Tak snad to půjde.

hodnocení

0x

jestli tě to baví di do toho,lidí co todle umí moc neni a je po nich poptávka a to nejen tu ale i za hranicema takže si myslim že bys poté neměl mít větší problém sehnat slušně placenou práci

a na tom pracáku se určitě poptej za to nic nedáš *palec*

ctenar*
hodnocení

0x

Jako maturant si můžeš udělat (3 letý) učební obor v denním studiu za 8 měsíců nebo jinou střední školu (např. strojní průmyslovku) s maturitou (jen z odborných předmětů) za 2 školní roky.

Taky můžeš jít na 3-letý bakalářský obor na VŠ (lze i dálkově).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]