Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane s poštou, když nemám schránku?

Od: frenklin odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
přestěhoval jsem se do jiného města a bydlím teď u kamaráda. Poštu si stále nechávám zasílat na adresu původního bydliště a jednou za čas si ji přijedu vyzvednout, což je ale dost nepraktické, takže uvažuji, že si nechám poštu zasílat na novou adresu. Problém ale je, že tu nemám žádnou schránku, tak by mě zajímalo jak se k tomu pošta postaví?
Hlavně mi neraďte, abych dopsal své jméno na schránku, tuhle možnost z jistých důvodů nemám.
Předem díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fex
hodnocení

0x

Pokud ji není kam doručit, adresa je panelák, ale na schránce není jméno, tak to pošŤák vrátí na poštu, kde to bude asi ějakou dobu ležet a pak se pošta vrátí?

frenklin
hodnocení

A daji me ten dopis/balik, pokud tam napochoduju jen tak s obcankou, kde se bude shodovat jen jmeno (adresa v obcance bude uplne jina)?

18.05.16 18:14

Nedají.

hodnocení

0x

Pokud se jedna o rodinnej domek a kamarad ma schranku, najdes postu ve schrance.
Nebo na P.O.BOX.

pohanka*
hodnocení

0x

Záleží, kde bydlíte, jestli v paneláku, nebo rodinném domku. Také záleží, co Vám jde za zásilku. S každou se nakládá jiným způsobem. Upřesněte, co čekáte, kde bydlíte, odpovím.

Další věc si můžete na Vaší minulé poště zřídit dosílku, která je placená. Budou dosílat podle toho, jaký termín si zvolíte a zaplatíte.

A na své nynější dodávací poště, kde nyní bydlíte si můžete zřídit POBox, nebo odnášku. Chodíte si vybírat do přihrádky na poště, pokud ji mají, nebo se ptát k přepážce.

Některé zásilky se posílají hned ten den zpět odesílateli, že je adresát neznámý, nemusí se nutně ukládat, ale jsou i takové, které se musí uložit. Proto píšu, záleží, co čekáte.

svyjabob*
hodnocení

0x

Já měl obdobný problé, ale s tím rozdílem, že v baráku nebyla volná schránka, takže v podstatě obdobný problém, a tak jsem si koupil vlastní podobnou těm co byly v baráku, dále dva šrouby, nabil jsem si svojí aku vrtačku, a 5 minut a 200,- jsem měl vlastní schránku.

davidos
hodnocení

0x
Mám stejný problém:
Co se stane s poštou, která bude doručena na adresu mé zahrady, kde pochopitelně není schránka? Myslím normální dopisy

Myslím si, že je pouze Váš problém, když někde uvedete adresu své zahrady. Jinak nevím, jak by Vám tam mohly chodit dopisy. Přišroubujte si na plot schránku a choďte ji vybírat, nebo nikomu nedávejte adresu své zahrady. Jiná rada patrně není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]