Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tajemní dědci

Od: dejavu* odpovědí: 6 změna:
Zatímco někteří si pro záhady jezdí do světa nebo pracně po nocích vyrábějí kruhy v obilí, aby lidstvo žaslo, mně stačí málo. Chce to se jen rozhlížet kolem sebe. Třeba při nákupu v některém tom chrámu konzumu.

Jednou takhle večer jsem byla nakupovat v CČM a když jsem se vracela k autu, přede mnou šli dva staří dědové. Mohlo jim být tak k osmdesátce. Byli mírně ošuntělí, jednomu dokonce vrzala dřevěná noha. Trochu připomínal Silvera z Ostrova pokladů, kterého jsem se jako dítě bála. Tlačili tři vrchovatě plné olbřímí vozíky, narvané základními potravinami, jako je například mouka. Kartony mouky přetékaly z vozíků přes okraje a přetížená kolečka skřípala.
Mezi sebou hovořili česky a šli k autu na parkoviště stejným směrem jako já, takže jsem se podívala, do jakého auta nasedají. Nasedli si do velmi dobře vypadajícího zahraničního vozu s arabskými klikyháky na SPZce. No a já začala přemýšlet, co jsou vlastně zač a od té doby mi to vrtá hlavou.
Kdyby to nakupovali pro svou potřebu, nesnědí to ani za pět let, nehledě k tomu, že by se jim to zkazilo, i kdyby se cpali moukou každý den, až by se jim dělalo bláto za ušima... Kdyby s tím obchodovali, nezvládli by to ve svém fyzickém stavu. Osmdesátiletý děda s protézou má těžko krámek s potravinami, nehledě na to, proč by se vozil arabským bourákem a nebyl to diplomatický vůz. Kdyby dělali sluhy nějakým Arabům, ti by si snad vybrali někoho fyzicky schopnějšího a aspoň by si pohlídali, aby se ten člověk neoblékal jako bezdomovec. Navíc Arabové mají teď ramadán, pokud se nepletu a měli by hladovět (alespoň do večera).
Vím, že v arabských lampách se vyskytují běžně takzvaní džinové, duchové či géniové, často přijímající podobu starých mužů. No a oni samozřejmě taky někde musí brát věci, které pak rozdávají svým pánům po každém přetření skla. Že by tentokrát některý dominus požádal o mouku?
Nebo se jednalo o nějaký tajemný obřad, kdy z mouky pekli golemy?
Nebo patřili k nějaké sektě, která se chystá na konec světa a hodlá se předzásobit plackami? Musela by to být ale sekta značně početná, protože oni sami by tohle nesnědli do smrti.
Nebo to byli nějací pomocníci víly Amálky, kteří mouku mění kouzlem ve sníh a ten pak z velkého pytle vypouštějí na les? Není na to ještě brzo?
Nebo procházením v obchoďáku dočista zdivočeli a reklama Image je na nic, následuj svůj instinkt poslechli nějaké hromadící pudy, které řídí tajemný a nevyzpytatelný doktor Alzheimer?
Mrzí mne, že se vyluštění téhle záhady nikdy nedovím. Ano, bylo chybou, že jsem se za nimi nevydala je sledovat, ale minulost nevrátím. Napadá vás nějaké sebe víc praštěné vysvětlení tohohle úkazu? (Pro šťoury: byla jsem střízlivá a manžel je viděl taky :-D.) Nebo není mezi přítomnými nějaký filmař, aby to natočil a doplnil zápletkou a pointou, nejraději s happyendem? No, neštěťte se, jestli se vám tenhle nápad na film nelíbí, vždyť už byly natočeny přece daleko větší blbiny! :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Dejavu, nechci být za šťouru, ale musím přiznat, že Vašemu povídání nevěřím. Dědové, dřevěná noha, arabské auto? *vtip* Snad jenom ty narvané vozíky jsou normální. :D Ale jinak jsem zběžně koukala na Vaše stránky a tento "příběh"tam máte mezi povídkami: dejavu-clanky.estranky.cz/.... Nebo zde jenom sháníte sponzora?*ee*

dejavu*
hodnocení

Ano, publikovala jsem ho i na svých stránkách, ale nedostala jsem uspokojivou odpověď. :) Myslela jsem, že by mi zdejší lid mohl poradit a chtěla jsem zkusit, jestli si i zde rádi hrají a mají rádi hádanky a mají smysl pro humor. Zní to sice divně, ale opravdu jsem ty dědky potkala.

Nevím, jak vás napadl sponzor, toho opravdu pro sebe nepotřebuji. Leda, že by zasponzoroval nějaké útulky pro zvířata. :)

lidka*

Nic ve zlém. *placni* Já myslela, že sháníte sponzora na zfilmování "neskutečného příběhu". *frajer* Ale jinak nevím, která televize to je, ale vysílá příběhy s takovými záplatkami. Myslím si, že zde jsou "hračičkové" a určitě mají smysl pro humor. A dokonce ho občas musí admin trochu krotit. *hi* A sponzorování útulků je skutečně velice potřebná činnost. Například v naší rodině jsou vlastně samí zvířecí bezdomovci. :)

dejavu*
hodnocení

Víte, mně tenhle příběh vrtá hlavou, právě proto, že je to takový fragment... někde jsem procházela, něco viděla, co do sebe nezapadá a vysvětlení se nikdy nedozvím. Proto se k tomu vracím, nemám ráda záhady bez vysvětlení.

Kdybych si vymyslela povídku, tak jí dám hlavu a patu a zápletku, tohle je jen fragment, absurdní blbost, kterou mi přihrál život bez vysvětlení, na pár minut jsem se stala divákem. Ale takový holt náš život je, že občas nějakou zvláštní věc upeče a my nevíme proč.

Já vím, že se to proč nedozvím, ale tak nechávám aspoň pro pobavení pracovat fantazii lidí, jestli někdo vymyslí něco absurdního, co by mohlo být vysvětlením. Přišlo mi, že je tu více rádců, než problémů, ty technické mne moc nebaví a těch ostatních přibývá málo, tak jsem něco chtěla hodit do placu, ale asi jsem se zdejším netrefila do vkusu, tak se omlouvám.

S tím filmařem na konci jsem to myslela v nadsázce, vždyť to vlastně není příběh, jen útržek a divný, nemá to zápletku, prostě nic, co by stálo za to. Kdyby tohle někdo zfilmoval, řekla bych si, že je to hnusná slátanina a autor magor :-D

vt*

Třeba tu mouku pošlou do své země. V některých zemích mají jen hl. mouku a u nás je i hrubá a polohrubá. Arabové jsou z početných rodin a naše mouka pro tamní, může být, jako u nás auto z Tuzexu.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Já si myslím, že (tedy pokud se to skutečně stalo) , tak to není žádná záhada. Vysvětlení může být úplně prosté. Je všeobecně známo, že Vietnamci nakupují levné zboží v obchoďácích a pak je prodávají ve svých krámcích. A k nákupu využívají i domorodce, kteří nejsou tak nápadní. A ta cizí značka na autě? K nám se doveze spousta aut z ciziny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]