Nejste přihlášen/a.
Možná už to tady bylo, možná ne...
Co by jste dělali když by jste zjistili, že se Váš čas natolik krátí, že Vám zbývají řádově týdny života?
Zkuste si pro zjednodušení představit, že by jste nedisponovali žádným majetkem a Váš fyzický stav by zrovna neumožňoval nějaké extra vyskakování, nicméně by jste byli plně při vědomí, myslelo by Vám to, jen by jste prostě věděli, že se Váš čas takto krátí...
No mě hlavně udivujou tyhle morbidní a divný otázky...Život je krátkej a krásnej.A vyptávat se po internetu po diskuzích co by kdo dělal v takových strašných chvílích...Nevím,divná otázka ale třeba jsem divnej já...a je to normální.
Krátkej jak pro koho... pro někoho možná až moc dlouhý a krásný? Jak pro koho. Mělo by to tak být...ale bohužel není.
Ano souhlasím s tím, že tato otázka je trošku divná, nicméně mám za to, že od toho je volná diskuze.
Chápu i to, že většina z nás si takovou otázku připustí třeba až když se s podobnou situací setká, pokud vůbec jelikož málokdy to máme takto exaktně dané...
Souhlasím s Benem, že taková situace člověka hodně změní...zrovna tak jako se změní jeho názor na plno věcí...
- no - stačí si nějaký čas počkat a budete to vědět sám !
robin-
- tím chci říct jen to, že každý z nás se ocitne jednou v situaci, kdy bude mít před sebou jen ten měsíc.
Pokud bych to věděla s jistotou dopředu - a pokud by mi ještě zbyly nějaké síly tělesné, nebo duševní, dopřála bych si ještě všechny neřesti, které nyní nemohu, neboť jsou "nezdravé". Asi bych ale nechtěla umřít střízlivá - na to se moc bojím - a Bůh mi nepomůže. Toť vše - jen doufám, že Váš dotaz byl (prozatím) čistě filosofický. Zdravím.
podle mě je to nesmyslný dotaz - když budete vědět, že vám zbývá několik týdnů života, budete asi nemocný a to tak, že dost... takže na nějaké akce vám nebudou zbývat síly... zažila jsem, když mi umírala máma i táta i muž, tak o tom něco vím - v těch posledních týdnech už nezbývá sil na cokoli...
No myslím si nebo doufám, že bych obešla všechny svoje kamarády a známé a všem bych řekla, jak je mám ráda, všem bych odpustila nějaký křivdy, zakázala bych jim, aby byli smutný z mojí smrti, zkoukla bych ty nejkrásnější filmy, přečetla ještě nějaký knížky, hrála bych na klavír a když bych měla štěstí a nezbláznila se z toho, že vim, že umřu, tak bych se snažila být prostě šťastná (i když vim, že by to pravděpodobně nebylo v mých silách).
Jo, a zrušila bych si účet na facebooku.
Taky jsem o tom už několikrát přemýšlela a zdá se mi to normální, nic není tabu, co se nás dotýká. Jen jsou lidi, který mají strach na to jen pomyslet, natož se tím zabývat. Každý máme jiné životy, výchovu, prostředí,životní zkušenosti, proto i reagujeme rozdílně. Mám -li mluvit za sebe, asi bych se jen trápila, ve stavu krajního ohrožení jsem ochromená, i když jinak velká bojovnice. Záleželo by na tom, kolik by mi zbývalo energie, pokud málo, tak bych to asi odevzdaně přijímala. Určitě bych ale nebyla aktivní a neplnila si na poslední chvíli nějaké sny. Pokud bych měla ještě sílu, určitě bych zlikvidovala své osobní, intimní věci (zápisky, literární výtvory, vše velmi osobní).
Asi bude rozdíl, když někdo přiskotačí k doktorovi, že ho píchá tady a po vyšetřeních se dozví, že má pár dnů. Anebo někdo leží na kapačkách, pospává pod narkotikama a je mu celý svět ukradený. Moje paměť
Jak se jmenuje americký film, šel nedávno, když se dva, ne úplně, dědci sejdou ve špiátále a mají nějaký zbytek života před sebou. Ten jeden je v balíku a tak si udělají seznam, co v životě chtěli, ale neudělali. A vydají se do světa a plní si ta přání. Freedman a ještě někdo v hlavních rolích?
Jenže, tak to nefunguje.
Film, jojo, je to tak. Jak jsem mohla zapomenout na nádherného protivu Nicholsna?!
Docela mě udivuje, co lidí tu píše, že by zašlo za kamarády, za rodinou, že by začali dělat něco, co dosud nedělají, že by si dopřáli to, co dosud ne. Pusťte si krásnou písničku Poslednýkrat (zpívá Peter Nagy). Velice pravdivá - miluj tak, jako poslednýkrat, tancuj tak, jako poslednýkrat... Nikdy nevíte, kdy bude právě to vaše POSLEDNÝKRAT. Třeba jste právě dnes cosi dělali naposledy v životě. Třeba nebude už žádné příště.
Tak, musím přiznat, že naplánováno fakt nemám. A nemám tušení, jak by to probíhalo. Zkusil bych dotáhnout některé věci, aby to žena a děti měly snazší, ale za měsíc toho člověk moc nestihne. A já toho mám rozdělaného tolik (nejen fyzicky). Velkou pravdu má sebod, člověk by měl žít tak, jako by věci, které dělá, dělal naposled. Poněvadž ta paní s kosou je tu furt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.