Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pro věřící - Bůh, odpuštění

Od: 00* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer. Chci se zeptat: Odpustí nám Pán Bůh naše chyby, když uvidí že je chceme napravit? Případně pomůže zažehnat to, co nás trápí nebo z čeho máme strach?
Moc vám děkuju za všechny odpovědi a hezký večer.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okey
hodnocení

2x

1.neodpustí,jelikož žádný Pán Bůh nikdy nebyl a nebude,je to smyšlená věc,kterou jsou lidé oblouznění již od pradávna,je to krásně do detailu vymyšlený příběh.

2.místo kání bych přijmi svůj zopovědnost za svůj život a pěkně si ho užil,místo ztráty času a přemyšlením o Bohu a o oněch blábolech přenech starým babkám,těm už nikdo nepomůže

3..stačí sekat dobrotu a nejsou problémy

kvetuse*
hodnocení

2x

Já myslím, že Pán Bůh nikoho netrestá a na všechny se dívá láskyplnýma očima. Protože vidí každému až do duše, pozná, proč byl který čin vykonán, co člověka k tomu opravdu vedlo. Pokud člověka tíží svědomí, tak by měl hlavně pro svůj klid v duši sjednat nápravu. Pokud jej požádáte o pomoc a vylíčíte mu své niterní strachy a pocity, vždy pomůže, ukáže cestu, dá znamení. Nebo dokonce někoho pošle do cesty, kdo by Vám poradil. Mám osobní zkušenosti, takže to mohu potvrdit.

audinos*
hodnocení

1x

Nevím, proč sem odepisují nevěřící, nebo ti, kteří považují Boha za výmysl/nesmysl.

Zajímá-li Vás křesťanství, pak informace hledejte přímo na webu křesťanů. V té oblasti má nejvíce návštěv Vira.cz - k Vašemu dotazu (a možno dodat další) např. zde:

vira.cz/...

Hezký večer!

hodnocení

1x

Znám jednoho zkurv**** a zjeba**** zmr** který se bavil šikanováním děcek, ničením jejich věcí atd...

Ale každou neděli šel do kostela, tam se vyzpovídal, a v pondělí začal nanovo s větší razancí neb on nikdy ni neudělal...

Dodnes h nesrazilo auto, nedostal raka ani jinou radostnou zprávu, takže jo bůh asi odpouští...

Stačí si asi jako v minulosti koupit odpustek.. (k čemu sou bohu prachy když církev by se rozdala i na orgány?

pokorna
hodnocení

1x

Věřit v evoluci vyžaduje mnohem více odvahy než věřit v Boha :))

Žijeme v Novém zákoně (viz Bible), pro hřích a jeho význam v lidském životě platí jiné podmínky než v době před "Ježíšem". Je doba Hospodinovi milosti.

KDO SE ZMÝLÍ V PRVNÍ DÍRCE, NEDOPNE KABÁT"

Kdo má svůj život a život svých bližních za něco nesmyslného, ten je nešťastný a téměř neschopný žít. Znát odpověď na otázku smyslu života znamená být nábožensky založen. (Albert Einstein)

Věřím v jednoho osobního Boha s klidným svědomím mohu říci, že jsem nikdy v životě neholdoval žádnému bezbožnému životnímu systému. Jsem přesvědčen, že bez náboženství by lidstvo ještě dnes bylo na úrovni barbarů. Úroveň společenského života by byla na velmi primitivním stupni. Sotva by existovala bezpečnost života a soukromého majetku a boj všech proti všemu, který je jedním z lidských pudů, by se znetvořil ještě více, než je tomu dnes.
Pravé náboženství pomohlo lidstvu k pokroku ve všech oblastech (Albert Einstein)

Chci znát Boží myšlenky. Ten zbytek to jsou jen detaily. (Albert Einstein)

Každý hluboký přírodovědec musí mít určitý náboženský cit, neboť si nemůže představit, že on první myslel na neobyčejné spojitosti, které zjistil v přírodě. V nepochopitelném vesmíru se projevuje bezmezný, povědomý rozum. Dost rozšířené mínění, že jsem ateista, se zakládá na velkém omylu. Ten kdo toto vyčetl z mých teorií, ten z nich nepochopil vůbec nic. (Albert Einstein)

Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to! (Albert Einstein)

Ničemu, co nejste schopni vysvětlit opravdu jednoduše, pořádně nerozumíte. (Albert Einstein)

Mé krédo bylo: "Nevěřím v nic." Nebo aspoň jsem si myslel, že v nic nevěřím. Ve skutečnosti jsem pouze vyměnil víru v Boha, který je Pravda za matnou a nejistou víru v názory a autoritu lidí, tiskovin a médií, kterým jsem nakonec ani dobře nerozuměl.

Jsem přesvědčen, že Ježíš kráčející po Zemi je nesrovnatelně významnější než člověk kráčející po Měsíci. (J.B.Irwin)

Největší objev mé generace je, že lidské bytosti mohou změnit svůj život jen změnou myšlenkového postoje. (Mikuláš Koperník)

Snažil jsem se hlásat lidem vznešenost Božího tvorstva, nakolik můj omezený rozum dokázal chápat neomezenou dokonalost Boha.
Věnovat se astronomii znamená číst Boží myšlenky. (Johanes Kepler)

Víra tvrdí co smysly nevnímají, ale netvrdí opak toho, co smysly vnímají: stojí nad nimi, ale ne proti nim.
Lidi a lidské věci je třeba znát, abychom je milovali. Boha a božské věci je třeba milovat, abychom je znali. (Blaise Pascal)

Nádherný pořádek a soulad vesmíru mohl vzniknout jen podle plánu vševědoucí a všemohoucí Bytosti. Toto je můj poslední a nejvyšší poznatek. (Isac Newton)

Základní pravdy víry jsem podrobil důkladnému studiu. Dospěl jsem tak k důkazům, které tvoří náboženství věrohodným i pro přírodovědce. Bože dej, aby toto mé vyznání přineslo bohaté ovoce. (Alessandro Volta)

Nejpřesvědčivějším důkazem o existenci Boha je očividný soulad prostředků, které udržují pořádek ve vesmíru a živým bytostem dodávají vše, co je potřebné pro jejich organismus, aby mohly existovat, rozmnožovat se a rozvíjet své fyzické a duševní schopnosti. (Andree Marie Ampere)

Pořádek symetrie a harmonie nás okouzlují a Bůh je nejvyšší pořádek a Původce všeobecné harmonie. (Gottfried Wilhem Leibnitz)

V minulosti chtěli přírodovědci vidět Boha tváří v tvář. Ačkoliv to nebylo možné. Na základě exaktních věd tvrdili, že Bůh není. Oč skromnějšími jsme se stali my přírodovědci dnes? Pokorně se skláníme před nesmírně Velkým, před úžasně Mocným, před věčně Neviditelným, před nikdy Nepochopitelným. (Max Von Laue)

Ve vědě přicházíme k hranici, kde končí přírodovědecký výzkum, a musí se uplatnit víra každého z nás. Toto poznání, že život je něčím zázračným, by nás mělo vést k tomu, že si budeme života více cenit. (Hermann Staudinger)

Existenci světa není možno odůvodnit z jeho podstaty. Svět nemůže být sám od sebe. Vyžaduje původ od někoho, kdo nepotřebuje pocházet od jiného. Ukazuje na sebe samého na transcendentnost, na nadzemský původ, na vyšší nadpřirozenou sílu, jejíž podstatu nebudeme moci nikdy zachytit přírodovědeckými metodami. Přírodní vědy a opravdové náboženství vůbec nestojí v protikladu, ale spíše se mnohými způsoby doplňují. (Heinrich Vogt)

Moderní fyzika mě učí, že příroda se nemůže sama od sebe uspořádat. Vesmír představuje velký uspořádaný systém. To však vyžaduje mohutnou prvou příčinu, která nepodléhá druhému zákonu přeměny energie a je nadpřirozená. (Claude Macy Hathaway)

· Ať je nadevšecko sláva Bohu, který stvořil tento velký vesmír, aby člověk svou vědou a hlubokou úctou do něho ze dne na den dále pronikal a zkoumal ho.
Nic nemůže odůvodnit mínění některých, že v době kosmických letů víme tolik o přírodě, že už nepotřebujeme věřit v Boha. Až do dnešního dne přírodní vědy odkrývají s jednou novou odpovědí alespoň tři nové otázky.
Jen obnovená víra v Boha může uskutečnit změny, které mohou náš svět zachránit před katastrofou. Věda a náboženství jsou při tom sestry, nikoliv nepřítelkyně. (Carl Friedrich Von Weizsacker)

· Kam a jak daleko tedy pohlédneme, není mezi náboženstvím a přírodní vědou rozpor, ale naopak, v nejrozhodnějších věcech úplná shoda. Náboženství a přírodní věda se nevylučují, jak dnes mnozí lidé myslí, nebo se obávají, nýbrž se doplňují a navzájem podmiňují. (Max Planck)

· Z toho, co nemá smysl nemůže vzejít něco, co smysl má. (Jakob von Uekuhl)

· Dnes víme, že tam ,kde je člověk, je nejenom oheň a nástroje, ale zároveň i Bůh. I dnešní psychoterapie odhaluje opět duši člověka a význam zbožnosti pro duševní zdraví člověka. (Herbert Kűhn)

· Kde je strach před životem, zoufalství, pocit viny, tam musíme člověka vést k Bohu. (Ernst Bűchner)

· V Boha nevěří jen ti, kteří mají zájem na tom, aby Ho nebylo. (Francis Bacon)

Třebaže je Bůh neviditelný pro všechny lidi smrtelníky, mohou Ho vypozorovat z Jeho děl.(Aristoteles)

· Všem lidem je do srdce vštěpená víra v Boha. Lžou ti, kteří říkají, že nevěří v Boha, co tě ve dne o tom ujišťují, v noci a o samotě o tom pochybují, co řekli. (Lucius Annaeus Seneca)

Existence Boha je tak jistá, že bych téměř popřel, že ti co to popírají, mají lidský rozum (Marcus Tullius Cicero)

Bože, vím a jsem hluboce přesvědčen, že všechno co děláš, je dobré. Nemohu ani myslet ani usuzovat bez toho, že bys Ty neměl na tom účast.( Kristof Kolumbus)

Slunce je jen Boží stín. (Michalangelo Buonarotti)

Rozumu se právem příčí myšlenka, že všechno se děje náhodou. Dvě skutečnosti naplňují mysl obdivem a úctou: Hvězdnatá obloha nad námi a morální zákon v nás. (Imanuel Kant)

Oko nebe křídlo motýla stačí rozdrtit popírače Boha. (Denis Diderot)

To něco obrovské, zosobněné, přichází nám vstříc, jako Bůh Stvořitel a Udržovatel, kterému se máme klanět, a kterého máme oslavovat.(Johann Wolfgang von Goethe)

Ani byste nevěřili, kolika věcem musí věřit ten, kdo chce být nevěrcem. (Michael Kardinál Faulhaber)

Neváhám říci, že o existenci Boha jsem přesvědčenější, než o naší přítomnosti v této místnosti. Žádné lidské dílo - jakkoliv veliké - nebude mít úspěch, jestliže nemá jasný náboženský podklad . (Mahatma Gandhi)

Nemohu říci že věřím v Boha, já Ho vidím. Bez Něho nechápu nic. Bez Něho je vše tma. Přesvědčení, že je Bůh jsem si nejen zachoval, ale i prohloubil a zdokonalil. Každá doba má svůj vrtoch. Je to nemoc času. Spíše mi stáhnete kůži z těla, než byste mi vyrvali víru z duše.( Johan Christian Fabricius)

Evoluce je nedokázaná a nedokazatelná, věříme jí proto, že jediná druhá možnost je specielní stvoření, a to je nemyslitelné. (Arthur Keith)

Darwinismus není ani teorií, ale náladou, která uchvátila mysl lidí. Je vědou asi tak, jako je pohádka dějepisem. (Julius Wilhelm Albert Wigand)

Pravděpodobnost, že život vznikl náhodou, je srovnatelná s pravděpodobností, že dokonalý slovník je výsledkem exploze v tiskárně. (Edwin Grant Conklin)

Vznikla široce rozšířená iluze, že evoluční teorie byla dokázána již před sto lety a že všechen následující biologický výzkum poskytuje stále rostoucí důkazy pro Darwinovu ideu. Nic není vzdálenějšího pravdě než toto... Jeho teorie, že všechen život na Zemi se vyvinul následkem postupného hromadění náhodných mutací, je stále - jako v době Darwinově - jen vysoce spekulativní hypotézou bez přímé faktické podpory (Michael Denton)

Darwinova kniha "O původu druhů" je fantazie, nikoliv věda. (Rudolf Virchov)

Všechny ty stromy života s jejich větvemi našich předků, to je kupa nesmyslů. (Mary Leakey)

tomibender*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nejsem věřící, ale v boha věřím. Abych to vysvětlil, nevěřím v boha, který hlásají církve a podobné instituce, věřím, že každý má svého boha v sobě.

Ale nebudu vám vaší víru brát, ani vás soudit.

Ano, pokud pánbůh uvidí, že chcete chyby napravit a skutečně tak uděláte v rámci svých možností, myslím že vám to pomůže.

Strach je jen psychický blok a ten se dá vírou velmi dobře odstranit.

junkers*
hodnocení

0x

Bůh odpouští, ale viníka nenechá bez trestu. Je to podobně jako v českém právním řádu, musíš projevit účinnou lítost.

Tzn. když jsi někoho okradl, tak buď přímo jemu, nebo někomu potřebnému několikanásobně nahradit způsobenou škodu.

Prostě my, obyčejní smrtelníci můžeme získat Boží odpuštění když se pokorně pokoříme, ale neznamená to, že to nebude nic stát, nebo že to nebude bolet.

A co si koupit Bibli, a přečíst si to přímo tam?

Náklady cca 500,- kč.

"Bůh odpouští, ale viníka nenechá bez trestu."
Už tahle věta je stejný nesmysl, jako Bůh sám.

doplněno 18.11.14 19:42:

Junkers - nechci tady zase rozpoutat vášnivou debatu, nikomu jeho víru nechci vyvracet, ale věčný život, stejně jako Bůh není.

junkers*

Jedná se o možnost žít věčným životem. Takže radši utrpět trest, ale nebýt pak odsouzen k druhé smrti, než žít bez trestu, jako soudruh Kalousek třeba, a pak ztratit věčný život.

klarahahnova*
hodnocení

0x

Ahojky, takže. Pokud chodíš do kostela, zajdi si na vzpověď, kněz ti dá rozhřešení a s největší pravděpodobností se budeš muset pomodlit Otče náš a zdrávas maria pokud do kostela nechodíš, tak jen popros boha o odpuštění. Jsem věříci, ale kolikrát si to nepřiznám, protože křesťané byly kdysy odpravdu zlý a tak nevíc co a jak :/

zwiki*
hodnocení

0x

Onehdy sem přiletěl mimozemšťan a pro lidi to byl bůh.Církev z toho má jen zisky.Tak se konečně vzpamatujte!

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Odpuštění je mocný nástroj pro znovuzavedení klidu v duši, je v rukou každého z nás a jako takový nám ho do srdcí vložil Bůh.
Ale zároveň nám dal svobodnou vůli a záleží jen na nás, jestli tento dar přijmeme. Podmínkou pro odpuštění je fakt, že si chybu uvědomíme... dále pak fakt, zda sami sobě odpuštění dopřejeme stejně jako odpouštíme chyby svým blízkým, které máme rádi...
Odbavy a strachy jsou také mocným nástrojem. Na jedné straně nám pomáhají mnohému předejít, ale také (pokud se k nim příliš upínáme) nám mohou udělat ze života peklo na zemi...
V neposlední řadě jsou zde věci mezi nebem a zemí, které Vám nikdo nezaručí. Ty nazýváme osudem, cestami Božími nebo náhodou... Je jedno jak jim říkáme - jsou.
Povím Vám, co se nám stalo minulý týden: Můj otec je dva roky po cévní mozkové příhodě, která Bohužel zanechala trvalé následky. Před týdnem jsme byli u rodičů, abychom s něčím pomohli - že tam půjdeme zrovna v tu dobu, jsme se rozhodli v podstatě z minuty na minutu. S maminkou jsme dělali potřebné a oproti všem zvyklostem za námi (do jiného patra RD) přišel táta. Sedl si k nám a chtěl něco povídat. Byl v dobré náladě. Najednou dostal silný epileptický záchvat (první ve svém životě) - přestal dýchat. Vzhledem k tomu, že naprosto ihned dostal pomoc je dnes už v pořádku. Jsem přesvědčena, že kdyby za námi nepřišel, bylo by vše jinak... Náhoda? Boží pomoc? Kdybychom věděli všechno, nebylo by víry třeba... ;) M

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma víra v boha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]