Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na levnou zeleninu, houby a saponát

Od: michal22* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

včera jsem v pátek v poledne navštívil trh ovoce a zeleniny a chci se s Vámi nejen podělit, ale i doporučit následující ceny zeleniny:

a) mrkev - svazek mrkve jsem sehnal v Pražské tržnici za 5 Kč. A jednalo se o celkem velký svazek. Jen jsem musel odstřihnout nepotřebnou mrkvovou nať.

b) žampiony - také v Pražské tržnici za cenu 39,90/kg

c) citrony - v Pankrácké tržnici jsem je sehnal 20 Kč/kg

Tak budu rád, když mých doporučení někdo využije. Jsem chtěl nejen se podělit o mé zkušenosti, ale také se rád dozvím od někoho jiného další tipy na levné zboží - potraviny, drogerie atd.

A před rokem jsem vyzkoušel Denkmit na nádobí, modrý s vůní levandule. A překvapivě mi vydržel v provozu přes 3 měsíce. Koupil jsem ho v září, pravidelně jsem myl nádobí a ještě v listopadu jsem ho používal. Úžasné.

Přeji Vám krásný víkend a budu se těšit na Vaše tipy. Michal

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Michale, děkuji. Všechny čisticí a mycí prostředky, vlastně i nějakou kosmetiku, kupuji je u Vietnamců. Všechny značky mají na regálech, ale o 1/3 levnější.*palec*

joudic*

vozi to z nemecka a z Tesca z akci ;) ted budu po delsi dobe kupovat ropaka auto a velmi rad ridim, takze planuju si davat mesicne vylety do nemecka na nakupy, je to za rohem i z toho praglu :) Nejde mi o ceny, ale rad bych si dal treba domaci vajicko namekko s maslem "jednickou" nebo bramborovou kasi, ktera neni varena ze smradlavych krmnych brambor :) Nenapadlo me pred 20-30ti lety v bezstarostnem mladi, ze to bude v budoucnu tak tezke :)

doplněno 15.05.16 07:30:

@danys ale maslo ten vas pestitel nevypestuje coz? Opravdu si musim kupovat Farmarske maslo za 40Kc 200g, abych jedl maslo stejne kvality jako kdyz jsem byl teenager, ktere kdyz vytahnu z lednice tak je jak sutr? Jinak to, co vy nakupujete primo od pestitele si ja vypestuju sam, ale treba s bramborama se neminim srat, a ta sterkova bridlicova hlina u me nicmoc, mohl bych si za 3-5tis nechat hlinu privezt na cca 10 radku.. (700Kc za 1m3, do skleniku to tolik nebolelo) ale opravdu mi tech par kilo brambor spravne odrudy stoji za tolik penez? Mimochodem mam brambory take od pestitele, a taky je to krmna sracka, ono to totiz zacina uz u nasady, kterou ten vas pestitel musi nekde koupit (koupi tu nejlevnejsi s nejvetsim vynosem samozrejme, prece nebude na poli pestovat sice dobre brambory, ale s polovicnim vynosem, to si pak kazdy koupi ty obycejne za polovicni cenu, viz parky s 10% masa. (kdyby se nekupovaly, uz nejsou davno 5 let na trhu). Brambory odjakziva miluju a naposled jsem mel vonavoucke brambory od cinana z Francie za 50Kc 2kila, nikdo to nekupoval krome me, tak to samozrejme prestal vozit. Uz mam nejaky ten patek za sebou a domaci bramborova kase byla vzdycky delikatesa (brambory od tety), ted se pestuji hlavne odrudy s nejvetsim vynosem (pochopitelne).
A co je nejvtipnejsi... nekdy jsem si kupoval vicemene ze zoufalstvi Knorr susenou kasi, protoze ta jedina byla vesmes ok a vzdycky vonela a chutnala po dobrych bramborach... ted jsem si ji po 2 letech koupil zase (nejim maso, a mel jsem zatracenou chut nekolik tydnu na maso s kasi, clovek musi telo trochu poslouchat, nerika si tvrdohlave o urcite druhy jidla jentak), protoze posledni, na co jsem mel chut je smradlava kase z hnusne odrudy... a co jsem nezjistil :) i ta susena kase (zelezna jistota) smrdela po krmnych bramborach... pestuji ten hnuj uz vsichni.
Mimochodem jsem zemedelec s papirama *smich* tak trochu vim, o cem pisu :)

danys*
Joudic: ne všechno a ne všude je v tom tvým dojčlandu tak super! I když asi ve většině lepší jak u nás.
Nakupuji primo od pěstitele a jsem spokojen.

hodnocení

0x

Mohu potvrdit, že Denkmit je vynikající. Vždycky vydají nějakou limitovanou sérii vůní, je to super, a je velmi kvalitní, neplatíte zbytečnou vodu.

pohanka*
hodnocení

0x

DM drogerii budu bojkotovat, nebudu podporovat Německo i když to tak doslova nejde /nakupuji v Globusu/, tak jako KFC, Mekáč, Mondelez. Zeleninu koukám, odkud pochází, preferuji ČR, mléčné výrobky, kuře, uzeninu od ,,Vezemee Váám mléééko! Kuře ze dvora, maso v malém řeznictví a Globusu, vejce od malochovatele, ovo-zel si něco málo vypěstuji sama., jinak Klánovické, Čakovické trhy.

nikdo*
hodnocení

0x

Ta vaše mrkev z tržnice, je ta samá, jako mají všechny supermarkety. Tedy skleník Holandsko. Nebo možná, pokud je trhovec čilejší a má kontakty, tak skleník Polsko. Nevěříte snad, že by jste sehnal novou českou mrkev? Citrony za 20 bych chtěl vidět, odkud jsou. Jediný čemu věřím, jsou ty žampiony.

K drogerii můžu říct jen to, že ten samý výrobek, s tíím stejným názvem, koupený tady v Čechách je nepoměrně horší než koupený v Německu. Osobní zkušenost.

Nikdo, vřele s vámi souhlasím. Od domu mám jen kousek tržnici. Moc ráda tam s pejskem chodím. Někdy na procházku, někdy nakoupit. Je úžasné, co na půltech mají. Je tam barevná a voňavá celá Evropa a někdy celý svět. *sok* A někdy se nestačím divit. Nacouvá velký náklaďák a trhovci si náklad zeleniny rozeberou. V Kauflandu potkávám mužské, které z tržiště znám jako pomocníky prodejců. Nakoupí plné vozíky toho nejlevnějšího a na tržnici převezou. Ženské vyrobí cedulku, která hlásá: DOMÁCÍ. *plac* Ale vím, že paní Anička, která tam už stává už 35 let, každou středu a sobotu, má všecko ze svého statku, vypěstované na hnoji. Její brambory nemají konkurenci. Ale jinak neřeším. Je to čerstvé, zdravé, cenově dostupné.

nikdo*

Máte pravdu. Myslet si, že někdo je schopen nyní, začátkem května mít nové brambory, nebo rajčata, je naivní. Jak málo lidi používají vlastní mozek. A stejně tak máte pravdu v tom, že mezi nimi jsou opravdoví pěstitelé, kteří den předem sklidí, a ráno prodávají čerstvě sklizené. A je jedno, jestli je to zelenina, brambory, špenát, nebo rajčata. Ono se to dá poznat podle chuti. Ale to člověk musí být na tržišti pravidelně a ze začátku kupovat "vzorky". Jedno rajče tady, jedno tady, a ochutnávat. A časem už člověk ty "své" pěstitele pozná, a nejde jinam. Takových lidí je spousta. Vim to, protože jsem na tom tržišti byl po dva roky denně. Přiznám barvu, jako prodejce. Ale nikoliv zeleniny. Nicméně i tak už jsem věděl, kdo má svou zeleninu, a kdo jen překupuje. Oni jsou pak i takoví trhovci, co sami nic nepěstují, většinou důchodci, kteří vykoupí ve vsi od ostatních přebytky, a jedou s tím potom na trh. Jestli je to dobře? Nevím. Sám od nich kupuju rajčata. Když mají. Mají totiž nejlepší.

hodnocení

0x

Michal netvrdí, že kupoval čerstvfou českou bzeleninu, ale že nakoupil velmi levně. V Kaufu stojí např.svazek mkrkví dvacku. Já kupuji zeleninu výhrdně mraženou, použiju ji kdykoliv a vrátím do mkrazáku. Od té doby nevyhazuju zahnívající, či plesnivou zeleninu do popelnice. Taky už nekupuju citrony, ale citronový extrakt, se stejným výsledkem, a vydrží mi rok. Brambory nakoupíme v září na farmě, nebo co to dneska je místo JZD, a po Novém roce dokoupíme tamtéž, zase další (jim totiž neklíčí, ošetřeny plynem). Jsou každý rok dobré a s těmi předraženými, flekatými a zahnívajícímí v obchodech, se nedají srovnat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]