Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezvládám to (maturita, přijímačky...)

Od: dad odpovědí: 1 změna:

Ahoj... neptřebuji tak poradit jako spíš jen povzbudit. :-/ Moje maturita se skládá ze 4 částí. 1. a 3. část jsem dal a 2. budu vědět až za dva dny a 4. je teprve předemnou. Snažil jsem se do poslední chvíle sebe chválit a motivovat, protože doma to nikdo neudělá. Jen zavolají jestli to mám a to je všechno... reakce je asi taková: ,, No vidíš, dal jsi to." Za poslední týden jsem naspal tak 15 hodin.

Dnes jsem přišel z maturitní zkoušky a šel jsem si hned lehnout. Asi po dvou hodinách mě probudil tata, že musím něco vyřídit někde 150km od města. Tak jsem v autě přemýšlel, že krom mě žádnou motivaci nemám. A poprvé jsem se pravdu cítil na zhroucení. Pocitujě silnou únavu, nesoustředěnost, nemotornost, bolest celýho těla a žjiťuji, že poslední 3 dny nejsem schopen normálně uvažovat a řešit všední situace. Všude vidím problém a už jen nějaká otázka od rodičů mě oběžuje. Dnes jsem si řekl, že se konečně vyspím a po tom všem jsem zjistil, že bych málem zapomněl na přijímačky, který mám zíra ráno a opět autem 100km daleko.

Všichni doma jsou přes den v práci a nikdo se mnou nekomunikuje a začínat už jsme se mnohokrát pokoušel. Mám ze všeho strach, že to nedám a rodina mě uhrane. Že nebudu na škole kde chci být a to mám ještě na prázdniny vypadnout do Anglie. A tak jak jsem se tam těšil, tak to beru jako povinnost a otravnou záležitost na kterou nemám náladu.

Prosím, jak mám změnit takové uvažvání? Děkuji. (Za chyby se omlouvám ani číst po sobě se mi to nechce... potřeboval jsem rychle upustit páru a nebýt na to sám). S kamarády jsem se přesttal stýkat, protože kdy jsme spolem, tak se neučíme a to si vždy řekneme... pujdeme k nám a budeme se učit. Pak to zkončí kocovinou na druhej den.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

anieb
hodnocení

0x

Dade, takové stavy zažívá každý maturant, není to nic neobvyklého (obzvlášť s naší slavnou státní maturitou, když maturujete měsíc a vlastně nevíte, jestli vůbec máte první část :D). Třeba doma mají pocit, že by vás povzbuzujícími řečmi více stresovali, tak vás nechávají být (a/nebo jste tak "milý", že se vám raději vyhýbají, aby předešli zbytečným hádkám ;)). Doporučuji chvíli dělat něco jiného - běžte na procházku, zahrajte si volejbal nebo cokoliv vás baví. Hodina nebo dvě vás od učení tolik nezdrží a po okysličení mozku to půjde lépe. Prostě se trochu odreagujte, je to jen momentální krize z únavy. Pokud usínáte nad učením, na 20 min si lehněte (nastavte si budík) a pak pokračujte. To, co jste napsal do písemek, stejně už nezměníte, tak nad tím nedumejte a koncentrujte se na přijímačky. Přeji hodně štěstí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]