Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlaky Railjet sedačky a stoly

Od: bekkie123 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, je tu někdo kdo jezdí vlaky Railjet? Potřebuji vědět jak je to s rozložením sedaček a asi stolů (nebo co to je). Podle mapky to vypadá, že jsou ve vagónech dvojité sedačky "samostatné", které jsou buď po směru jízdy nebo proti a pak sedačky 2+2 proti sobě, které mezi sebou mají stůl (případně větší místo). Je to tak? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V každém vagoně je to stejné, pokusím se vám pomoci tím, že pokud jede Railjet z Brna do Prahy, tak vpředu je jednička, pak jídelní vůz, pak jsou dvojky a asi druhý od konce je vagon s tichým oddílem - ovšem pokud je nedaleko od vás člověk se šumítky na uších, je to děsné. V posledním voze je dětský oddíl. Z mé zkušenosti je nejlepší nastupovat v zadních vozech, tam je míň lidí a teď mě napadlo, že skladba sedadel je i na nádraží vyvěšená na nástupišti.

bekkie123
hodnocení

Děkuji. Jen doplňující dotaz, když jedete opačným směrem, tj. z Prahy do Brna, je to také v pořadí 1, jídelní vůz, 2...? Ve předu je napůl lokomotiva a napůl 1. třída? Řeším to kvůli matce, která nemůže sedět proti směru a bohužel jsem zatím našla jen dva obrázky (toho samého vlaku) a každý byl na jinou stranu, takže jsem nepochopila co je po směru a co proti :(. Vím, že je na nádražích pořadí, ale když jsme 5x jely osobním vlakem do Teplic, 3x jsme byly po směru a 2x proti a přitom ty vlaky měly být řazeny stejně a měly jsme i stejné sedačky.

Railjet se neotáčí, takže první třída je vždy ve směru na Prahu atd. Vím to přesně, protože nám jezdí za zahradou a protože máme tím směrem okno z kuchyně, tzv. vím všechno. Takže vždy na Prahu je jednička, jídelňák atd. Protože se jedná o mezinárodní vlak, tak je zde řazení vždy dodržováno.

doplněno 13.05.16 11:11:

Teď už jsem z toho zmatená, prostě pokud se jede z Prahy do Brna, tak je jedička na konci, z Brna do Prahy je jednička na začátku. My jezdíme do Prahy často a vždy si nemůžu uvědomit, kterým směrem je to na Moravu, takže tak.

bekkie123
13.05.16 11:11
hodnocení

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]