Nejste přihlášen/a.
Neskutečné. Jsem neskutečně na*raný na tento systém. Nepotřebuji poradit ale potřebuji si ulevit. Žijeme ve 21. století ale vše se řeší jak za doby kamenné. Ano, propadl mi řidičák. Tak jsem si zašel požádat o nový, takzvaný blesk. Stojí 500,- a mají jej vydat do pěti dnů. Žádal jsem v pondělí, dnes máme pátek a řidičák nikde. Prosím slečnu za okínkem že potřebuji papíry denně, protože najezdím minimálně 250 km za den. Bohužel já to neovlivním, mi jen stroze odpověděla. Takže už pátý den to řeším tak že jezdím s kolegou. Což je člověk vázaný na víc. Ne*ere mě 500,- to pro mě není tak strašná částka. Sere mě ta zaostalost našeho systému. V době techniky nejsou schopni vydat řidičák rychleji. Jediné místo v Praze. To je k pláči.
----------------------------------------------------
* cenzorovi se omlouvám za slovo "sere mě to" ale slušněji už to napsat nešlo.
Ano pánové, máte pravdu, má vlastní blbost. Naštěstí to je poprvé co mi něco takhle propadlo a sám jsem byl z toho špatný protože auto k práci potřebuji.
A naštěstí nejsem ten typ co chodí na poslední chvíli ale s předstihem.
Ale má zloba je na systém kdy pod slovem blesk si představím do dvou pracovních dnů(a to už je pozdě) a výrobu na více místech. Ono už jsme trochu technicky jinde a je mi líto ale v zahraničí existují země kde vám některé průkazy vygenerují do několika hodin. Asi tolik.
Třeba to označení použili kvůli tomu, že BLESK má 5 písmen jako počet dní potřebný k vyrobení průkazu a odeslání do vydávajícího úřadu .
Omlouvám se za nejapnost, ale ještě přisadím. Pražáci si vekerou podobnou výrobu čehokoli uzurpují pro sebe, mají na všechno dost času a pak nestihnou ani dojít včas do práce. Tak to takhle potom vypadá. Nezlobte se prosím tedy na ty chuděry, co by Vám ten řidičák udělaly na počkání, ale zkrátka výrobní stroje a materiály nemají, protože je Pražáci syslej v Praze, tak bohužel nemohou.
Pani mohu Vás uklidnit, na tu slečnu za okýnkem jsem ani nezvýšil hlas. Plně totiž chápu že i kdyby se dotyčná stavěla na hlavu, tak mi nepomůže. A spíše je to o tom nastaveném systému který mě štve. Zvláště pokud vidím jak to funguje jinde a jde to. A tady na celou republiku jen PRAHA. Smutné.
To vlastně vyzdvihuji neustále. Že je jen jedna pobočka kde to tisknou. A pokud chci něco označit za blesk tak by to mělo být na otočku. Opravdu v jiných zemích s tím nemají problém. Pokud dáte veškeré náležitosti/formality.
S tím se nedá než souhlasit. Úřady jsou tu jako v Kocourkově... Rychle bych si taky představoval max. do druhého dne.. Podáte žádost, do výroby jde elektronicky do hodiny, za další hodinu musí být hotovo a kurýr to do druhého dne dopraví na úřad. Technicky to není problém, jedno místo na výrobu v ČR absolutně není důvod proč by to mělo trvat týden...
No, ono to normálně trvá měsíc. Shodou okolností také vyřizuji nový, i mě končí a i já jej potřebuji denně - jezdím dodávkou. Půjdu se pro něj někdy koncem měsíce. Nicméně mě ani ten měsíc nepohoršuje a pět dní považuji za docela slušný termín.
Ovšem v Čechách je tradicí nechat vše na poslední chvíli, nebo ještě později a pak nadávat jako špaček...
Ještě jednou. Řeším systém. To že mi propadl řidičák je moje chyba a plně s tím souhlasím a toto neřeším. Řeším tu systém toho blesku. Chápu že Vás nebaví číst celé vlákno ale pokud nepřečtete celé vlákno tak se ani nevyjadřujte. Pod pojmem blesk si totiž představuji něco jiného. A pardón že jsem tak znalý situace a dovolím si tvrdě nesouhlasit s tím co blesk předtavuje u nás. Tedy čekací lhůtu 5 dní bez možnosti řízení pokud Vám ŘP propadl. Protože a to asi zvýrazním, zapomenout/přehlédnout může každý.
Druhá věc, v jiných zemích Vám třeba ŘP vydají do několika hodin. Asi tolik.
Mně by zajímalo, kdyby ani ten pátý den řidičák k vyzvednutí nebyl. Kde by si člověk mohl stěžovat a s jakým výsledkem.
A každopádně se mi tu líbí, že ostatním rádcům by se to přece nemohlo stát, že jo.
Když jsem s dotyčnou slečnou mluvil, konstatovala, že pokud je Praha zavalená prací, tak to prostě nestihne. Ale víc jak šest či sedm dní by to trvat nemělo. Podle mě by Vám na stížnost odpověděli tak, že prostě jsou jediní v republice a z důvodu zahlcení žádostmi nestihli vydat dle lhůty.
Asi jste nepochopil příspěvek. Příště si celé vlákno přečtěte. Mimochodem gratuluji, nezapomeňte si vzpomenout na Váš příspěvek až vy poprvé zapomenete. A hlavně, chovejte se slušně na paní/pána s kterým budete řešit Váš průšvih.
To že jsem naštván na systém který je totálně zastaralý je jedna věc. To že jsem prošvihl je můj problém a taky jsem se s ním smířil a po dobu co jej nemám neřídím auto. Což by asi většina ani neřešila a jezdila dál.
Tolik drahý pane k Vašemu příspěvku.
Mějte hezký den.
Zelenýďábel
Zdravím, pět pracovních dnů je snad po podání Vaší žádosti úterý, středa, čtvrtek, pátek - tedy pondělí, ne? Aspoň tak bych to logicky pochopila. Na jednu stranu máte pravdu, zažila jsem úřad, kde jsme dvě hodiny seděli, přepážky otevřené dvě z šesti a neskutečný zmatek, lidi se do čekací haly už ani nevešli. Na druhou stranu mám mámu na UP a co tam mají za papírování a problémy, když někdo něco nedodá, přinese to pozdě nebo nepřinese vůbec, to si umí představit málokdo z těch, co halekají, jak jsou úředníci zbyteční a jen v práci pijí kafíčko. Příště si pohlídejte termín a nebudete řešit nic podobného.
Zelenydabel, zachovejte klid, máme čtvrtstoletí krásnou demokracii, můžeme bezstrestně láteřit, nadávat, chodit i nechodit k volbám, uklidnit se v supermarketech, vzít si jakoukoliv půjčku do 24 hodin, šňupat různé povzbující rostlinky a.t.d. prostě blahobyt, pár dní sem pár tam se v životě ztratí.
Fascinuje mě, jak jsou ovčané ochočení a akceptují podobné věci jako normální. Když si někdo stěžuje na zlodějské pratiky O2 a dalších operátorů, pojišťoven, atd, atd, tak okamžitě vypálí, že si máme číst obchodní podmínky a nad nevyrovnaností těcht obchodních vztahů se vůbec nezamýšlí.
Podobný přístup je u úřadů ČR bohužel běžný, ale každopádně není normální.
Všechno je to o organizaci a za prachy, co ty systémy stojej, by to mělo jít bez problémů. Úředník vyfotí, vystavi online žádost, která se řadí do fronty na tiskárně, během týdne a víkendu se na centrále tiskne a v pondělí ráno se rozváží na pověřené obce. Takže standard do týdne a expres do 3dnů, kdy si připlatíte za extra kurýra. Jeden systém a jedna distribuce pro občanky, pasy i řidičáky. Případně možnost vystavit potvrzení, že je požádáno o nový ŘP a zatím ponechán starý.
Hlavně, že my musíme reagovat na požadavek zaslaný z FU obyčejným mailem (zapadlým do SPAM filtru) na doplnění kontrolního hlášení do 5 kalendářních! dnů. A když vám to úřednice pošle třeba před Velikonocemi ...
Posílám několik údajů z nové ŘP a celkově:
žádost o bleskové vydání nového ŘP: 9.5.2016
doba vyřízení nového ŘP, takzvaný "blesk": 5 dní
cena bleskového vyřízení ŘP: 500,-
vyzvednutí ŘP: 16.5.2016
platnost nového ŘP: platí od 9.5.2016 - 9.5.2026
To je takový problém, vydat kartičku/lístek kde bude na přechodnou dobu stanovena platost oněch 5 dnů pro vyzvednutí ŘP s tím že mezi tímto obdobím můžete jezdit se starým ŘP včetně oné kartičky?
Protože jsem nový řidičák vlastně už měl v to pondělí, kdy jsem o něj zažádal. Jen jsem v ruce neměl tu kartičku, která to vyjadřuje.
Tolik k celé záležitosti.
Vlákno může být klidně i smazáno.
Mějte hezký den.
samo ten problém vidím u těch kteří podobné paskvily vymýšlejí. Ne u úřednice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.