Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednávání u lékaře

Od: conconi® odpovědí: 13 změna:

Už delší dobu mám na pravém stehně poněkud vystouplou žílu. Nechala jsem si tedy obvodní doktorkou vystavit doporučení k cévnímu lékaři v Mladé Boleslavi MUDr Bulířovi. Zajela jsem tam koncem února, objednali mě na 10. května na 9 hod. Určený den jsem se dostavila asi 10 minut před 9, v čekárně sedělo 5 lidí. Už to mě mělo varovat. Sestra vylezla, dala jsem ji doporučení a zdravotní kartu a čekala. Z ordinace se ozýval veselý hovor, jak si sestra s doktorem vyprávěli filmy. V 9:20 sestra opět vylezla z ordinace, veselá, vysmátá a prohlásila : " no tak si pojďte, kdo tady byl první..." Vyletěla jsem ze židle jak katapultovaná, požádala ji, aby mi vrátila kartičku zdrav. pojišťovny, vystřelila jsem z čekárny a po cestě k autu roztrhala a vyhodila doporučení. Může mi někdo vysvětlit, proč se musí člověk objednat dva měsíce předem na určitou hodinu, když to stejně sestra ignoruje? Znovu a už docela nudně se mi potvrzuje skutečnost, že pokud se chci spolehlivě na--at, tak jdu k doktorovi nebo na poštu. Je vůbec možnost si někde stěžovat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

Nevím zda pomůže někde si stěžovat - stalo se mi to vícekrát ... jedině snad najít si jiného lékaře .

jh®
hodnocení

0x

Na lampárně?

Ale vážně... ano, někde to funguje i tak, že na jeden termín si objednají víc pacientů a kdo dřív přijde, ten dřív mele. Někdo počká, vy jste nepočkala. A z vašeho popisu vyplývá, že MUDr. Bulíř o trpělivé objednané pacienty nemá nouzi.

mytrix*
hodnocení

0x

Tito lékaři jsou všechno soukromníci. Máte právo na výběr. Tak jak si vyberete opraváře, vyberete si i lékaře.

hk
hodnocení

0x

Kdybyste byla opravdu nemocná, tak byste počkala a neděla zbytečná kina. Přijde mi to od vás nesmyslná póza.

12.05.16 06:09

hk, *palec**palec**palec*

12.05.16 10:02

hk

*zed**zed**zed*

coco

V dnesni dobe je to opravdu zbytecna poza, ale urcite ne nesmyslna, protoze kdyby tak reagovali vsichni pacienti, byli by nevycvalani arogantni doktori na odpis *smich* V drivejsich dobach by je postavil do late jeden pacient - rázný komouš ! Dnes vladne ve zdravotnictvi vzdelana zlodejna lekarske vrstvy a nemocny je jen poddany ubozak, i kdyz zaplati! *jasne*

hodnocení

0x
Milá zlatá, objednejte si termín v fakultce v Brně. Tam strávíte klidně celé dopoledne a klidně můžete být zaměstnanec. Nebo zkuste slováky. Tam někteří chcou nekolik stovek za nadstandartní službu(objednání na čas).

asd1
hodnocení

0x

Je to kompromis aby lidi nečekali půl dne a aby nebyly prostoje když se někdo opozdí nebo nepřijde. Objedná se 5 lidí na určitou hodinu a bere je podle příchodu. Když dva nepřijdou tak tam jsou tři. Pokud objedná každého na přesný čas, tak když jeden nepřijde tak doktor čtvrt hodiny čeká než přijde další. Taky neví přesnou dobu jak dlouho bude vyšetření trvat, musel by objednávat podle nejdelší předpokládané doby...

Roztrhat doporučení a zmizet bylo trošku přehnané.

To že místo v 9 začli bez omluvy a nejspíš i bez vážného důvodu až v 9:20 je druhá věc. Předpokládám, že jste jim to řekla.

hodnocení

Ano, toto je asi přijatelné vysvětlení. Když chytím nějakého bacila a jdu k obvoďačce, tak předem vím, že budu čekat třeba i dost dlouho, ale když jsem objednaná dva měsíce předem na určitou hodinu, tak s tím prostě počítám. Proto mě to tak vytočilo. Moje smůla, že si docela dost potrpím na dochvilnost a takovéto jednání mě prostě štve.

slzicka*
hodnocení

0x

Já se chtěla objednat k lékaři a sestra mi řekla, volno máme až za půl roku, a jestli potřebujete dřív, tak přednostní objednání je zpoplatněno 100kč.

Málem to se mnou seklo. :(

asd1

Nejspíš jen finta aby každý dal stovku. Tohle považuju za vydírání a zneužití zdravotního problému. Pokud volno má tak objednat může dřív bez problému, a pokud volno nemá tak ho prostě nemá a poplatek nepomůže...

Jde o dost velké peníze - 10 pacientů je tisícovka, 50 pacientů za den je 5000, za měsíc má klidně sto tisíc k dobru...

hodnocení

0x
Ne všude, to chodí stejně. Na gynekologii a u zubaře je uvedeno, že hodina, na kterou je pacient objednaný, je hodina od kdy začíná čekat v čekárně a pořadí určuje lékař..
A speciální ordinace - měla jsem teď problém a obvolala několik doktorů, abych se objednala. Všichni měli termíny za několik měsíců a až v nemocnici řekli, že na objednání také až za několik měsíců nebo akutně ať si přijdu sednout do čekárny bez objednání. Dočkala jsem se asi po třech hodinách..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]