Nejste přihlášen/a.
Svědění mi začlo v zimě. Vzhledem k tomu, že mám chladovou alergii a toto se opakovalo několik zim předtím, tak jsem věděla o co jde. Už je však léto, teplo a nohy mě svědí pořád. Kolikrát se škrábu až do krve. Občas i na těle, ale tam to není tak hrozný. Dr. na kožním mi napsala jen léky na alergii. Nevíte co by to mohlo být? Co jsem si tak různě vyčetla, tak příčina může být i málo bílých krvinek. S tím jsem se kdysi chodila léčit na hematologii, ale nikdy mě nic nesvědilo. Zkusila jsem vyměnit prací prášek, aviváž, víc máchám třeba i v octu. Napadlo mne, že to může být i od nervů, ale doma kde jsem v klidu mne to svědí víc jak v práci kde mám stres.
Poradíte? Díky.
Můžete být alergická na vodu - na přípravky, které do ní vodárny dávají /chlor a já nevím co ještě/. Tedy se umyjete a jste hned ovlivněná.
Možná zkusit koupat se ve svojí, studniční vodě, ale lid panelákový, případně připojený na městský řád, nemá mnohdy jinou možnost.
Též bych zkusila třeba Darkovskou jodo-bromovou sůl z třetihor. Má výrazné účinky na kožní problémy, pohybové, gynekologické, ekzémy, je dobrá na stres i jiné problémy /viz jejich stránky/.
No, a pokud by toto nezafungovalo, zkusila bych si pár dnů - týdnů dělat bylinkové koupele. Jsou různé bylinky, záleží, co Vás osloví, co máte k dispozici. Měsíček lékařský, Heřmánek pravý, Mydlice lékařská, Máta peprná, dubová kůra, Levandule, Konopná koupel /já kupuji produkty od Carunu/, odvar z tymiánu, černého bezu, petržele.
Těch bylinek je mnoho, záleží, co se Vám dobře sežene, co se bude dobře připravovat.
V dnešní době sprchování možná bude tato léčba dražší, když si musíte napustit plnou vanu, ale myslím si, že to stojí za to. Jedna koupel jistě stačit nebude, ale snad brzy poznáte, jestli bylinka působí a stav se lepší.
Potom můžete si dělat i medové koupele, nebo olejové koupele, ale aby byly bez chemikálií, spíše přírodní. Též může pomoci rašelinová koupel, je též proti svědění a opět má plno jiných příznivých účinků /desinfekce, regenerace/ na organismus. Nemusíte kupovat vysloveně rašelinu jako v lázních, ale jenom výluh, který Vám neucpe odtok.
Já osobně bych začala jodo-bromovou solí.
Děkuju vám. Hned na to kouknu. Ty olejový a medový jsem zkoušela. Olej dobrý / až na umývání vany /, ale nepomáhá a na med jsem zřejmě alergická, protože jsem celá zrudla a vše mě svědilo a pálilo.
Ta sůl by mi snad mohla pomoci, když už ne na svědění, tak na jiný chorůbky .
Pohanko, nevíte jak to je, když se léčím / respektive jsem 20 let po odstranění a beru hormony /se štítnou žlázou? Můžu ten jod?
Měla jsem také problémy se svěděním, navíc, jakoby mi lezl po nohách nějaký maličký hmyz. Zhoršovalo se to. Dcera mi řekla, že nedostatkem hořčíku se s nervy dějí velice podivné věci. Kupte si hořčík, když už jste vrazila do toho asi dost peněz. Kupte si MAGNOSOLV. Jsou to sáčky, chutná to jako bezva pití. Napsala mi ho neuroložka, že to je to nejlepší. Ale platit jsem ho musela stejně, pojišťovna nepřiplácí. A je volně v prodeji v lékárnách.
Na záchvatovité svědění velmi pomáhá Zodac. Tyky je volně v prodeji v lékárně. Ten funguje skvěle a navíc, něco se stane a ani druhý den nesvědí. Ale nevím proč a ani nepátrám.
Mám něco podobného, bohužel neporadím, skoro rok a půl po kožních doktorech, alergologové, hospitalizace na kožní klince,testy na všemožné alergie, včetně potravin. A nic. Nic co by mi řeklo " tohle to dělá". Někdy to ustoupí, najednou se to zhorší. Ale čím? Netuším. Určitě nervy na to vliv mají, teplo asi taky, jak víc teplá voda ve sprše, tak třeba teplo v noci pod dekou. A určitě taky ty sajrajty ve vodě, chlor a podobná chemie. Chce to pozorovat a doufat že najdeš. Jinak ti přeji ať to zdárně vyřešíš, protože kdo nezažil neveří, že zlatá bolest než svědění.
Ještě mě napadlo, po sprše se něčím nakrémujete? Namažete? Nemůže to být prostě a jen suchá pokožka? Tělové mléko po sprše, krém? Vyzkoušeno? Nefunguje? Pokud to není něco patologického, obyčejný tělový krém by měl pomoci.
Jojo, kosmetika pod názvem Kozí mléko je fajn. Dcera mi ji asi před rokem přivezla z Polska, pak jsem ji sháněla a teď ji mívají i Vietnamci. Jak by to vypadalo, kdybyste, jen jako test, namazal, čímkoliv, jen jednu nohu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.