Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnější hemeroidy - léčba

Od: hemeroid odpovědí: 12 změna:

Zdravím, dnes jsem se probudil a strašně mě bolel řítní otvor a díval jsem se a mám tam velkou nateklou bouli, která je přímo na jedné straně řítního otvoru.

Na internetu jsem se dočetl, že je to vnější hemeroid.

Není to nějaká extrémní bolest, bolí to jen, když třeba chodím apod.

Chci se zeptat, musím s tím za lékařem nebo to můžu léčit i doba nebo to samo zmizí? Celkem se stydím ukazovat tam své doktorce zadek..

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

susenka
hodnocení

0x

nemusite chodit k doktorce,mela jsem to kdysi taky,je to vetsinou z prochlazeni,nebo ze sedite na necem studenym,a je to i nekdy vekem,jako decku se vam to nikdy neudela,az kdyz jste starsi. Kupte si normalne v lekarne masticku na hemeroidy a promazavejte,uvidite ze to bude lepsi,bude se to zmensovat az to zmizi.Je i ta moznosz ze se vam to zas nekdy objevi,proto nesedat na nic studenyho a zbytecne neprochladnout.Byvaji i nake sedaci kury do vody myslim dubova kura,ale pro me bylo lepsi si dat masticku,preji uspesnou lecbu

slzicka*
hodnocení

0x

S tím jdi rovnou na chirurgii, oni to odstraní a poradí ti v čem to máš koupat. Dá se to léčit i laserem.

hodnocení

0x

Hemoroidy, to je cévní záležitost. Kapku jako křečové žíly. Něco na způsob varixů. *plac*Někdy se to dá zlepšit léčbou, někdy jen chirurgicky. Raději za doktorem zajděte. *hej*Každý doktor ledacos už viděl a nikdo nekadíme fialky. ;) A taky rakovina konečníku nebo tlustého střeva není jen báchorka. Zajděte!

pohanka*
hodnocení

0x

Když se Vám to stalo poprvé, zkuste opravdu ty mastičky z lékárny. Faktu mě nezabral, dubová kůra je doporučena. Pokud byste nemohl chodit, bolelo by to, nebo se to opakovalo, tak Vás nasměruji na lékaře, který se tím zabývá. Je to ,,protologie,, podívejte v okolí svého bydliště, kde to máte nejblíž.

Také se to odstraňuje uškrcením, nebo vypálením laserem přítrojem Hemoron. Na operaci vyříznutím nedoporučuji moc chodit, bolí to a je to omezující, ale je to zadarmo. Při Hemoronu jsem šla po zásahu okamžitě do práce.

Zde na poradně mnoho otázek a odpovědí na stejné téma. Pohledejte.

Také se můžete podívat na stránky MUDr Zbyňka Dvořáka na Praze 1, u kterého jsem léčbu též absolvovala.

doplněno 10.05.16 19:51:

Děkuji inženýrko, vypadlo jedno písmenko proktologie.

doplněno 10.05.16 19:52:

Já dneska perlím ,,inžinýrko,,.

správně se ten lékařský obor jmenuje "proktologie". Ať tazatel zbytečně netápe.

hodnocení

0x

kupte si factum rektální mast a každej večer po omití řitě si jí namažte do 14 dnů by se to mělo spravit a bolest ustoupit

pokud by se to nezlepšovalo tak návštěva doktora

pohanka*

Mast se jmenuje Faktu, ne em na konci.

Jj FAKTU- léčí ale pokud je akutní ,bolí i po aplikaci mastičky.Při bolestivosti pak doporučím mastičku DOBEXIL-H -obsahuje i anestetikum a po aplikaci přestane bolet do pár minut.Ale její účinek mi přijde slabší!

pt®
hodnocení

0x

Jedná se o takzvanou "zlatou žílu". Hlavně si co nejčastěji sprchujte konečník studenou vodou a v lékárně si kupte mast na hemeroidy. Za pár dní se Vám uleví.

zdravie.sk/...

Vnější hemeroidy - léčba

hodnocení

0x

Otok po aplikaci mastí samozřejmě zmizí ale vážně pochybuji, že se vám vnější hemeroid zcela ztratí, kdo má, musí je ukdržovat v čistotě a v klidu. Já je mám od porodu a protokolog mi nabídl jedině operaci a to teda nechci, kámoška tam byla a když ji pak vyndali ten tampon, tak řvala bolestí. Daleko snadněji se odstraňují ty vnitřní ambulatně.

pesk*
hodnocení

0x

jelikož vím o čem je řeč a užil jsem si s tím své, tak poradím - jděte k doktorovi; než tam dojdete, chraňte se sedání si na studeno. Ono Vás to te´d bolí jen když chodíte, ale pak bude problém vstát bez pomoci rukou a a trupu, a když to dojde ještě dál, tak to praskne ...

martinasoukupova*
hodnocení

0x

Ahoj, mně Faktu mast ani čípky nepomohly. Pomohl mi kokosový olej. Sice moc nechápu jak to, ale pomohl téměř ihned. Za pár dní výrazné zlepšení. Používám ho pořád, aby se mi to nevrátilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]