Nemusí se nic stát, ale může přijít žlučníkový záchvat, nebo zánět slinivky.
Vyhodit a neřešit.
doplněno 09.05.16 17:12:
Co je sáčku napsané - spotřebujte do, nebo minimální trvanlivost? Pokud tam je spotřebujte do, tak nekonzumovat. Tuk bude žluklý a člověk si zadělává na rakovinu slinivky v pozdějším věku.
majsterjoe*
Chipsy mají většinou minimální trvanlivost, takže bych se toho nebál. Ale osobně jsem jedl 3 měsíce po minimální spotřebě a byly takové tvrdé, ne moc dobré. Rozhodně ne nějaké závadné.
ohneta*
Z jedněch prošlých chipsů rakovinu těžko dostane, zas bych tak nestrašil
Nevím jestli a jak se kazí hermeticky zabalené chipsy, naštěstí jsme ale vybaveni čichem, zrakem a chutí, takže potenciálně hodně nebezpečné látky nepozřeme. Nicméně beztak bych to nejed už jenom z principu že je to tak prošlý.
Pokud sou originál zabalené a neotevřené tak bych se toho nebál Určitě víte jak čipsy chutnaj no a pokud budou mít tu chut jinou tak pudou do koše doplněno 09.05.16 17:45: Mame tu v areálu velkoobchod potravin občas něco projde a je to k mání za hubičku tudle byly i čipsy a věz že se na mém těle žádná zdravotní ujma nekonala
Nestane se nic. Jsou slané a sůl je přirozený konzervant. Žluklého tuku bych se taky nebál - jednak ho tam není moc, jednak v neporušeném obalu bývá ochranná atmosféra. Pokud je to senzoricky OK, nemusíš se podle mě bát.
Tak mě napadlo, jaký je rozdíl mezi chipsy a slanými brambůrky. Zřejmě jsem se vůbec neměla k této otázce vyjadřovat, protože občas koupíme a sníme pouze bramborové lupínky a to je asi něco jiného. Ty mají v sobě více tuku, proto ta opatrnost na žluklý tuk.
Možná bych se toho ani nebál,v tom je tolik chemických dobrůtek že by to bylo poživatelné snad ještě za 20 let protože se to díky tomu prostě nezačne rozkládat Při nejhorším se maximálně poděláš
Ze zdravotního hlediska by neměl být problém, jejich kvalita ale bude nízká. Kvalitní chipsy se vyznačují křupavostí, která se časem ztrácí. Stejně se nic nestane když sníš týden otevřený balíček chipsů, rozdíl v kvalitě je v tom, že chipsy nasají vhkost ze vzduchu a nebudou křupavé. Tím ztratí i na chuti
pohanka:
Myslím že toho tuku v brambůrkách zas tolik není. Taky záleží jaký tuk to je, jestli palmový nebo rostlinný. Palmový totiž snese více (je stabilní za vyšších teplot), hádám tedy palmový.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.