Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se vs chci být herečka

Od: nikyysekspagetka odpovědí: 6 změna:

Ahoj je mi 12 let. A už od svích 10 chci být herečka.Ale nevím jak na to. Taky mám problém s tím že se stydím ale jenom ve škole jinde ne jen když mě učitelé vyvolaj k tabuli nb tak... I moje nej kámoška chce být herečka planovali jsme to spolu jenže ona se mi teď stěhuje jsme s toho nanervy :( . Opravdu už jsem úplně zoufalá! Tak prosíím poraďte jak dál..

Jo a ve škole máme dramaťák "Šlapolet" mooc bych tam chtěla chodit protože všichni píšou o tom že to pomůže... ale zas je tu problém... nechci tam jít sama a bez sví nej kamošky tam asi budu muset jit sama nb vůbec a choděj tam jenom o rok mladsi tak tam nechci bejt sama z naseho rocniku :(

Předem díky za odpovědi.

Nikýýsek Špagetka =)***

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kratast*
hodnocení

0x

no neni ceho se bat vyraz sama, musis tomu stesticku trochu na proti.

jinak zkus ten talent jak hledaj v televizi a nebo ty jejich kástingydo seriálů :)

andrea1*
hodnocení

0x

A třebas si tam najdeš další super kámošku. A to styzení se je v tvém věku normální. To časem přejde.

luke237
"Styzeni"? :) Co takhle "stud"?
Jinak jak uz ostatni psali, herectvi je o tom se uchazet o kazdou moznost, ktera se naskytne - skolni krouzek, mistni (mestske) divadlo, ochotnicke spolky, amateri v mistnim kulturnim centru, konkurzy v TV na prave chystane filmy, scenky apod. (sledovat weby CT, Novy, ...), rozeslat letaky s informacemi o sobe do "castingovych" (naborovych) agentur, atd. Hlavni je byt aktivni. Moznosti nejsou vypisovany na jednom centralnim miste, takze se musi najit a obeslat vsechna mozna mista, kde by o nejake moznosti mohly vedet a dale je treba byt o krok vpred pred ostatnimi zajemkynemi. Herecek chce byt hodne holek.

iz*
hodnocení

0x

NykýskuŠpagetko, nezlob se, ale na té fotce vypadáš hrozně. Dvanáctiletým slečnám líčení nesluší (maximálně nějaké decentní), takhle působíš jako ...

K herectví: Měla bys dobře umět svůj mateřský jazyk (ten tě bude v případě úspěchu živit). Recituj, hlaš se do recitačních soutěží a navštěvuj dramatický kroužek.

Ještě lepší by byla návštěva dramatického oddělení v základní umělecké škole, kde bys získala potřebné základy, naučila se správně dýchat a posadit hlas.

Dále budeš potřebovat pohybovou průpravu (dobrou fyzičku), tanec (klasický i moderní) a zpěv.

Je toho víc, co bys musela zvládnout, ale je potřeba začít od začátku.

hodnocení

0x

Herečce nepomůže jen krása a talent, musí být i inteligentní. Tedy - měla by být. Zdokonaluj se v mateřském jazyce, až budeš slavná a vydáš knihu, aby se nejmenovala: "MÝ SPOMÝNKI". Máš tu hrubek jako máku.

Nechápu, proč se držíš jako klíště kamarádky, to nedokážeš něco udělat sama? To Tě musí někdo pořád postrkovat a dodávat Ti kuráž? Tréma není dobrou výbavou pro herečku. Jestli chceš pro sebe něco udělat, nespoléhej se na ostatní a do toho dramatického kropužku se klidně přihlas sama. Co na tom, že tam budeš jediná z ročníku? Určitě tam najdeš kamarádky, budete mít stejného koníčka a rozumět si. Tak čeho se bojíš?

Jen tak mimochodem, být herečkou, to není jen usmívat se v krásných šatech na titulním listu nějakého časpopisu. Herectví je i řehole. Přečti si životopis a vzpomínky některé z hereček a sama uvidíš. V pubertě chtělo být herečkami mnoho děvčat, ze kterých jsou dnes kuchařky, prodavačky, účetní apod. Je to spíš takový dětský sen, který se jen málokomu vyplní. A většina hereček už začínala třeba v 5 letech s drobnými dětskými roličkami.

Takže máš opravdu nejvyšší čas. Ale věř mi, jednou se té své touze budeš jen shovívavě usmívat. Jaga.

lidus*
hodnocení

0x

Herec nemusí být krasavec ale vyjadřování je důležité. Chceš být herečka ty nebo kamarádka? Jdi za svým cílem a nevaž se na někoho dalšího. Předpokládám, že umíš recitovat a účastníš se soutěží i tak až dospěješ můžeš názor na herectví změnit ne každý herec je obsazený do seriálů nebo filmů v TV o těch v malých divadlech se moc nemluví a přece dělají svojí práci dobře. U nás v paneláku 2 dobří, známí herci bydleli a také jeden klučina co pracuje v jednom rádiu a občas napíše článek do časopisu, ten od mala běhal s mikrofonem a kladl nám všetečné otázky, po ZŠ šel na gymnázium a pak na fakultu žurnalistiky. Tréma ta se jistě časem srovná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]