Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi 12 let. A už od svích 10 chci být herečka.Ale nevím jak na to. Taky mám problém s tím že se stydím ale jenom ve škole jinde ne jen když mě učitelé vyvolaj k tabuli nb tak... I moje nej kámoška chce být herečka planovali jsme to spolu jenže ona se mi teď stěhuje jsme s toho nanervy . Opravdu už jsem úplně zoufalá! Tak prosíím poraďte jak dál..
Jo a ve škole máme dramaťák "Šlapolet" mooc bych tam chtěla chodit protože všichni píšou o tom že to pomůže... ale zas je tu problém... nechci tam jít sama a bez sví nej kamošky tam asi budu muset jit sama nb vůbec a choděj tam jenom o rok mladsi tak tam nechci bejt sama z naseho rocniku
Předem díky za odpovědi.
Nikýýsek Špagetka =)***
A třebas si tam najdeš další super kámošku. A to styzení se je v tvém věku normální. To časem přejde.
NykýskuŠpagetko, nezlob se, ale na té fotce vypadáš hrozně. Dvanáctiletým slečnám líčení nesluší (maximálně nějaké decentní), takhle působíš jako ...
K herectví: Měla bys dobře umět svůj mateřský jazyk (ten tě bude v případě úspěchu živit). Recituj, hlaš se do recitačních soutěží a navštěvuj dramatický kroužek.
Ještě lepší by byla návštěva dramatického oddělení v základní umělecké škole, kde bys získala potřebné základy, naučila se správně dýchat a posadit hlas.
Dále budeš potřebovat pohybovou průpravu (dobrou fyzičku), tanec (klasický i moderní) a zpěv.
Je toho víc, co bys musela zvládnout, ale je potřeba začít od začátku.
Herečce nepomůže jen krása a talent, musí být i inteligentní. Tedy - měla by být. Zdokonaluj se v mateřském jazyce, až budeš slavná a vydáš knihu, aby se nejmenovala: "MÝ SPOMÝNKI". Máš tu hrubek jako máku.
Nechápu, proč se držíš jako klíště kamarádky, to nedokážeš něco udělat sama? To Tě musí někdo pořád postrkovat a dodávat Ti kuráž? Tréma není dobrou výbavou pro herečku. Jestli chceš pro sebe něco udělat, nespoléhej se na ostatní a do toho dramatického kropužku se klidně přihlas sama. Co na tom, že tam budeš jediná z ročníku? Určitě tam najdeš kamarádky, budete mít stejného koníčka a rozumět si. Tak čeho se bojíš?
Jen tak mimochodem, být herečkou, to není jen usmívat se v krásných šatech na titulním listu nějakého časpopisu. Herectví je i řehole. Přečti si životopis a vzpomínky některé z hereček a sama uvidíš. V pubertě chtělo být herečkami mnoho děvčat, ze kterých jsou dnes kuchařky, prodavačky, účetní apod. Je to spíš takový dětský sen, který se jen málokomu vyplní. A většina hereček už začínala třeba v 5 letech s drobnými dětskými roličkami.
Takže máš opravdu nejvyšší čas. Ale věř mi, jednou se té své touze budeš jen shovívavě usmívat. Jaga.
Herec nemusí být krasavec ale vyjadřování je důležité. Chceš být herečka ty nebo kamarádka? Jdi za svým cílem a nevaž se na někoho dalšího. Předpokládám, že umíš recitovat a účastníš se soutěží i tak až dospěješ můžeš názor na herectví změnit ne každý herec je obsazený do seriálů nebo filmů v TV o těch v malých divadlech se moc nemluví a přece dělají svojí práci dobře. U nás v paneláku 2 dobří, známí herci bydleli a také jeden klučina co pracuje v jednom rádiu a občas napíše článek do časopisu, ten od mala běhal s mikrofonem a kladl nám všetečné otázky, po ZŠ šel na gymnázium a pak na fakultu žurnalistiky. Tréma ta se jistě časem srovná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.