Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vejce - podivná věc nebo ne?

Od: ben® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, stala se mně podivná věc a zatím nemám vysvětlení. Zakoupil jsem v obchodě normální "vaničku", kde bylo 10 kusů vajec - obsah (počet i neporušenost) na první pohled OK. Vajíčka jsem uskladnil v lednici, potom dvě odebral a spotřeboval. Když jsem po čase chtěl odebrat další vejce, tak jsem zjistil, že je to pouze "kraslice" - zcela prázdná skořápka a nikde ani stopa po vyteklém obsahu. Otázka - může slepice snést vejce zcela prázdné nebo obsah zmizel?

Případně, jak mohl zmizet? Děkuji všem za zamyšlení a chovatelům slepic přednostně. Zdravím!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den.Máme slepice celý můj žívot a i předtím. Občas se stane, že slepice snese velké vejce a jsou v něm dva žloutky. Loni jsem také přinesl ze snášky vejce mezi kterými bylo jedno velké.Myslel jsem, že tam budou jako předtím dva žloutky, ale ono v tom vejci bylo ještě jedno vejce-menší ale klasicky se žloutkem a bílkem. Ale žloutek i bílek byl i v tom vnějším, jenom žloutek nebyl celistvý, ale takový rozteklý. Jinak ale bylo v pořádku,konzumovatelné. Popravdě se nám ale nestalo nikdy, že by bylo prázdné. Myslím ale, že obsah nezmizel, ale nevytvořil se už "při výrobě". Jedině,že by bylo třeba nějak málo viditelně nakřáplé, ale to si myslím,že by spíš bylo zkažené. No měl jste zkrátka "ztracená vejce". Jiní se s tím připravují a vy jste je měl už hotová. Také se občas stane, že slepice snese vejce se skořápkou, která je na některém místě poškozená (slabší vrstva skořápky s odlišnou strukturou), ale vejce je jinak OK.

ben®
hodnocení

Dobrý den, babička také chovala slepice, tak jsem jako děcko viděl různá vejce - malá či větší, se skořápkou skoro průhlednou nebo i ty dva žloutky v jednom. Ovšem, prázdnou kraslici naše slepice neuměly vytvořit. Bohužel, když jsem chtěl toto podivné vajíčko vyjmout, tak jsem ho rozmáčkl. Očekával jsem potřísněné prsty, ale bylo zcela suché i uvnitř a pod ním také sucho. Takže, muselo být do vaničky vloženo už prázdné. Zdravím!

doplněno 07.05.16 16:37:

gamapolis - možná jsem se stal obětí podvodu. Dodavatel vajec vyfukuje obsah, který potom zpracuje a prodá. A zákazník dostane na 10 vajec správných to jedno prádné, které nepůjde reklamovat. Škoda, že jsem už nemohl podrobit tu skořápku průzkumu, zda tam nebyla dírka.

Ano,také myslím, že vejce se do krabičky dostalo už prázdné a to, že jste ho při vyjmutí rozmáčkl, svědčí o tom, že nebylo v pořádku.Ale nezdá se mi, že by vyschlo tak, že by tam po ničem nebylo ani památky. Slípka zřejmě stávkovala.:-D

Třeba to vyfouklé vejce prodávali o 15 metrů vedle jako dekoraci k velikonocům,třeba jako zápich za 29,- A to se vyplatí.*smich*

doplněno 07.05.16 16:54:

No to jsem napsal pěknou hloupost, když Vám tu vyfouklinu nacpali do krabičky. Ale kdyby jste si ji nerozmáčkl,, tak jste ji mohl použít příští velikonoce jako ozdobu. Přidal by jste špejli a ušetřil těch 29,-:-D

ben®
hodnocení

Dobrý den, jo, já jsem to pochopil. No, kdyby to prázdné vejce bylo i obarvené, tak by to byl výhodný nákup . Zdravím!

ben®
hodnocení

Dobrý den, otázka je sice v rubrice o vtipech (neb jsem mohl očekávat i odpovědi vtipné), ale jinak jsem ji myslel vážně. Opravdu se toto ještě nikomu nestalo? Žádný chovatel slepic ještě nenašel jen to prázdné vajíčko (skořápku)? Je toho příroda schopná? Zdravím!

doplněno 08.05.16 18:21:

blesik - ne, vše bylo zcela suché. Tedy, skořápka i krabička.

Pokud jste nenašel na skořápce zevnitř ani stopu zaschlého bílku, tak asi jo.

isteron
hodnocení

0x

Svokrovci a potom aj manželka chovala sliepky, 10 - 12 kusov asi 50 rokov. A nikdy nespomínali takéto prípady. Hoci 2 žĺtka v jednej škrupine, alebo vajce bez škrupiny, len v blane sa nám vyskytli. Popisovaný prípad bude zrejme podvod buď zámerný alebo náhodný.

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, zdá se to celé podivné. Jako podvod by to muselo postihnout více lidí, aby se to vyplatilo. Možná je to jenom kanadský žertík někoho, kdo vajíčka balil . Zdravím!

fram
hodnocení

0x

Vejce bylo naklepnuté nebo mělo malou dírku a v lednici rychleji vyschlo.

ben®
hodnocení

Dobrý den, ano, je to možné, ale to by se muselo stát ještě u výrobce, protože v krabičce bylo již sucho. Předpokládám, že vejce jdou rychle na trh, naklepnuté by se nestačilo zkazit a do krabičky bylo vloženo již prázdné. Člověk by to poznal, ale možná je to tam vkládáno strojově - a stroj nepozná plné vejce od "kraslice". Doma v lednici jsem ta vejce měl asi tři dny a to by určitě takto dokonale nevyschlo. Zdravím!

iva*

Taky myslím, že za tři dny nemohlo stačit vyschnout. Na druhou stranu je ale zvláštní, že jste si lehčího vejce nevšiml už při skládání do lednice. No hlava mi to nebere*nevi* I když po tom, co jsem včera z kocoura vytáhla klíště v klíštěti, už věřím úplně všemu *smich*

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, klíště v klíštěti je zřejmě nějaká mutace superklíštěte . Já provádím kontrolu té krabičky v prodejně - otevřu ji, přepočítám, kouknu, zda netečou nebo není nějaké vejce naprasklé. Ovšem, správnou váhu takto rukou nepoznám. A do ledničky dávám vejce v té krabičce, tak na ně sahám až při "výlovu" z krabičky. Zdravím!

iva*

Prdlajs mutace, normální kanibalismus *sok* Aha, já jsem totiž zvyklá vejce vyskládat do dveří lednice. V tomto případě jste si samozřejmě všimnout nemohl... Tak já nevím. Jediné rozumné vysvětlení je, že příroda si z nás zkrátka občas udělá prču :)

hodnocení

0x

Nám se zase tak rok zpět stalo,že jsem koupila 10 vajec,uvařila na vajíčkový salát a k neuvěření bylo,jak je začal manžel krájet,tak 9 z 10-ti mělo 2 žloutky!

Vejce - podivná věc nebo ne?
ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, to je pěkné. Já jsem za cenu 10ti vajec, dostal vajec jen 9 a Vy za cenu 10ti vajec, jste měla vajec skoro 20. No, holt umíte lépe nakupovat . Zdravím!

iva*
13.05.16 14:24

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]