Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voják z povolání - zkoušky

Od: vojakk odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Předem bych chtěl napsat všem pisálkům co o tomto tématu nic neví, aby se neúčastnily diskuze, nemám zájem číst trapné názory nebo urážky a doufám že mi v dobrém smyslu někdo poradí.

V roce 2012 začátkem dubna jsem absolvoval testy do Armády ČR, jsem vyučená elektrikář samožřejmě s vyhláškou a v té době se hlásilo přes 3890 uchazečů a mě byla dána také šance.Byl jsme jak malé natěšené dítě, co se těší co bude pod stromečkem ... dokud mi nezavolalo skryté číslo že mám příjet na 2 dny do Prahy na testy.Tak jsem tak udělal, jelikož chci být od mala vojákem tak jsem to řekl i šéfovy v práci kde mě to stejně nebavilo.Takže sjem dal výpověd s tím že přinejhorším půjdu na podporu.

Udělal jsem tak a vyrazil jsem v daný datum do Prahy na testy.Nejvíce jsem se bál psychologických testů a byla to chyba, zvládnul jsem to o 100% , testy byli logické ale ne moc těžké a psycholožka byla moc příjemná a skvěle jsme si popovídali.Pak přišli na řadu zdravotnické testy na které mi zbyli pouhé 4 hodiny, jelikož pak se všichni musí hlásit u ředitele nemocnice který zhodnotí jestli budete připuštěni k fyzickým testům.Oběhal jsem komplet celé tělo a poslední stanoviště - Kožní Ambulance - mi našla na zádech škrábance a nepustili mě a dali mi neprospěl.Mám alergie na pyl , roztoče a prach , mám to napsané i na papíře s kterým jsem tam dřív byl.Ale ještě jedna věc, měl jsem operaci slepáku - to nevadilo.Operaci nusních dutin - to taky nevadilo.Operaci střev -jizva 13 cm a také nevadila - mám zase papíry že můžu sportovat a že jsem zdravý.Ale co jim vadilo že mám papír na ekzém.Kde mám napsano, Přichází po 7 letech ... bez obtíží , bere Zodac ... A nepustil mě komisař, řekl že s tímhle prostě šanci nemám.

Byl jsem hodně zklamaný jelikož člověk si říká, když jsem dal psychotesty tak mě už nic nepřekvapí.Tak bacha na to :(
Tento rok je nábor uzarvřen, ale já jsem se tam dostal a na testy jdu brzy.Nechal jsem si udělat zase nový papír i se starými daty kde mám napsané.Přichází po 2 letech.Bez obtíží, nebyl léčen žádnou medikací a nebere žádné léky.Bez alergických a kožních projevů.Návšteva dle potřeby ...

A já se zoufale ptám, lidí co si to prožily nebo možná mají stejný problém.Myslíte že mám šanci? Já už jako jedinou možnst vydím ihned jet do legie, jelikož já opravdu toužím po tom nosit uniformu.Vím že jsou tu lidi kteří budou říkat jsi blázen, nebo že envím co mě tam čeká, moc dobře to vím.Cvičím každý den, běhám se zátěžema už přes 2 roky.Zvykám si a buduji co největší fyzičku od té doby co mě opustila přítelkyně kterou jsem miloval.Hrál jsem hodně airsofty a mazal se barvami.V práci na stavbách jsem se válel v bahně, potil celý dny a pracoval celý den v prašném ovzduší.Nemám pšykání ani jiné projevy,Běhám týdně 3-4x 15 a více km v polích a lesích.Také žádné problémy.Mám si to nechat napsat od obvodní do zdravotní dokumentace?Vím co mě čeká, vím že někdo má názor že je armáda zbytečná ale já jsem bohužel názoru že chci být voják, chci bránit zem, chci být na sebe hrdý a dělat to co mě baví.
Mám kolegu vojáka, kterej byl u armády 27 let a ten mi zjistil od jednoho Poručíka že je prý blbina aby mě tam s ekzémem cca 9 let bez problémů nepustily.Také m iříkal že sjem se měl odvolat,což jde do 10 dnů což jsem bohužel neudělal protože ředitel nemocnice do mě cpal že už nemám nikdy šanci ...Přes známeho jsem si zase zjistil že je to prý na těch zkouškách takové zvláštní.Že je to přesně tak jak se kdo vyspí a že sjem narazil na doktorku které jsem prostě asi nesednul.Snad jsem vás moc nezatížil svými slovy a děkuji předem za užitečné rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, přítel dělal asi před dvěma lety zkoušky "jen" na vojenskou školu a v podstatě jim řekli to samé - kdo má alergie, astma, neprojde. Přítel má kůži citlivou na čistící a různé podobné prostředky, také s tím měl problém. I projevy alergií se mohou měnit celkem často, a nikdo bohužel neví, jak Vaše alergie zareaguje třeba na zahraniční misi, kde budete v prachu měsíc. Kýchání a ekzém nejsou zdaleka jedinými projevy alergie.

Jedné věci ale nerozumím - v r. 2012 máte papír, že berete na alergii léky, v r. 2013 léky neberete a všechny projevy jsou pryč? Kde jsou tedy ty "dva roky, po kterých přicházíte"?

Pokud je to skutečně pravda a dokumentace je negativní, tak to určitě zkuste znovu. Nicméně Vás musím varovat - když dělat testy přítel, přijímali kolem 35 lidí. Od známého na škole si zjistil, že 33 lidí je dávno přijatých už před testy, díky konexím a naditým obálkám. A ty dva nejlepší vyberou z testů. Takže několik set lidí se snažilo vlastně pro nic za nic. Aby to i u Vás nebylo podobné.

vojakkk
Presne tak ja uz problemy nemam xx let

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]