Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavraždil Oscar Pistorius přítelkyni či ne?

Od: youngman* odpovědí: 22 změna:

Co říkáte na tuhle tragickou událost. Myslíte že skutečně provedl tuto ohavnost, nebo že je to opravdu jen nešťastná náhoda?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Jak to vypadá podle informací tak asi bohužel ano. Osobně mne to mrzí bral jsem ho jako sportovce, který ukazuje cestu postiženým.

figurek*
hodnocení

0x

těch kulí bylo nějak moc, takže asi ano.

mire*

Taky se přikláním že ano.

youngman*
hodnocení

hm jasný..

hodnocení

0x

neštastná náhoda... no to nevím co znamená.. bud na někoho umyslně vystřelím nebo ne..

youngman*
hodnocení

Jo jo..jak říkali nejdřív že si myslel že je to zloděj a tak, ale teď už je to asi jasný...

krkovicka*
Od začátku mam silné tušení že ano.Jen mě mrzí že jako člověk se tomu nepostavil čelem.Ne,nebýt hrdý na to co jsem provedl,ale nelhat okolí,rodině a hlavně sám sobě.
doplněno 17.02.13 21:14: Nebudu přece pálit rány ze zbraně v pokoji kde je přítelkyně bez toho abych se ujistil kde vůbec je.Tohle mi nesedělo již od začátku.

hodnocení

0x

podle me ano , uz jak se ukazuje tak trpel nakou psychickou poruchou , doma cely arzenal zbrani ...

youngman*
hodnocení

celý arzenál zbraní jo? no teda to je hustý

astar*

Co to zas má být? Měl doma arzenál zbraní, takže je automaticky magor? Víte, kolik lidí má v ČR zbraň? Přes 300 tisíc. To, že o nich nevíte neznamená, že neexistují.

Případ je samozřejmě velká tragédie. Podle toho, co se dá vyčíst v médiích, to byl úmysl, tedy vražda. Ale to, kolik měl kdo doma zbraní bych do toho netahal.

Je to hodně blbé, no... Ale ty zbraně s tím nesouvisí... už jen čekám, kdy přijdou s tím, že jeho bratranec z druhého kolene hrál GTA... (jako to bylo v případě nejmenovaného střelce).

dzordz*
hodnocení

0x

Úplně největší smůla by byla, kdyby ji zabil omylem a pak by ho ještě neprávem odsoudili.

doplněno 18.02.13 16:40:

Tak pardon, sem si z toho dělal srandu. Vono to asi bez smajlíku neni tak poznat.

jak může někdo někoho zabít omylem? to jde? nevím jak vy, ale kdyby mě někdo chodil po baráku tak i kdybych měl v ruce zbran, tak bych neměl nutkání po něm střílet i kdyby to byl někdo cizí, nejsem vrah.. jiná situace je, kdyby mě někdo vážně ohrožoval na životě.. ale střílet, pokud to umíte se dá i jinam než do hlavy a do hrudi, aby jste uzemnili člověka..

Předem upozorňuji, že ho neobhajuju, nevím, co se tam stalo - nebyla jsem tam. Ale chápu, jak může někdo zastřelit někoho jiného omylem. Tady u nás ne. Ale on žil v Jihoafrické rep., kde je veliká kriminalita. Tam jsou mnohem "drsnější" podmínky než máme my tady.

Člověk, který vytýhne zbraň proti potenciálnímu zloději, musí být připraven z ní vystřelit. Jinak je to kontraproduktivní a může to skončit i tak, že mu ji útočník sebere a zastřelí jeho. Tím neříkám, že já bych se ke střelbě odhodlal, taky si o sobě nemyslím, že jsem vrah, ale musel bych od začátku postupovat jinak (třeba se schoovat pod peřinu a vymačkat tísňové volání). No a, samozřejmě, souhlasím s tím , že "pokud to umíte," atd. To je právě taky podmínka toho, abych se mohl efektivně bránit střelnou zbraní - umět to. Pokud to neumím, neměl bych ji vytahovat, jen by mi spíš překážela, hlavně psychicky.

youngman*
hodnocení

Já si hlavně říkám kdyby se fakt stala ta věc že někdo by omylem odstřelil svojí přítelkyni jaký šílenství by mu v tu chvíli nastalo co by se mu honilo hlavou. Prostřelil by si vzápětí hlavu? Já ano

lidus*
hodnocení

0x

Původně jsem byla ochotná věřit tomu, že střílel na zloděje ale bohužel podle ¨toho jak vyšetřování pokračuje vypadá to, že jí zastřelil úmyslně a že trpí nějakou psychickou poruchou už delší dobu. Ani nevíte, jak moc jsem tohoto člověka, za to jak se dokázal rvát se životem, obdivovala.

mowla*
hodnocení

0x

Aniž bych chtěl jakkoli hodnotit tento případ - znám dost osob, které jen čirou náhodou nedohnaly svou/svého partnerku/partnera k vraždě taky - takže já bych jej dopředu neodsuzoval - kdoví, jak to celé bylo a co předcházelo - myslím, že z nás ´tady´ nezná podrobnosti a pohnutky nikdo...

iz*
hodnocení

0x

Kdo je Oscar Pistorius?

oscarpistorius
hodnocení

0x

Tak já se přiznám: zabil jsem ji. Srala mě.

buss
hodnocení

0x

Vinu/nevinu může vyřknout jen soud. Jinak jde o spekulace.

hodnocení

0x

Jak to mám vědět?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]