Nejste přihlášen/a.
Co říkáte na tuhle tragickou událost. Myslíte že skutečně provedl tuto ohavnost, nebo že je to opravdu jen nešťastná náhoda?
Jo jo..jak říkali nejdřív že si myslel že je to zloděj a tak, ale teď už je to asi jasný...
podle me ano , uz jak se ukazuje tak trpel nakou psychickou poruchou , doma cely arzenal zbrani ...
Co to zas má být? Měl doma arzenál zbraní, takže je automaticky magor? Víte, kolik lidí má v ČR zbraň? Přes 300 tisíc. To, že o nich nevíte neznamená, že neexistují.
Případ je samozřejmě velká tragédie. Podle toho, co se dá vyčíst v médiích, to byl úmysl, tedy vražda. Ale to, kolik měl kdo doma zbraní bych do toho netahal.
Úplně největší smůla by byla, kdyby ji zabil omylem a pak by ho ještě neprávem odsoudili.
doplněno 18.02.13 16:40:Tak pardon, sem si z toho dělal srandu. Vono to asi bez smajlíku neni tak poznat.
jak může někdo někoho zabít omylem? to jde? nevím jak vy, ale kdyby mě někdo chodil po baráku tak i kdybych měl v ruce zbran, tak bych neměl nutkání po něm střílet i kdyby to byl někdo cizí, nejsem vrah.. jiná situace je, kdyby mě někdo vážně ohrožoval na životě.. ale střílet, pokud to umíte se dá i jinam než do hlavy a do hrudi, aby jste uzemnili člověka..
Předem upozorňuji, že ho neobhajuju, nevím, co se tam stalo - nebyla jsem tam. Ale chápu, jak může někdo zastřelit někoho jiného omylem. Tady u nás ne. Ale on žil v Jihoafrické rep., kde je veliká kriminalita. Tam jsou mnohem "drsnější" podmínky než máme my tady.
Člověk, který vytýhne zbraň proti potenciálnímu zloději, musí být připraven z ní vystřelit. Jinak je to kontraproduktivní a může to skončit i tak, že mu ji útočník sebere a zastřelí jeho. Tím neříkám, že já bych se ke střelbě odhodlal, taky si o sobě nemyslím, že jsem vrah, ale musel bych od začátku postupovat jinak (třeba se schoovat pod peřinu a vymačkat tísňové volání). No a, samozřejmě, souhlasím s tím , že "pokud to umíte," atd. To je právě taky podmínka toho, abych se mohl efektivně bránit střelnou zbraní - umět to. Pokud to neumím, neměl bych ji vytahovat, jen by mi spíš překážela, hlavně psychicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.