Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předmět na stromu

Od: bour odpovědí: 7 změna:

co je tohle za věc na stromu? nějaký odpuzovač? čeho? jak funguje? jak vydrží? v jakém odbobí odkydy dokdy se dává? jak douho vydrží a mění se?

Předmět na stromu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Řekl bych že v tom předmětu budou hormony, které odpuzují škůdce. Různí živočichové vylučují hormony ve výměšcích, kterými si značkují teritorium. Pak tedy stačí tyto hormony extrahovat a umístit na místo, kde chceme aby si daný živočich myslel, že by neměl vstupovat do daného teritoria neboť mu tam hrozí nebezpečí od jiného živočicha

doplněno 04.05.16 09:38:

Tak jsem se spletl, ne hormony, ale feromony :)

bour
hodnocení

a které konrétní škůdce a hormony? (vím že z obrázku se to asi jentak nepozná, ale co se v ČR obvykle využívá a řeší)

chatarka

Feromonový lapač vypadá jinak.

solenza*
hodnocení

0x

A nemůže to být špatně maskovaná keška? Více o této hře tady.

martinaa*

Taky mě to napadlo, ale že by až takhle špatně? *nevi*

hodnocení

0x

Používají tona Šumavě zkraceno.cz/... ale nepodařilo se mi zjistit, co to je... Otrávené trojnožky a klády byly od letošního dubna do června na území Národního parku Šumava ...používají biocidy pro napuštění klád a trojnožek, ale ten visící sáček...s čím?

doplněno 27.04.16 22:09:

Kešky to nejsou...třeba tady, přímo na chemii ošetřených kládách...ještě jsem to neviděl...na rozdíl od feromonových lapačů...například...

doplněno 27.04.16 22:10:

zpravy.aktualne.cz/...

teda nonek*palec*,škoda, že nejde dát bodík

doplněno 27.04.16 23:59:

Objevila jsem toto :Otrávené lapáky se vyrábí zpravidla 14 dní před rojením lýkožrouta smrkového a jsou opatřeny feromonovou návnadou umístěnou ve středu sekce na zastíněné straně. Otrávená polena jsou aplikována i proti lýkožroutu lesklému Variantu představují otrávené trojnožky sestavené ze tří čerstvých polen 1–2 m dlouhých (s ohledem na následující zpracování dříví) a tloušťce alespoň 20 cm (min. 15 cm),které jsou v horní části pevně spojeny(železným trojzubcem, případně hřebíky,dráty,provazy apod.)do tvaru tzv. trojnožky. Mohou být tvořeny i výřezy menších dimenzí,avšak s rostoucími rozměry stoupá i atraktivita a velikost odchytu. Povrch trojnožek je ošetřen insekticidním postřikem, který obsahuje výrobci doporučené množství (koncentraci)insekticidu, barviva a vody. Obnova postřiku by měla probíhat ve dvou až čtyřtýdenním intervalu (při dodržení výrobcem stanovené koncentrace), neboť bylo ověřeno,že odchyty na trojnožky ošetřované v dvoutýdenním intervalu jsou signifikantně vyšší, než při intervalu šesti týdnů. Ve vrcholové části je připevněna feromonová návnada v podobě feromonového odparníku (k dispozici jsou různá konstrukční řešení odparníků i zacílení na konkrétní druhy kůrovců). Odparník by měl být kryt před přímým slunečním svitem . Jejich výměny probíhají podle pokynů udávaných výrobcem.Jejich účinnost je následně udržována po celou dobu letové aktivity škůdce opakovanými ošetřeními insekticidními postřiky a výměnami feromonových návnad. Je možné je instalovat i později kdykoliv během vegetační sezony.

Takže opravdu freonová návnada:-D

doplněno 04.05.16 12:09:

oprava - feromonová návnada:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]