Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesta autem Znojmo - Plzeň

Od: martinaa* odpovědí: 18 změna:

Pěkný večer, našel by se tu někdo, kdo by mi poradil, jestli je lepší jet na Plzeň ze Znojma klasicky přes dálnici z Jihlavy na Prahu a obchvatem pak dolů k Plzni, nebo přes České Budějovice a nahoru? Z toho obchvatu mám trochu strach, taky uzavírky na dálnicích, zácpy u Prahy... ale zase po okreskách je to delší (což by až tak nevadilo), možná horší cesty?

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Mapa ukazuje směr Jihlava, odbočit na Telč/Jindřichův Hradec, pak Tábor a Plzééééň!

doplněno 25.04.16 21:05:

Mapa na Mapy.cz

I tu D3 na Tábor z Veselého lze objet po paralelní silnici, jestli nemáš známku.

Cesta autem Znojmo - Plzeň
Cesta autem Znojmo - Plzeň #2
martinaa*
hodnocení

Taky je to minimálně o hodinu delší, než přes obchvat Prahy...

hodnocení

0x

Mam dost obouma smerama najeto Plzensko - Trebicsko a pokud zrovna neni rizeni nejaky tvuj konicek, kdy si uzivas okresky, tak rozhodne po dalnici. Je to rychlejsi a pohodlnejsi. Zadne vesnice, zadne zatacky a casy kdy se chytne kolona jdou vychytat.

martinaa*
hodnocení

Díky, vidím to právě podobně... řídím ráda, ale jedeme na závody, takže řízení tam, závod a řízení zpět, ráda budu držet volant chvilku rovně :).

asd1

Jezdil jsem to ZN - Jemnice - Dačice - J. Hradec - Veselí n/L - Týn n/ Vl. - Tálín - Písek - Nepomuk - Plzeň. Pokud ráda řídíš tak to není špatné, asi 4h po relativně klidných okreskách. Hodně vesnic v dolíku (tj. brzdíš z kopce a rozjíždíš se do kopce), hodí se navigátor. Krajinově vděčné ;)

Po dálnici do Jihlavy okreska se závodníkama, pak pakárna na D1, Pha - Plzeň je OK. Časově o něco rychlejší (pokud nestojíš hodinu v zácpě ;)

Můžeš jet jednou tak a podruhý jinak..

ctenar*

Jde nějak objet ten kus dálnice z Písku?

asd1

Jde, ale proč objíždět?

Tam není dálnice, takže není důvod to objíždět.
ctenar*

Máš pravdu. Je to sice zeleno-žluté, ale ještě ne tak tlustá jako skutečná dálnice. Tak ještě pár měsíců. Nebo je to "silnice pro motorová vozidla", která je zpoplatnělá stejně jako dálnice? Odmítám platit dálniční výpalné, ze kterého se nestaví předražené dálnice, ale je to jen další daň do státního rozpočtu.

Neví někdo z místních, jestli ta D4 jde paralelně s bývalou silnicí č.20 nebo tu 20 předělávají na dálnici a staví obchvaty obcí? Podle fotomap to vypadá, že tam toho z č.20 moc nezbývá a vlní se to pod dálnicí v nesmyslných pravých úhlech, které tam předtím byl nemohly (napadlo mě se přepnout na fotomapu z 2003 a opravdu to byla krasná rovná silnice!). Takhle to teď nepůjde jet mezi Prahou a Budějovicemi jinak než po dálnici za $. Další výpalné! *bum* Bez povinné dálniční známky už nebude možné cestovat rychle po ČR. *sok*

asd1

Zatim je ten kus bez poplatku..

Tohle udělali Vary - Cheb. Starou silnici zrušili bez náhrady (kličkuje to přes vesnice), značení předělali ze směru Vary - Cheb na cedule jen směr k nejbližší vesnici = kdo to nezná tak je v p. Aneb placená dálnice nemá alternativu = vydírání.

Všude ve světě vedle placené dálnice vede slušná neplacená alternativa, značené jsou obě, rozdíl je dálnice zelený cedule/ alternativa modrý.

ctenar*

Kdyby to někoho zajímalo, tak se mi podařilo dohledat oficiální seznam zpoplatněných silnic (všechny jsou dálnice).

asd1

To jsou jen dálnice, chybí R

martinaa*
hodnocení

Věřím :(, ale raději pojedu asi rychlejší cestou, budeme stíhat časovku na závody.

asd1

Thálie = časově nastejno..

Určitě si nech hodinu rezervu. Lepší u Plzně jít na kafíčko než se nervovat v zácpě na D1 a pak to z Phy muset kalit furt 150 ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Kamarád mi říkal,je to sice dál,ale zato horší cesta.

Rozhodně vol Martino cestu po dálnici.Ze Znojma do Brna je to hodinka,nebo snad ani to ne,do Prahy dvě,a do Plzně také hod a půl.Objezd Prahy je v pohodě přes tunel a pak kousky,kde se něco opravuje to maličko zdrží.Je vhodné si k cestě vybrat čas výjezdu od třetí hodiny ráno.

Znám i cestu přesJihlavu a Budějovice ,tam jsou silnice plné kamionů,které šetří poplatky.

JABRAKA

asd1

Zn - Pha přes Brno? Geniální. Počítej. tvoje dálnice 1+ 2+1,5 = 4,5 h Okresky přes Písek pohodová jízda 4 h. Mmch. Zn - Jihlava - Pha - Plz je spíš tak 2,5 - 4 h podle auta a provozu, průměr 3-3,5h, ty okresky tak 3-5h podle auta a provozu, průměr 4h. Časově i na spotřebu relativně srovnatelné, na D1 je otravná panelka a zácpy, na okreskách zase vesnice v dolíku...

Kamiony máš i Zn -Brno, takže nejet rovnou na Jihlavu je nesmysl...

S Thálií to pojede časově nastejno, jestli to bude sobota/neděle ráno tak bude volno všude a bez kamionů.. Odpol./ večer zpátky taky bude klid.

D1 v pravém pruhu tdtdtdtd - chudák autí...

martinaa*
hodnocení

Safra, tak jste mě zase rozviklali, už jsem si byla jistá, že pojedu po dálnici :( Vyrážíme kolem 4 ráno, tak snad by nemusel být moc provoz. Rezervu si jasně nechám, do devíti bychom tam měli být... ideální by bylo do půl 9, pak se uzavírá oficiální parkoviště.

Myslím, že to Brno byl jen příměr vzdálenosti, ne?

doplněno 27.04.16 17:04:

Takže za tebe radíš spodem?

asd1

Přes Brno to myslel vážně aby se vyhnul kamionům mezi Znojmem a Jihlavou :D

Ve 4 - 8 ráno bude klid. Spíš dálnice, na okreskách se dá čekat zvěř (jakože srnky a jiná havěť).. Navigačně je jednodušší dálnice, spolujezdci nejspíš budou chrnět.. Zpátky to je asi jedno.. Spodem se mi jezdilo celkem příjemně...

doplněno 28.04.16 11:15:

Asi bych jel tam po dálnici a zpátky spodem... Nebo si hoď korunou ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]