Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vím, že česká republika je státem ateistů, ale poprosím o neutrální názor a radu všechny, kteří budou mít zájem se vyjádřit..
Nikdy jsem se necítila být ateistou, ale vzhledem k pokrytectví zejm. církevních institucí, pokrytectví praktikujících věřících, kteří využívají modlitby výměnou za odpuštění svého prospěchářského či vyloženě pohoršujícícho chování a způsobu života mého okolí jsem nikdy neměla důvod být aktivním a praktikujícím věřícím..přesto věřím v desatero pravidel, a hlavně v existenci Boha,či vyšší moci, kt. v různých zemích nazývají různě, někde je bohem Ježíš, jinde Budha, čchi, vesmírná energie..není pro mě důležité spojovat si boha s nějakým určitým pojmem či jménem, pro mne je důležité vnímat, že jsme byli někým-něčím stvořeni, stejně jako zázraky naší planety i vše živé i neživé...a že jsou zde určitá pravidla, která se nemají porušovat..Později jsem zjistila, že lidem jako jsem já se říká Agnostici(lidé věřící ve vyšší moc, bez nutnosti ji specifikovat či dávat jí tituly a jména).
Proto se považuji za věřícího, ač se nehlásím ani ke Křesťanství,ač pokřtěna jsem, ani k Judaismu, Islámu, či jinému náboženství..
Problém nastal ve chvíli, kdy jsem potkala přítele a po 2letech jsme se rozhodli zasnoubit.On celou dobu ví, že věřící jsem,protože já se cítím být věřící, ale nechápe pojem Agnostik. Pro svatbu, ale je nutné abych byla věřící buď křesťanka, judaistka či muslimka..A zde nastává potíž..ve svatební smlouvě budu muset udat své vyznání, ale vím, že i po pečlivém studiu těchto náboženství se necítím být křesťankou a ač v mnohém sdílím názory jiného náboženství, přeci jen je zde ještě mnoho pravidel, požadavků, ke kterým jsem zatím nenašla cestu, abych mohla s čistým srdcem "konvertovat" k nové víře..
přítel si chce vzít dívku věřící, tou se cítím být!, ale na druhou stranu ač uznám nějaké náboženství za své, nedokážu být nikdy plně praktikujícím věřícím, víru mám uvnitř, nemusím ji okázale vystavovat lidem..proto prosím o radu: Zdá se vám, že mu tímto lžu a není dobré ke svatbě přistoupit, nebo cítím li se uvnitř být věřící, není hříchem se k některé víře přiklonit,ač nebudu praktikujícím věřícím..a nejvíc jak se asi cítí on?Neublížím mu tímto přístupem? Protože mimo tuto oblast si skvěle rozumíme, je pro mne vzácným člověkem,kterého bych nechtěla ztratit..proto mu nechci nijak ublížit..Děkuji všem ochotným, kteří mi sdělí svůj postoj..Serrah
Přítel je ale jakého vyznání? Pokud si chce vzít ženu věřící, pak má ve Vás to co chce. Ale pokud je mu to jedno jako víru máte, ale hlavně že ji máte pak je něco divného na tom přístupu. Většinou si křesťan nebere za ženu židovku atak podobně. Pokud mám svoji ženu a chci s ní žít pak je mi jedno jak praktikuje svou víru. Beru j itakovou jaká je a chápu to tak, že to čím je z ní udělalo to v co věří a ti kteří ji vychovali a utvářeli. Proto jsem svou ženu přijal takovou jaká je i s jejím okolím. A je mi putna jestli huláká v mešitě nebo zobe boží tělo v kostele. Víte, rovnocenný vztah je o toleranci a přijmutí člověka takového jaký je. Pokud by mne moje žena nepřijala takového jaký jsem, pak s ní nemůžu žít a ani ona semnou. Pokud bych se měl nějak zařadit, pak agnostik je to co by se tomu moho blížit. Věřím ve stvořitele a k němu směřuju svůj vnitřní zrak, to jemu se spovídám a to on mi dává sílu... tudíž se , modlím, ale nepřijal jsem doktrínu žádné církve. Vážím si muslimu, židů, křesťanů, budhistů a vůbec všech lidí, kteří věří ve vyšší moc a v sílu a hodnotu člověka...i atesty respektuju. Víra je přísně soukromá věc a nikdo nemá právo vyžadovat po někom aby konvertoval k jiné doktríně. Víru má člověk v srdci. Každá víra v boha je v povýšeném stavu vírou v člověka a lidství...Rozhodující cí je to jaký jste člověk a ne jaké učení zastáváte. Pokud se podvolíte příteli a podlehnete tlaku přítele, pak si troufám říct, že nebudete štastná a budete cítit frustraci z toho, že vaše vyznání před lidmi nebude to samé jako vaše vyznání před svým svědomím
Můj přítel je muslim, a jako muslim si smí vzít jen křesťanku, židovku či muslimku..proto být agnostikem nestačí..Sám mi řekl, že mu je jedno, kterou víru si zvolím, ale jedna z nich to být musí, protože ač by moc chtěl, pokud nebudu součástí jedné z těchto původních vír, tak si mne nesmí vzít, protože to jeho vyznání zakazuje..jak jsem řekla, poznala jsem křesťanství, a nevadí mi, ale v trojici Boží nevěřím, ač v desatero ano, a také vím, že se aktivně nemodlím, spíš po svém..proto mi to přijde jako podvod říct, že jsem u určité víry,když ji neuznávám se vším všudy..Islám má spoustu věcí, které obdivuji a uznávám, ale nechci se zahalovat a nevěřím na trest v hrobě, což už mne činí pokrytcem, takže k tomu se také přidat nemůžu a judaismus má své rituály, které praktikovat nebudu..On mi řekl, že dá plně na můj názor, pokud se cítím být věřící, ať napíšu do smlouvy co chi, plně mi důvěřuje a nebude řešit mou formu vyznávání se, jediné co musí být pravdou je,že opravdu jsem věřící a že vyznávám některou ze svatých knih..takže vyznáním se cítím více křesťankou, protože to znám od dětství a je mi to nejbližší, ale jako kniha mi více sedí Korán..jsem prostě patvar a tak netuším, jestli lžu nebo ne, protože z mého hlediska se lhářem necítím..
Když píšete, že si jinak ve všem rozumíte, předpokládám, že i sexujete. Na sex jste dobrá, ale na svadbu ne? Vyspat se s ní to jo, ale jinak žádné důvěrnosti?
To není lež?
Největší vtipnost je, že muslimka si musí vzít pouze muslima. Jejích děti budou automaticky muslimové, tedy žádný výběr. Zrovna tento týden jsem řešil zamilovanou češku do muslima, za kterého se provdala. Její princ ji děti vzal a ona nemá možnost požádat o své ratolesti. Abych byl upřímný, tak muslima bych si nepustil přes práh bytu. Kdyby to byla moje dcera, rovnou bych ji vydědil.
Já bych si teda muslima taky nevzala i kdyby byl ze zlata. Největší problém tohohle náboženství je podle mě "taklíd" (a podle toho to taky vypadá). A když už si ho vezmeš, tak se nestěhuj do jeho země. Jinak pochybuju, že by on konvertoval. Je to prostě jiná kultůra postavená na jiných základech.
Ano, přiznám, že tohle už máme za sebou, po dvou letém vztahu to považuji za normální, svatba se už připravuje, takže to není zaváhání z jeho strany, ale z mé strany..on mne už představil celé rodině, což muslim, který to nemyslí vážně nikdy neudělá..to jen pro vysvětlení, že nejde o špás..a ta otázka tu zní proto, že mne trápí moje svědomí, zda mu neublížím..a pokud se bojíte nových muslimů, kteří by konvertovali, zkuste si prvně trochu tuto literaturu a víru prostudovat, protože odsuzovat umíme všichni velmi snadno a rychle, ale nezaujatě posuzovat umí jen hrstka z nás..
PS: K této víře konvertují většinou lidé vyššího vzdělání, proč tomu tak je?
No to by mě zajímalo proč tomu tak je... že ke koránu konvertují lidé vyššího vzdělání... jak si to vysvětujete vy sama? Myslíte že korán je lepší než jiná kniha? Korán s pohledu laika nabízí spíše více možností jak si vykládat text a tudíž v jistém smyslu ani hřích nemusí být hříchem... problém svatých knih spočívá v tom že dávají návod jak žít který je poplatný době ve které vznikaly. Jenže doba pokročila a smýšlení lidí také a dnes i ten nejzaostalejší ignorant ví jak se země otáčí. Žádná se svatých knih neprochází takovým vývojem jakým prochází ti kteří je čtou nebo číst mají. Takže v tomto smyslu asi není spravedlivé nadřadit jednu knihu nad druhou.
Váš přítel trvá na tom že musíte být praktikující věřící? Jste děvče ze středu evropy, kde kultura a smýšlení vychází z křesťanských hodnot. Budute vždy křestankou, vždy si na vánoce vzpomenete na Ježíška a o velikonocích budte přemýšlet a vzpomínat na vrbový proutek a vajíčka. Budete křeštankou i tehdy, když budete zavrhovat křestanské hodnoty vycházející z tradic lidové slovesnosti... nezbavíte se toho. Lhát budete když budete konvertovat k muslímům a vzívat jeich hodnoty jen na základě logické úvahy a statistik o tom, jaká sorta lidí konvertuje. Jen proto, že jste vysokoškolačka chcete být muslimkou? To asi ne. Jste křestanka. Vím to...
V žádném náboženství není to, co je původním smyslem života = OSOBNÍ VZTAH S BOHEM! Člověk je stvořen Bohem k Jeho obrazu, aby s Ním měl vztah. Na té první části tohoto výroku se shodnou musklimové, judaisté i křesťané, ALE Judaismus dodržuje Starý zákon, který byl určen specielně pro ně samotným Bohem jako předobraz toho, co vykonal Ježíš. ON je Mesiáš, na něhož Židé stále čekají, protože starozákonní proroctví o Něm smíchali se svými představami a jako svého Mesiáše Ho nepřijali. Islám uznává stejného Boha a mají společného otCE Abrahama, ale jejich rod pochází z Izmaele, zatíco Židé jsou ze zaslíbeného Izáka a z nich také přišel Spasitel světa Ježíš. Proto Islám má něco společného s judaismem, ale v mnohém se liší a odporuje FAKTŮM, která Bůh říká o židech a pravém křesťanství. Katolíci uznávají původ člověka, ale míchají Starý zákon s novozákonním obdobím, které je postaveno na úplně jiném principu než dodržování nějakých rituálů. Starý zákon NEPLATÍ pro křesťany a je absurdní se snažit o jeho naplňování v dnešní době.Judaismus platí jen pro Židy a stejně tak Islám se týká JEN potomků Izmaele, což ty nejsi! Není žádný důvod přiklánět se k jakémukoli náboženství, do kterého stejně NEPATŘÍŠ, stojícího na dodržování lidských příkazů a zákazů, které ve skutečnosti nesouvisejí s Bohem (když On říká něco jiného). Důležitější a lepší je, abyste oba poznali Ho OSOBNĚ a místo lidského učení o Něm následovali Jeho vůli pro váš život. Lidé konvertují k těmto náboženstvím JEN z neznalosti pravdy o Bohu a podvědomé potřeby patřit k nějakému náboženskému směru ve snaze nějak přijít k Bohu a dosáhnout Jeho přízně. JAK je ale možné dosáhnout Jeho přízně dodržováním něčeho, co On jim nepřikázal a nechce po nich a DOKONCE to odporuje Jeho charakteru a vůli? Seznam se s Ním OSOBNĚ.
Holko... reknu to narovinu... ucitilas velkyho pt... , tvuj kamarad umi anglicky jenom povrchne tak jako ty a tak si rozumite mozna na 35 - 50%? Ja zil nejakou dobu mezi arabama (jsem chlap a proto me kamaradi - arabove a berberi kde-co rekli jak to chodi..) Kde mas svoji hrdost? Usmiva se, je prijemnej, sous..at umi, jenom jedina vec, jak se dostat do EU mu chybi - a to je chuda holka z CR, SK, PL, BG, RO... To nase zakonodrce nenapadlo resit tuhle otazku? NE! Nenapadlo. I kdyz mam mezi arabama hodne kamaradu zkus maly Test - rekni ze ses hluboce verici a ze si ho vemes jenom za predpokladu, ze on konvertuje na krestanstvi..
Hmmmm Jsem presvedcen ze to nepujde! Z nejakyho duvodu to nepujde? Takze koho si chce vzit? PREMYSLEJ!
Je to vážně asi tak, že ta kniha je opravdu velmi dobře napsána a proto zvlášť lidé, kteří mají představivost a obrazotvornost si mohou, tak jak jste řekl, v tom najít to svoje, logičnost, praktičnost,atd..A dívat se na to z pohledu Vánoc, velikonoc atd. to mě nenapadlo a v tom vám dávám také za pravdu, moc mi to pomohlo..děkuji
Jinak, já v arabské zemi teď momentálně pracuji také, žiju s místními lidmi a jak jste uhádl jsem chudá, přesto tento člověk mi dokáže pomoct ve chvílích kdy ho potřebuji a pokud cítím, že tomuto vztahu chci dát šanci, pak mu ji dám. Nechci se za pár let probudit vedle někoho s kým mi to neklape, ale jsem ráda, že mám alespoň někoho, a přemýšlet jestli by to bylo jiné, kdybych mu tu šanci dala a neustoupila před předsudky společnosti. Ano jsme jiní, jiné kultury, myšlení, vnímání a najít společnou notu bude občas obtížné, ale je to o komunikaci těch dvou, a o tom jestli chtějí..
PS:Vysokoškolačka nejsem, jak víte, že se inteligence musí poznat podle titulu?Zrovna v dnešní době, kdy za prachy seženete téměř každý titul?Hmmm..
Kdybyste studovala VŠ, tak byste věděla, že novináří vytvořili pořádnou mediální bublinu. Nevěřím jim, ani co se za nehet vleze. Ale to je jedno.
Ohledně Vás: Konejte jak chcete, Vaše věc a má hloupá starost. Jedno je však jisté, jablko nepadá daleko od stromu, z čehož vyplývá výše napsaný názor, a ten, že jste vzešla ze středoevropských hodnot. Jestliže budete komvertovat k islámu (což nejspíše budete), plivete na odkaz svých předků. Poté Vám Bůh pomáhej...
Ahoj, doporučuju ti promluvit si o tom s nějakým duchovním - zkus se třeba zeptat svých přátel, jestli někoho ve svém okolí nemají koho by ti doporučili - je jedno, kam patří. Pomůže ti ujasnit si, ke kterému vyznání jsi nejblíž.
Tohle národnostně smíšené manželství TAK rozdílných kultur je velký risk. Jako by nebylo v okolí dost příkladů, kdy se rozpadlo a pak každý prosazoval to svý a rvali se o děti! Jediné řešení se šancí na perspektivu je, že oba dezertujete od svých náboženských tradic (on od učení Islámu a ty od neosobní víry v cosi), které shodně odporují Jeho vůli pro vás, a konvertujete k Němu. Ne do nějakého náboženství, ale do Jeho rodiny a náruče! JENOM osobní vztah s Ním vám dá pevné zázemí, žádné náboženství se svými povinnostmi něco se snažit dodržovat to nemůže nahradit. Proč bys měla považovat se za věřící a prezentovat to snahou dodržovat nařízení, která nejsou od Něj? Proč bys měla na něčem tak absurdním a vratkém stavět svůj život a ohrožovat tím i své potomstvo (marnou snahou o dodržování lidských nařízení nebo pravděpodobným krachem manželství z tak neslučitelných kultur)?
Především si potřebuješ ujasnit svou identitu. Tvá víra je omezena na to, že "něco nebo někdo" je, ALE neznáš Ho osobně. V tomto smyslu je "věřící" úplně každý člověk, protože každý člověk VÍ o Bohu, jen ho ve své mysi degraduje na "cosi" ve snaze ospravedlnit si ignorování Jeho vůle. Praktikující katolík se snaží dodržovat příkazy a zákazy, které nemají ten význam, jaký jim kdysi dal Bůh, a odporuje tak Bohu v marné snaze něco si od Něj zasloužit! Nikdo tě nenutí být součástí náboženství, ale být skutečný křesťan znamená znát Ho a žít s Ním. Je jen 1 Bůh, ale kdo Ho nezná osobně, prezentuje své představy a snaží se vymýšlet vlastní cesty, jak k Němu přijít a něco si od Něj zasloužit. Takže se nevaž na formální náboženství, složené ze zákazů a příkazů, ale seznam se s Ním. Doporučuji ti seznat si CD (MP3) Boží spravedlnost a Krevní smlouva, aby ses zorientovala v tom, co víra je a není. Taky ti to pomůže pochopit, proč něco jiného říká judaismus, islám, ... katolicismus a jaké JE skutečné křesťanství. Buď chceš prakltikovat náboženské učení, které pro tebe podle Jeho slova NENÍ, nebo chceš být skutečnou křesťankou a v tomto smyslu "praktikující věřící" znamená znát Boha OSOBNĚ, mít s Ním osobní vztah a následovat Ho. Nejsi-li původem Židovka, nesnaž se dodržovat Judaismus. To platí o každém náboženství. Ale i kdybys měla židovské, muslimské či jinak náboženské předky, pro tebe je rozhodující následovat Boží vůli pro tvůj život, kterou v náboženských rituálech nenajdeš. Chceš-li být oficielně křesťanka, nesnaž se dodržovat náboženská učení katolíků a jiných "křesťanských" náboženství, která překrucují a popírají autoritu Božího slova vlastními příkazy a zákazy!
Prostě nezabývej se tím, které náboženství je pro tebe nejpřijatelnější. Každé má své zákazy a příkazy, ale Bůh má jinou cestu! Setkej se s Ním a následuj Ho ve svobodě, kterou dává! Já jsem vyrůstala v ateistickém prostředí, ale už 16 let jsem křesťanka (Jeho), takže JE možná taková změna. A nedá se to srovnat se svazujícími náboženskými naukami!
Serrah, já to řeknu vyjímečně stručně. Nechci zde rozebírat víru jako takovou. Ale nevěřím tomu, že pokud se zařadíte do nějaké "škatulky" jenom proto, aby jste splnila přání svého přítele, nějakým způsobem tím upevníte svůj vztah. A třeba příjde i svatba. Ne! Buď Vás má rád takovou jaká jste a třeba jednou ve vztahu s ním sama budete mít potřebu se někam zařadit a nebo také ne. Já osobně bych to asi neudělala. Já také nejsem věřící, věřím v hodnoty, které sama uznávám - možná jsem jak píšete Agnostik nebo spíš Agnostička - neznala jsem ten pojem - musela jsem si to vyhledat. A ráda bych věřila v "Boží mlýny" - občas by to bylo nezbytné a někdy se to skutečně vyplní. Takže rozhodněte se sama co nejlépe, ale mně se ta podmínka opravdu nelíbí. Hodně štěstí v rozhodování!
Jiste by jsi mu mnela rici tvuj postoj jelikkoz ma pravo vedet kdyz si tak rozumite ... kdyz si vse uvedomi on po svadbe bude te odsuzovat ...proc jsi to nerekla... jestlize to nepochopi pred svadbou co budes delat potom ... neni tak lehke se rozvadet v techto statech. a ty poznas konecne jaky je opravdu... jestlize je tak rozumny bude to fajn ale jiste bude delat potize rodina .. hodne odvahy a uspechu Petra
Dobry den
Vsiml jsem si, tak jako ostatni z nas, ze se do nasich diskuzi zacal/la zapojovat Apostol/ka a ja bych se rad zeptal, Apostole jsi Jehovista/tka?
Všem děkuji za odpovědi, nečekala jsem takovou odezvu, CD Boží spravedlnost ani Krevní smlouvu neznám, a sama nejsem jehovistka..napsala jsem sem, protože jsem potřebovala poradit..předpokládám, že mi tedy budou odpovídat lidé různí a neptám se na jejich osobní zázemí, ale na můj dotaz...takže pokud sem píše nějaký jehovista, jsem ráda za každý názor a neodsuzuji nikoho, ať je jakéhokoli vyznání..to už mne spíš ponížily dotazy ohledně mužského přirození, které zde zazněly, předpokládám od muže..ač se to zdá neuvěřitelné, sex ve vztahu pro mne není důležitý, takže si prosím své šovinistické poznámky nechte ve svých kalhotách..děkuji Serrah
Děkuji všem, mám nad čím přemýšlet..
Jehovista nejsem, ti absolutně nemají ponětí o spravedlivém postavení před Bohem a osobním vztahu s Ním. Moje osobní zkušenost jen dokazuje, že SAMOZŘEJMĚ je možné stát se z ateisty věřícím. CD Spravedlnost je důležitá pro polovičaté "ateisty" (kteří si aspoň připouštějí "cosi" jako boha - Boha) i pro náboženské lidičky, kteří se třebva i považují za křesťany a přitom snahou o dodržování nějakých lidských nařízení úplně míjí podstatu křesťanství. Bibli nelze srovnávat s jinými náboženskými knihami, protože ta jediná je BOŽÍ SLOVO (za tím, co je tam psáno, Bůh stojí, a nikdo z lidí nemůže zařídit, aby to fungovalo), zatímco ostatní jsou jen knihy o Něm a údajných způsobech, jak k Němu přijít a něco si zasloužit (což je podle Něj absolutně nemožné). Mnohé organizace se Biblí ohánějí, ale neřídí se tím, co je psáno (třeba právě katolíci, Jehovisti, ..). Takže se nesnaž zařadit se k nějakému náboženství a cosi dodržovat, ale seznam se s Ním osobně a užívej si jeho vlízkosti, nech se Jím vést. Nespokoj se s tím věřit v Něj a o něco usilovat podle jakýchsi pravidel, ale věř jen Jemu!
Milá serah, jak ti už někdo poradil, prohlédni si film: ,,Bez dcerky neodejdu,,. Teď ti řeknu, co radí Bible ohledně smíšeného manželství. Bibli uznávají i muslimové. Bible říká: ať nikdo nezapřahuje nerovné jho /břemeno/. Když zapřáhneš vedle sebe koně a kozu, kdo potáhne větší jho? No ten kůň, koza se jen takzv. veze. Prosím tě, nezapřahuj nestejné jho, neutáhla bys to, ty jsi ta silnější velkorysejší, ale padla bys vyčerpáním. Tvůj přítel nemá objektivní vidění světa, byl tak prostě vychováván a to důsledně naprosto všemi, neumí jinak myslet ani konat. Prostě jako, když nezměníš barvu svých očí, nebo výšku postavy, tak on nikdy nezmění své myšlení, to by se musel stát zázrak. Je to možná jinak kvalitní člověk, vzdělaný, ale ne pro smíšené manželství. Všichni zde, tě chtějí uchránit zklamání a bolesti z cesty, z které není návratu. Znovu si všechny přečti. Nepohoršuj se ani na příspěvek, který se ti nelíbil, je to úpřimné vyjádření člověka, podle jeho naturelu. Napiš nám, jak ses rozhodla.
Dobry den,strasne doufam,ze mi odpovite...mam ten samy problem jako vy!Mam pritele muslima,ale narozeny v Anglii.Mame opravdu krasny vztah,chce si me vzit,problem je ze ja nejsem vubec verici.A ted mam v hlave otazku,az budeme mit deti vim,ze je muj pritel bude vest k islamske vire,bojim se ze mi to bude vadit,mluvim s nim o vsem otevrene.Jak budete vy vychovavat sve deti?Kdyz neverite v Islam?Myslite ze to muze byt prekazka?
Janco, bavili jste se o svých plánech do budoucna, kde chcete žít a jak vychovávat děti? Uvědomujete si, že jestliže se chce vrátit do vlasti, neexistuje, abyste nebyla muslimkou a že kdybyste chtěla odejít, přijdete o děti? Popovídejte si s paní Diartovou, viz zde diartova.blog.idnes.cz/... ani ona jako velká islamožroutka nemá moc pozitivních zkušeností s takovými manžetsvími.
xoxoxo, nejste náhodou paní Diartová, že si tady děláte reklamu svých článků?
Milá Janca, podívej se na film:,,Bez dcerky neodejdu,, a pak nám tady napiš. Je to film podle skutečné události. PT
Ne, nejsem paní Diartová, upřímně ji nemám ráda. Myslela jsem, že tazatelka pochopí, že i když taková islamistka jako je ona poukazuje na úskalí smíšených sňatků, mohla by se nad tím zamyslet.
Za to bych řekla, že pokud vy jste tohle nepochopila a podezíráte mne z toho, že jsem Diartová a dělám si tu reklamu
a) jste paranoidní
b) nejste tak inteligentní, jak jsem si myslela
Pro XOXOXO
pritel je na pul ind a na pul ital,ale narozeny v Anglii a vyrustal zde.Maminka ho vedla k islamske vire,ale je to takovy MODERNI MUSLIM.Zijeme a budeme zit v Anglii a svatba nebude v zadne mesite,ale na normalnim urade,jeho rodina se sice na nej kvuli tomu zlobi,ale on si z toho nic nedela i kdyz porusuje jejich viru!A nahodou kdyby nam to neklaplo,tak se nebojim,ze mi deti veme,my budeme oddani britskym zakonem a zde zakon deti nechava v peci matky!A v tom jsme si s pritelem udelali jasno a bude to i na papire.Nenuti me se stat muslimkou,ma me rad takovou jaka jsem,jen co jediny ze bude deti vest k Islamu,ale vcera mi rekl,ze pokud deti nebudou chtit,tak je nutit nebude!Manzelstvi s nim se nebojim.Pribeh Bez dcerky neodejdu jsem videla,je to smutne,ale neni pravidlo,ze kdyz je nekdo muslim,tak hned je zly!Z me vlastni zkusenosti i s chlapem,ktery je ze STEJNEHO TESTA jako ja,nebyla prochazka ruzovou zahradou.A po jedne z dalsich jeho vylevu agrese,kdy jsem skoncila v bezvedomi ve spitale,jsem zbalila rocni dcerku a odesla,a byl to NEMUSLIM A CECH.
Salaam alejkum dcero. Je mi Tě upřímně líto, protože netušíš, do čeho se řítíš. Ale komu není rady...?
www.pravdaoislamu.cz
www.eurabia.cz
Možná by sis měla přečíst i Korán.
Allahu Akbar!
doplněno 24.11.09 20:41:A pro zájemce skupina na Facebooku:
Tam se dozvíte, o čem "multikulturně korektní"média mlčí.
doplněno 25.11.09 13:13:Čtěte Korán:
" Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele,
neboť oni jsou si přáteli jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi
přátelí, ten stane se jedním z nich a Allah věru nepovede lid
nespravedlivý. (005:51)"
" Bojujte proti těm, kdož nevěří v Allaha a v den poslední a
nezakazují to, co zakázal Allah a Jeho posel, a kteří neuctívají
náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají
poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi. (009:029)"
Milá Jančo, měla jsem dostatek času přemýšlet a uvědomila jsem si jednu zásadní věc..pokud se necítím být takovou věřící, jakou mne chce mít on a agnostik mu nestačí, počátkem našeho soužití bych začla lhát a tato lež by musela trvat celý život..lhát jemu, sobě, svým budoucím dětem, svému okolí...všem..a ač jsem pouhý agnostik, pevně věřím, že lhát se nemá!
Tento pocit jsem sdělila svému milovanému před týdnem..řekl mi, že si myslel, že se kvůli němu změnit MOHU, a vůbec ho nenapadlo, že víru v sobě člověk utváří po celý život a nelze ji změnit tak snadno..zeptal se mě, zda vím, co to znamená a já odpověděla ano a popřála jsem mu šťastný život s ženou, která jeho víru bude sdílet stejně věrně jako on..
Uvědomila jsem si, že lhát nebudu...a víš co? ULEVILO SE MI!Občas zavzpomínám a je mi smutno, popláču si, ale život jde dál..rozešli jsme se v klidu, bez křiku či vyčítání..a pro mne to byla zkouška, zda se já dokážu vzdát svého způsobu víry..NEDOKÁŽU!Ve zkoušce své víry jsem obstála..pokud jsem se doteď nedokázala zařadit do žádného oficiálního proudu víry, pak má můj postoj důvod a já věřím, že to je má cesta..
Serrah
Milá serrah, ani nevíš, jak se i mně ulevilo, když čtu tvoje slova. Ani nevíš čeho jsi ušetřena. V pravý čas si napsala své vyznání a rozhodnutí a doufám, že jsi příkladem i pro Janču. Z celého srdce Ti přeji aby sis časem našla hodného hocha, kterého si zasloužíš, a s kterým si budeš rozumět, protože budete takříkajíc ze stejného těsta. PT
Neznám vás Serrah, ale jsem rád, že jste se rozhodla takto. S tím souslovím "jen agnostik" bych si dovolil nesouhlasit. Myslím si že žádný způsob vyznání není podřadný a není to žádné "jen". Přeju vám mnoho štěstí
... smekám před Vámi!
Rozhodnutí, ke kterému jste dospěla, pro Vás určitě nebylo lehké ... a pokud jste to ještě ( tam někde uvnitř ) nepoznala, tak se to pravé ocenění ( vlastního rozhodnutí ) určitě brzy dostaví. Je to poznání toho, že krok, který jste právě udělala, ... byl pro Vás ( malinko "nerozhodnou" ) - ve Vaší situaci - patrně jediný možný ( správný ). V opačném případě byste se dala na obtížnou cestu ... řešit nekonečné problémy se "vstupem" do úplně jiného "světa", než ve kterém jste ( celý svůj dosavadní život ) vyrůstala, což byste třeba i nemusela zvládnout.
Tak jako je třeba ( pro Vaše těžké rozhodnutí ) skutečně - se vší úctou - před Vámi "smeknout", ... uznání na stejně vysoké úrovni patří i Vašemu bývalému partnerovi.
Proč ... je úplně zbytečné vypisovat, protože je to zcela zřejmé z toho, co jste ( o svém rozloučení s ním ) napsala, zejména to, jak toto rozloučení Váš bývalý partner přijal.
Váš bývalý partner - svému nástupci ( ve Vašem srdíčku ) - nastavil hodně vysokou "laťku".
Upřímně Vám přeji šťastné další Vaše kroky a také prožití mnoha radostí, o které byste - při jiném svém rozhodnutí - byla ( domnívám se ) zcela jistě ochuzena ... a mohla si o nich ( jen tajně ) nechat jenom zdát.
Mila Serrah
tak ti preji hodne stesti v zivote!Chtelo to hodne velkou silu a odvahu udelat tento krok!U me je rozdil,ze pritel ode me nepozaduje,abych musela byt nejake viry!Svatba bude na urade a zijeme v Anglii.Jeho rodina ho sice za to pekne odsoudila,ale my se prestehovali hodne daleko od nich a mame klid.To uz hodne ukazuje o tom jak me rad a muselo to stat velkou odvahu!.Nas vztah je o kompromisech jak z me tak i z jeho strany!At se ti dari Serrah
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.