Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

24. 4. - svátek skautů

Od: jethro® odpovědí: 13 změna:

24. dubna, svátek svatého Jiří je i svátkem skautů. V ten den měli ve svatojiřském kostele na Pražském hradě slavnostní mši a po ní chtěli zazpívat státní hymnu. A to padla kosa na kámen - podle policisty se na Hradě hymna zpívat nesmí.

Zákaz mi připadá absurdní, ale mnohem absurdnější mi připadá, že se skauti tomu nesmyslu podřídili. Myslím, že trocha výchovy k občanské neposlušnosti by neškodila.
facebook.com/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, co k tomu říci. Snad jen, že na Hradě se dějí různé podivnosti a toto je jen jedna z nich. Jednou nesmí Hradem procházet ani ministr této vlády, jindy vadí skupinka modlících se věřících (tedy, muslimové) a také se už stalo, že nikdo nesmí ani do prostoru před Hradem. Otázkou stále zůstává, kdo na Hradě policii vlastně velí a komu "jde na ruku". Myslím, že odpověď tuším, ale nemohu to napsat, protože většině to nevadí a hradního pána obdivují. Zdravím!

doplněno 25.04.16 11:43:

Už se to řeší, už se to omlouvá a už se to "hejbá".

zpravy.idnes.cz/...

doplněno 25.04.16 23:37:

culdabulda1 - no, ovšem, pan Kalousek již není ministrem několik let. Vláda je již jiná a oním ministrem je pan Herman (ministr kultury). Ten, kdo se divil, že muslimové se modlí, byl pan senátor Veleba (kamarád pana Zemana). Pan Kalousek (a další občané) nebyl vpuštěn před Hrad na Hradčanské náměstí.

culdabulda1*

- tím ministrem této vlády myslíte pana Kalouska?

hodnocení

0x

Kdopak ví, jestli je na tento zákaz nějaká vyhláška nebo zákon, jestli to nebylo rozhodnutí jednoho policajta, který byl v té chvíli ředitelem vesmíru. *sok*

hodnocení

0x

...podle policisty se na Hradě hymna zpívat nesmí...
To ze skautik do davu zavola, ze se podle policisty na hrade hymna zpivat nesmi, jeste neznamena, ze je to skutecne to, co mu policista rekl.

Navstevni rad Prazkeho hradu pamatuje na nekolik situaci, ktere by sli naroubovat na zpev, at uz hymny nebo cehokoliv jineho a zda policista postupoval az prilis striktne je vec druha.

Kazdopadne to ale dobre reprezentuje, jak snadne je prekroutit fakta a navic je to boure ve sklenici vody.

hodnocení

Vyjádření organizace Junák - český skaut:
facebook.com/...

mp*
hodnocení

0x

Myslím, že tyto problémy bychom odstranili hlavně tím, že umožníme našemu presidentovi odejít po prvním volebním období zase zpět na jeho milovanou Vrchovinu. Při představě, že bude dále stárnout a vládnout se děsím (Pozor - jinak podotýkám, že Miloše Zemana jsem vždycky obdivoval za jeho postřehy a za jeho přehled, bohužel dnes mám pocit, že už mu trochu "sračkovatí" mozek). Vše tomu napovídá. Nejvíce se těším na to jaké další uplatnění najde jeho mluvčí (to máte jako u Tvrdíka, taky nevíte, kde se zase zjeví - to jsou prostě určité typy lidí).

*palec*mp, souhlasím s vámi. Ale dovolte mi otázku. Vy víte o nějakém kandidátovi, za které bychom se, ve funkci prezidenta, nemuseli stydět? A ze kterého se časem nevyklube arogantní parchant? *sok*

doplněno 26.04.16 06:30:

Bene, ta paní, to je moc smutný příběh *plac**zed*

balzerka

Babko, toto by bylo na novou otázku, koho za prezidenta. Nevím taky nikoho, možná Petra Robejška. Naše babička je pro Okamuru, v názorech pod článkem o muslimských šátcích jeden navrhuje Václava Klause mladšího.

ben®

Dobrý den, no, tato paní by tu funkci vzala hned - ještě štěstí, že ta nová volba není už zítra. Zdravím! expres.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Je to dost trapné a hloupé, ale! V návštěvním řádu Pražského hradu stojí: "Hudební, pěvecká, divadelní a jiná vystoupení v areálu Pražského hradu se uskutečňují výhradně na základě povolení Správy Pražského hradu podle podmínek v povolení stanovených." Myslím, že skauti si toto mohli jednoduše zjistit a zařídit se podle toho a policista nemusel být zas tak důležitý a přivří oči. Vcelku chápu, že nemůžu kamkoli přijít a porušit návštěvní řád, protože já chci a dělám to tak už roky...

Možná, že by stálo za úvahu, že zpěv hymny ukázněnými dětmi, není vystoupením. :-D Stejně mě udivuje, že se vedoucí ihned podřídil. Kdyby ne, jen úvaha, nastoupili by těžkooděnci? *sok*

martinaa*
To, bych řekla, je úhel pohledu. Tezkoodenci? Legrační. Pokud vim, ze své pruvodcovske praxe, stačí návštěvníka vyvést ven, pokud porušuje návštěvní řád.
Jak ale píšu, přijde mi to přehnané, mohli zamhourit oči, když šlo o děti.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nevím, jak je to jinde ve světě - ale nevěřím, že by si v sídle hlavy státu třeba v USA, Británii, Belgii aj. mohl jen tak přijít kdejaký "vo*as"vyvěšovat trenýrky, modlit se korán, nebo hulákat hymnu ...

Přinejmenším platí to, co říká "martinaa"- a dnes, v době terorismu je snad přece jedině prozíravé dodržovat nějaká bezpečnostní pravidla - a mimochodem zvláště v době státní návštěvy představitele významné světové velmoci, i kdyby to byl třeba hotentot.

Jde taky o to, myslím, jaký názor si o našem národě na základě výtržnického chování udělají v cizině - pro ně budeme pořád jenom banda "čečenců"s tibetskými vlajkami, růžovými tanky, vlajícími trenýrkami, vajíčky, létajícími na skupinu zahraničních prezidentů, urážlivou plastikou "Entropy"atd... Myslím, že v době panování Masaryka, nebo v euforii kolem Havla by takové excesy taky nebyly zrovna tolerované.

Národní hrdost ve mně takové chování tedy nevzbuzuje - i kdyby panu Kalouskovi s jeho skvadrou byl vstup na Hrad stokrát povolen a FAMU byla tibetskými vlajkami ověnčena. Nikdy jsem necítila takové pohrdání tou slavnou "Czechií"- jako dnes - kdy jsme po celé té "slávě"v roce 89 skončili jako rozkradená a vytunelovaná banánová republika s bandou neziskovek a "vyčůraných"patolízalských ministrů, kdy se nedá volit žádná solidní politická strana.

No jen můj názor - mimochodem - svědomí mám čisté - po r. 89 jsem byla na krátkou dobu na ČR taky hrdá jako většina národa, volila jsem postupně : OF, ODS, Zelené, ČSSD - a necítím tedy žádnou vinu na tom, že se teď za Česko stydím daleko více nežli tenkrát za ČSR.

doplněno 26.04.16 21:48:

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]