Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minule zivoty

Od: sasek odpovědí: 73 změna:

veri nekdo z vas na minule zivoty,ma nekdo nakej pribeh ci skutecnost

73 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

já nevěřím, já vím, že jsem tu už byl.

A jak to můžu tvrdit a jak že to poznám? No možná takto, viz scénka z domácnosti.

místo děje kuchyň, účinkuje asi desetiletý kluk a jeho matka.

*

kluk : Mami, já umím číst hieroglify.

matka : Jaký hieroglify?

kluk : Egyptský.

matka : Ty umíš číst egyptský hieroglify.

kluk : Jo, umím.

matka : No ty zrovna.

kluk : Ale já to opravdu umím.

matka : Zmlkni.

Tak jsem zmlknul. Sice nepřečtu všechno, protože hieroglify jsou spíš šifry a kryptogramy než písmo a normálně číst je snad ani nejde, ale vím o čem ty jednotlivé nápisy a desky jsou.

klera*

To myslíte vážně? Jakože jste od malička dokázal porozumět textu psanému hieroglyfy?

hodnocení

0x

Je zajímavé, kolik lidí si nějak "vzpomene" nebo jim někdo "najde" předešlé životy, ale vždycky byli slavnými lidmi. Vládci Egypta, králové, soudci, kupci, léčitelé. Je zajímavé, že nikdy nikdo nebyl naprosto bezvýznamým nebo chudým, ubohým človíčkem. *sok* Fakt divné!

doplněno 24.04.16 16:53:

Několik lidí mi vyprávělo, že se dopátralo informace o minulém životě. Jedna byla vrchním soudcem, jeden byl majitelem koželužny a jedna byla majitelkou zámku. :-D A dívali se na mě svrchu, když já jsem řekla, že jsem musela být fakt hajzl, že si to teď odpykávám a napravuji.

martinaa*
Prosím o info, odkud víte, že "nikdy nikdo nebyl naprosto bezvýznamým nebo chudým, ubohým človíčkem".
doplněno 24.04.16 19:33:

Takže z vyprávění několika lidí jste usoudila to, co tvrdíte výše? :)

Divila byste se, kolik lidí už tu bylo a nebylo nikým významným. Jen na ně natrefit.

sebod*

babčo. to nemáš pravdu

janm*

Jestli jsem tu už byl nebo ne nevím, nepamatuji si na to, faktem ale je,že se nejen v mém životě jakoby "z ničeho" objeví určité "sklony a spády" které nemají v tomto životě "příčiny ani opodstatnění", dědičností a výchovou vše vysvětlit nelze...

hodnocení

0x

Nevěřím. Věřím ale v paranormální vnímání. Je hodně věcí, které věda ještě neobjevila. Např. velkou záhadou stále zůstává fungování mozku. Až vědci dokáží pochopit jak funguje náš mozek, možná se nám otevřou možnosti jak spolu telepaticky komunikovat (opírajíc se o základy kvantové mechaniky, mozek je kvantový počítač).

janm*

Věřit nemusíte, vtip je v tom že svět funguje jak funguje ať tomu věříte nebo ne, lidé toho ještě velmi málo ví, včetně mně pochopitelně :)

coco

Telepatie byla uz davno objevena, jenom se zatim bezne nevyuziva, poznala jsem v tomto zivote uz nekolik telepatu, obvykle jsou to lide, kteri dokazou take pomoci nahlednout do minuleho zivota, nekteri i do budouciho. Sam sebe prenest v case asi nikdo nezvladne, musi to byt ve spolupraci se schopnou osobou. Minuly zivot mam uz zmapovany :), ale ted by me eminentne zajimal spis ten pristi, protoze budoucnost je aktualne dulezitejsi, ale zatim bohuzel jeste zamlzena. Treba se brzo prece jen neco dozvim driv nez tento zivot uplyne... *smich*

italka*

Co se týče budoucnosti, bude konec naší populace, ne všech lidí najednou, pár jich přežije, ale na zemi nezbyde nic z čeho by mohli přežít tak také zahynou. Všude kolem jenom zem, nikde ani stéblo trávy nebo něco zeleného ani voda, hrozný pohled.

chatarka
hodnocení

0x

Asi na tom něco bude. Když jsem se probouzela z narkózy, šla jsem hlubokým lesem mezi tlustými kmeny. Jako barevný film. Byla jsem malá a v tom lese pálili uhlíři takové ty milíře ze dřeva. V reálu jsem je nikdy neviděla, a tady ve snu jich bylo několik. Cítila jsem i ten kouř.Často jsem na tenhle "film" potom myslela. Během života, jak jsem měla možnost, dělala jsem si na zahradě ohníčky. Manžel odešel na noční, já šla ven a už jsem pálila, už se dýmilo.Ty uhlíky mne fascinovaly. Ještě před tím, jako studentka jsem měla nějaké plicní potíže, půl roku jsem brala léky na tuberu. A že mám geneticky slabší plíce. Jeden psychotronik mi to nedávno,když jsem zas kašlala, vysvětlil : Tyhle plicní potíže, to máte po předcích, co museli pracovat s ohněm a pobývat v dýmu.

kabod*
24.04.16 21:43

hodnocení

0x

Já osobně si myslím, že je to logické, že člověk nežije jen jeden život a vždy se rodí znova a znova, aby se naučilnové věci, které mu pomůžou v pokroku. Já osobně jsem měla od mala pocit, že jsem někde, kde nemám co dělat. Narodila jsem se v rodině nic moc, otec o mně nestál a vyrůstala jsem s mamkou u dědy a babičky. Vždy mi přišlo, že máme doma všechno obyčejné a máme málo peněz a jako dítě jsem si myslela, že jsem mimozemšťan za trest sem dosazený. Od dětství např. mám pocit, že jednou budu velice bohatá a že člověk má mít tím víc peněz, čím je starší. A ačkoliv finanční situace mé původní rodiny tomu vůbec neodpovídala, opravdu jsem se dostala na úroveň, že vzhledem k příjmům naší rodiny se máme díky mé šetřivosti dobře a úplně se divím tomu, jak lidé s příjmy mnohem většími mají dluhy. Prostě nějaký přesah z minulých životů určitě je.

hodnocení

0x

Hledala jsem nějakou statistiku, jak to je s přibývajícím obyvatelstvem země. Jesliže je teorie o mnoha životech, reinkarnacích, správná, kde byly ty životy, které jsou dnes už navíc? Vždyť mnoha velkoměsta mají více obyvatel, než měl kdysi světadíl.

doplněno 25.04.16 16:12:

jojo,pt. Právě, že se věří, že člověk se může převtělit zase do člověka. ;) Ahááá, nevím už kdo věří, že nejstašnější reinkarnace je převtělení do hladového ducha. To je opravdu strašné!

pt®

Babko, asi to bude tím, že je to jinak. Jako se nevyvíjí jeden druh v živočišné říši v jiný druh, vše se množí podle stejného druhu, předáváním DNA. Tak, zrovna tak se nemění druh lidské duše v druh duše zvířete, či kytky. To by už po Zemi za ty dějiny, co existuje na planetě život, muselo běhat hodně mezidruhů a zoombí a byl by pěkný zmatek. Každý Má v sobě kód DNA a ten se předává po generace. Tak tomu věřím já.

doplněno 25.04.16 16:37:

Strašné by to bylo, pokud by to byla pravda, jenže není...ani ve zvíře, ani v kytku, ani v hladového ducha...tak to vidím já.

janm*

To že se člověk nemůže převtělit ve zvíře nebo naopak je západní výmysl, po tisíciletí se tato možnost uznávala a není to vynález "východu" protože dříve o tom věděla celá evropa, předci ze kterých později vznikly současné západní národy a státy např. keltové.

Převtělování do zvířat se zavrhuje kvůli "západnímu egoismu" kdy lidé považují zvířata za méněcenná proto tuto možnost nestrpí, objektivní názor to ale není můžeme si všimnout že v určitých věcech platí "přírodní zákony" stejně jak pro člověka tak pro jakéhokoliv živočicha nebo rostlinu, člověk může dosáhnout čehokoli významného stejně nakonec jako zvíře podlehne nemoci stáří a smrti...

pt®

K reinkarnaci jen tolik. Jako na zemi není a nebyl vývoj jednoho druhu na jiný druh, tak ani není reinkarnace z lidského druhu do zvířecího druhu. video 29:30 Marcela Paloučková. Nelze zkřížit dva druhy, nelze zkřížit dvě duše. 41:00 PhDr. Ing. ZdeněkHajný -

janm*

To video jsem viděl paní Paloučková evidentně na reakci moderátorky že přece jde jen o "kožíšky" čili "mění se schránka" reagovala překvapeně tzn. "nepochopila". (myslí "polomaterialisticky tady opravdu DNA nemá co dělat, ta zodpovídá pouze za "materiální tělo")

A ještě jinak když něčemu lidé věří tisíce let již před naším letopočtem a najednou si lidé "ze západu" začnou něco "domýšlet" aniž by byli schopni to "podložit" pak to přece nemůže být relevantní. Věřte tomu ten prvotní impulz proto že jsou zvířata "vynechána" z reinkarnace nepochází z ničeho jiného než z "falešně pojaté osobnosti"= produkt západu, jak by mohl někdo připustit že by se mohl převtělit třeba do "kotěte"když je dnes ctěnou a váženou osobou že ano, takovému pojetí se říká "falešné ego" vše co toto ego "vymyslí" nese také přídech "nepravdy".

Podíváme-li se na východ kde se toto učení dochovalo "nejúplněji" pak ten praví že to do jakého druhu se člověk převtělí závisí výhradně na jeho "karmě" (zákon akce a reakce který opravdu funguje jednoduše si ho ověříte když se bouchnete kladívkem do prstu=reakci poznáte záhy) a také na "vědomí" které člověk má v době smrti tato fáze se pokládá např. v buddhismu za zlomovou tam se právě stává že i zvíře dojde "záblesku" lidského vědomí (a chápání) a "stane se to"

Naopak lidé kteří směřují směrem dolů "v evoluční stupnici bytostí" jsou dle tisíciletých učení právě ti kteří naopak "propadají zvířecímu" způsobu myšlení tzn. více méně pudová záležitost a závislosti jako takové,(sex, jídlo, ) z

emocí převažuje strach...apod...

pt®

Asi jste již slyšel "Molekula duše" "DMT", pokud je to pravda, tak se ani druhy duše nedají křížit. Myslím, že právě my dva jsme si už řekli každý o svém dost hodně na to, abyste věděl, jaký je můj postoj. Prostě takové učení nemohu přijmout, východní náboženství si hodně věcí namlouvá a bere za skutečnost, je to učení lidské. Je to můj názor.

doplněno 26.04.16 10:00:

Právě, že ty východní filosofie, jsou jen to filosofování.

Filosofie v tomto užším slova smyslu se tedy vyznačuje tím, že žádný názor ani tvrzení nemůže přijmout jako nepochybný a musí se vždycky ptát: je to opravdu tak? A proč? Na druhé straně jí nic nebrání zabývat se jakýmkoli tématem, využívat jakýchkoli pramenů a inspirací, nejen poznávat a popisovat, ale také kritizovat a hodnotit.

Takže i u Východní filosofie se musíme ptát, "zda je to opravdu tak a proč" a nebránit se východní filosofii kritizovat a hodnotit...wikipedia.cz

janm*

Jistě znám vaše východiska, ať v reinkarnaci kdo věří nebo ne podstatné je že si tu "západ" zase něco "přibarvuje" tak aby mu to zapadlo "do schématu" jak už jsem psal jinde "západní mysl" zkrátka není schopná určité věci pochopit a to z toho důvodu že hned na začátku naší civilizace přejala "základní řecký axiom" a to že psychika= duše, výsledkem je "polomaterialistické učení" které zatahuje "hmotné" do "duchovního" a tím pádem i zkreslené vidění reality.

doplněno 25.04.16 20:23:

K "evropskému západnímu" stylu myšlení se na východě někdy vyjadřují jako k "filosofii žáby ve studni". Žába která žije ve studni a zná jen ji vše poměřuje jen touto svou "omezenou perspektivou" což ve výsledku znamená že si není schopna představit moře, oceán, jezero či jen volnou krajinu, protože vychází jen ze své "omezené zkušenosti" stejné je to i se západním myšlením, to když se setká s něčím neznámým tak to buď hned zamítne jako nepravdu a pokud se tím začne zabývat hned v tom hledá "svoji zkušenost" kolikrát je oceán větší než studna? Pětkrát sedumkrát? Vždyť je to nesmysl jaktěživ jsem neviděla víc vody než je v mé studni! Není možné aby existovalo něco jako "oceán"

janm*

Bylo by mylné si myslet že východní nauky (protože se jedná o velký soubor jednotlivých náboženství a dalších věcí pro něž nemáme adekvátní slovo) jsou nějakým beztvarým "filosofováním" kdepak, jednotlivé školy vychází z přesně daných axiomat jež jsou neměnné, termín "filosofie" se zde neužívá "v našem pojetí" spíše by bylo lepší užívat slovo "duchovní školy". Nejde tedy o názory a tvrzení které si může kdykoliv a kdokoliv "vycucat z prstu" jednotlivé školy jsou poměrně přesně vymezené podobně jako je přesně vymezené současné židokřesťanství, islám a taktéž vychází ze svých "zjevení", není je tedy možné "relativizovat" a vydávat za "lidské rozumování".

Pojem filosofie se užívá celkem nešťastně proto, že když mluvíme o východních náboženstvích (dálného východu) mluvíme o velkém souboru jednotlivých nauk přičemž pro mnohé z nich nemáme v naší řeči pojem protože je západ jako takové "nezná" označíme-li je slovem filosofie , náboženství apod. jde o velmi nepřesné pojetí již to znamená "zkreslené chápání". K tomu aby evropa mohla východ kritizovat by musela také ten východ dokonale znát, všechny ty negativní postoje nejsou ničím jiným než naším západním "dokonalým nepochopením", o jak obrovské nepochopení jde svědčí ta mnohá "křesťanská svědectví" která "správně kritizují" ale jen "své omylné pojetí východu" které nemá s realitou co společného.

doplněno 26.04.16 10:40:

Určitá "axiomata" jsou u jednotlivých směrů tak podobná že se "snadno zamění" z našeho pohledu dochází ke "změtení pojmů"= z toho plynoucí "iluzivní pojetí".

Uvedu příklad:

Buddhismus zastává "reinkarnaci" která je ale úplně jinak pojatá než např. reinkarnace ve vaišnavském pojetí. My na západě bereme reinkarnaci spíše v tomto vaišnavském pojetí (a jsou i jiné školy které ale neznám protože k dokonalému prostudování všeho by opravdu jeden lidský život sotva stačil)

Buddhisté se obejdou i "bez duše" duše která se "převtěluje" představuje v buddhismu spíše "kammický (sanskrt. karmický) tok energie" což znamená že jedinec který se převtělí není úplně identický s předchozím vtělením zároveň ale není úplně odlišný z tohoto pohledu by se to také dalo pojímat tak že vlastně "převtělování neexistuje" přesto tu "cosi je" " k čemusi dochází"...

Kdežto to druhé např. "vaišnavské" a potažmo západní pojetí zahrnuje "duši" jež je plně identická a prochází jednotlivými životy jako "identický jedinec" který se mění "jen povrchově" v závislosti na změněných vnějších podmínkách vnějšího prostředí a genetiky.

Jisté je že jakýsi "přenos" vlastností sklonů tendencí či vloh uznávají oba tyto proudy, proto se "vzpomínkám" jež se objevují většinou v raném věku věnuje pozornost a některé jsou i ověřitelné, v Indii je to běžné stalo se ale i v Evropě že zkrátka dítě vypovídá o souvislostech a skutečnostech které nejen že nemůže znát ale není je ani v plné míře svým "dětským intelektem" zatím samo "plně pochopit", např. případ chlapce který v útlém věku popisoval velmi podrobně zkušenosti "letce"který zahynul za války a jež se daly dohledat včetně jména muže který přesně odpovídal popisu...

pt®

Chápu, že chcete obhájit to, čemu jste vnitřně nakloněn, jen to jednostranné kritizování pak vypadá, jako dogma. Východní náboženství kritizuje to západní a to je jako dobře a pokud je to náhodou obráceně, tak je to už špatně? Nechme to tak, pokud Vás to Vaše naplňuje je to vaše rozhodnutí, mně to neoslovilo, i když mohou být některé myšlenky nosné a jistě také jsou, tak mně je bližší, sice také východní náboženství, ale to, které vychází z posvátné knihy Bible.

janm*

Východ pokud vím nikdy nekritizoval křesťanství , bibli jako takové, spíše upozorňuje někdy na to, že se jedná o "polomaterialistické" čili ne čistě "duchovní" učení k této "materializaci" ale došlo právě tím že jsou v něm "změteny" vlivem "řeckého způsobu myšlení" (a židovského) pojmy duchovní s čistě hmotnými, ona záměna "osoby" za "duši" a tudíž dochází pak ke "kurioznímu pojetí" kdy do pravé podstaty jednotlivce je zahrnuto pomíjivé a dočasné hmotné tělo a jeho "glorifikace", "věčnost těla materie" tedy připadá východu pochopitelně a po pravdě nesmyslná.

A pokud jde o vyhraněný postoj některých představitelů vých. škol vůči např. židokřesťanství pak se jedná o "reakci" na to, že někdo přijde s "nedokonalým nedokončeným učením" jímž chce "poměřovat" a poučovat ostatní, na což pochopitelně nemá nárok.

Pro západ je "posvátná litera" pro východ "samotná hloubka bytí"

pt®

Je to Váš názor, Vaše pojetí, Vaše pravda, pokud Vám k životu stačí a jste tak spokojen a šťastný, tak Vám to jen přeju. My už jsme si mezi sebou řekli své postoje, své náhledy. Žijte si tím, co je Vám bližší, každý máme svobodnou vůli a za sebe zodpovědnost.

janm*

Přesně jak píšete, a tudíž také máme všichni právo se vyjadřovat na těchto diskusích :)

pt®

Ano, vyjadřít se může každý, takže se mohu vyjádřit i já i Vy. Pokud se debatuje s argumenty, nebo se svým postojem a obhajobou své víry, tak určitě. Pokud se objeví příspěvky, že má věřící mlčet, nebo, že by měl dostat po hlavě, nebo je pomlouván, nebo se mu někdo pro jeho víru posmívá nebo ji zlehčuje, tak to už je něco jiného.

janm*

Vždy jsem respektoval a respektuji víru ostatních ovšem ta témata nadhozená "lehkou otázkou" jsou "multidimenzionární" tzn. existuje velké množství úhlů jak to pojímat, je to zkrátka velmi široké..., navíc víc věcí spolu vnitřně souvisí aniž by to někteří chtěli připustit a mně více zajímají právě ty souvislosti než rozdíly...

coco

Janm - jak je mozne, ze zrovna clovek vaseho razeni nedokazal zjistit svuj minuly a budouci zivot? Nepoznal jste nikoho, kdo by vam s tim treba pomohl? Slysela jsem, ze jen velmi silne jedince nelze snadno takto "casove manipulovat", leda by se nasel nekdo s jeste silnejsi vuli. Zkousel jste to vubec, nebo to snad nechcete znat?

janm*

coco

Necítím se na to abych se dozvěděl o svých minulých životech dostatečně "připravený " "zatím," ovšem to čím jsem mohl být v minulém životě vím z jistých "indicií" které pokládám za svědectví jistěže se ale mohu mýlit tak tedy něco z mého soukromí:

Když mi bylo cca 13, 14 let zažil jsem velmi zajímavý a velmi silný "psychologický zvrat", ačkoli u nás v rodině již nebyla "víra živá" a nijak se zvláště "nepěstovala" (byl jsem jen hrubě seznámen) začal jsem pociťovat velmi silnou touhu k poněkud asketickému a od světa oddělenému způsobu života, aniž bych o tom cokoliv bližšího věděl začal jsem samovolně dodržovat velmi přísnou fyzicky i psychicky náročnou "klauzuru" (o níž jsem také nevěděl "kde se vzala) tak přísnou že rodičové měli obavy o mé zdraví, začal jsem se intenzivně modlit (modlitby jsem se doučil sám) a "sloužit Bohu" jen "pro něho žít" "jen mu sloužit" "jen ho milovat" a fyzicky cvičit a pracovat přesně tak jak to dělají "mniši" v klášteře, vtip byl ovšem v tom že mně "nikdo neučil" neměl jsem žádného "novicmistra" ani žádného známého "kněze" který by mě vedl, vedlo mně to zevnitř a v tom "mnišském stylu" jsem nacházel velmi hluboce svou identitu jakobych byl už kdysi "mnichem" ale možná i jen "bigotním věřícím". Sami kamarádi a přátelé si toho "všimli" a chodili se ptát co vlastně "praktikuji" zda-li jde o nějakou "cestu" (nemluvil jsem totiž o tom s nikým) a zdali by mohli se ode mne něco "přiučit" a snažili se mně pochopit...

Touha vstoupit do kláštera byla velmi velmi silná silnější než mé "první lásky" které byly také celkem "hluboké" později jsem obdržel i jistá "zjevení" (jak se říká soukromá)

Zajímavé na tom je, že tento způsob života mi byl před tím "úplně cizí" a náhled "materialisticky plytký, čili bylo to něco co se v mém současném životě objevilo jako na jedné straně "velmi známé"na druhé ale "cizí" jakoby "ne z tohoto života", dlužno podotknout že tehdy jsem o převtělování nic nevěděl čili ta interpretace že může jít o "reminiscenci" z minulého života mně napadla až mnohem později.

Shrnuto, možná jsem byl i mnichem docela obyčejným řadovým prostým (ke kněžství a podobně na nějaké "posty" mně to nikdy netáhlo a je mi to i cizí) nebo bigotně věřícím člověkem + mé další "inklinace"

pt®

"janm", myslím, že je třeba poděkovat za odvahu, a za to, že jste svůj příběh zveřejnil. Jen Vám chci napsat, že druhý prožije podobný zážitek, ale cítí se naprosto v souladu s Duchem Bible a naprosto silně vnímá souznění s Bohem. Proto bych nedělila nic na východní a západní. Prostě spirituální prožitek je spirituální prožitek a má duchovní rozměr.

coco

Nezda se mi, ze by se pan "janm" nejak zasadne odkopal, je sice docela mozne, ze se v obdobi puberty vyburcoval a zacal nejak vyvijet jistym duchovnim smerem, ale zrovna tak je mozny silne materialisticky vyvoj, takze treba zije nejaky dvoji zivot, ale to na sebe asi neprozradi *ee* Ja vzdy odhaduji pisatele podle stylu vyjadrovani a vetsinou se trefim, tady to vidim na komplikovanou povahu, v kazdem pripade bezbozne verici *jasne*

janm*

coco

Opravdu se tak stalo, více k tomu asi napsat nelze i toto je pro mně dosti "intimní záležitost" původně jsem to tady opravdu nechtěl vůbec uvádět, "coco"-vyhověl jsem vám tedy...

-Nevím jak to myslíte že bych se "vyburcoval" k něčemu o čem jsem dříve neměl ani potuchy?... a k tomu "dvojímu životu" také nerozumím, ten "vrchol" je asi pryč, nicméně tohle je v člověku stále, stále mám určité tendence sklony, tíhnutí...i když musím plnit své každodenní povinnosti brát to jako dvojí život? a proč?...

Jestli to ale mělo sloužit jen k "vytahování informací" abyste si mně nějak typovala...připadá mi to netaktní ale jak myslíte když vám to udělá radost :)

coco

Janm - nic ve zlem, s tim burcovánim v puberte jsem mela na mysli hormony - mozna ta "vyvojova erupce" zpusobila i dalsi nasmerovani, v tom veku se stava ledaco, ale v podstate jste nic "intimniho" neprozradil a dál se ani sverovat nemusite, nikdo vas prece nenuti. Ale pokud chcete neco sdelit, tak klidne piste, treba se jeste neco priucime :)

janm*

coco

Je to v podstatě "nesdělitelné" nic lepšího jsem nezažil a v podstatě je mi jedno jak to přijmete je mi jedno co si kdo o tom myslí klidně to můžete i zkritizovat děkuji Bohu že jsem "to" zažil beru to jako "velký dar" s těmi "hormony" a podobnými "vědeckými nesmysly" pochopitelně počítám a jen jsem čekal kdo to napíše, je to můj velký "poklad" a kdyby nic jiného jen toto mi stálo za to se "narodit", plejády psychiatrů lékařů a "spol" mohou vymýšlet své "nedokvašené teorie" dotkl jsem se "pravdy" a nikým si to nenechám vzít, to je moje pravda zkušenost a realita a jsem za to nesmírně vděčný :)

coco

Janm - Je zvlastni, ze se zminujete pohrdlive o psychiatrech a jejich nedokvasenych teoriich, mate s nimi asi nejakou svou negativni zkusenost... :) . Nicmene je mozne, ze jste se stal jednim z tzv. "vyvolenych" prave v te dobe sve puberty a jiste to ma krome nezapomenutelneho zazitku jeste nejake jine vyhody/schopnosti oproti jinym vericim i ateistum. Blahopreji !

janm*

-tím bylo myšleno to, že se za "nemoc" považuje někdy stav který je pouze "neznámý" nikoli ale "patologický"...jsou pochopitelně i světlé vyjímky to jsou pak ti co posunou obor většinou "dál"...

-vyvolenost- vím že se v náb. užívá (např. židovství, křest. apod.) dle mně a mých zkušeností je tato možnost ale otevřena všem..., osobně je mi pocit "vyvolenosti" cizí,

-výhody, myslím že ne, mnoho lidí (ne každý se ale přizná) získalo jistá zjevení či poznání ale pokud mohu podle sebe soudit "dále vedou normální život", ony "nadpřirozené věci" (jsou-li nadpřirozené) jako "splnění přání přimknutím k Bohu" (známo jak jsem později zjistil např. i z Židovské kabaly) "zjevení a vedení" se objevují spíše bezprostředně s "provozováním praxe" později jen "ojediněle" (např. zjevení) Ostatní věci jako např. telepatie (v omezené míře běžná u spousty lidí, u mně také např. nevím co si kdo myslí ale vím když na mně někdo "pomyslí" ono "začknutí" ) nebo astrální cestování (lze se naučit je to lehčí než se naučit řídit auto, jsou na to jednoduché a spolehlivé techniky) zvládá dnes spousta lidí čili nějaký "nadstandart", asi ne, tou největší odměnou je zkušenost sama...

janm*

-pt

Ano, to jste odpověděla skoro za mně :) Opravdu to pro mně není lehké napsat, a také jsem váhal zda-li to napsat. A možná Vás to potěší protože to můžete brát jako "svědectví" byl to skutečně sice spirituální prožitek nicméně opravdu velmi silně svázán s křesťanstvím podobně jako je tomu i dnes akorát s tím že to nebylo tak úplně identické s tím "duchem bible" spíš bych to tak tipoval možná s duchem raného křesťanství kdy ta teologie ještě nebyla úplně ztuhlá "do formy" jako dnes, proto se držím malinko "odlišného pojetí"(však víte) v tomto případě je to ale opravdu "jedno" protože je skutečně pravdou že co jsem později i o tom tak četl tak ti co se zabývají nebo zabývali "mystikou" (lepší pojem mně nenapadá byť to zní asi "blbě") na té "vyšší úrovni" se opravdu mnoho "stírá" a zkušenosti bývají i shodné bez ohledu na to východisko dané tím nebo oním směrem...u mně to byl jen "dotek" záblesk ale jsem za to velmi vděčný :)

pt®

"janm", ...asi tak...*placni*

Souhlas. V našich předcích žil jen náš genetický materiál. Ten však nemá žádné vědomí, i když je obsažen ve všech buňkách těla. Nakonec je předáván další generaci ve formě sperma a vajíčka, jejichž buňky zrají od mozku dost daleko.*houpy*

Opravdu se "nevyvíjí jeden druh v živočišné říši v jiný druh, vše se množí podle stejného druhu, předáváním DNA."? Byů nych s takovým tvrzením opatrnější, trochu mi to zavání kreacionismejm. Co bylo dřív, slepice nebo vejce?) Věci nejsou jednoduché a kategorická tvrzení se těýko dokazuji (i vyvracejí).
pt®

"kartaginec", jste chytrej chlap, ale já to vidím, jako věřící. Pokud byl člověk stvořen Bohem, tak se nevyvinul z opice. Pokud Bůh tvořil, tak stvořil i tu slepici. Možná je to kreacionismus, ale darvinismu také chybí důkazy. Když se najde zamrzlý mamut z dob dávných minulých, tak z jeho DNA bude zase mamut. Nikde kolem zde neběhají polodruhy, které se mění z jednoho druhu na druhý. Ani druhy se nedají křížit, aby se dále množily, to prostě nejde. Myslím si, že když jste tuto teorii zmínil, asi k ní máte ještě co říct.

janm*

pt-

Myslím že člověk nemusí být ani věřící aby viděl že s "evolucí" něco nehraje. Zmínil jsem tu khihu od p.i. Wiesnera i mu jakožto chemikovi tohle téma vrtalo v hlavě a tak si dal tu práci a "nutné kroky" k tomu aby vznikl byť jen "nejjednodušší" organismus (bakterie apod.) spočítal a vyšlo mu že jde o tak velké číslo (přesně v jeho knize) že k tomu aby tímto způsobem, postupným vývojem vznikl tak složitý organismus jako je člověk by bylo z hlediska času třeba takové doby, že by život musel být zákonitě Xkrát starší než je planeta zem ! Což by znamenalo, že pokud by k evoluci opravdu došlo musela by se odehrávat "mimo" naši planetu tím pádem by sem život musel být přenesen...Ovšem proti evoluci svědčí i chybějící "mezi" článek mezi vývojovými předky člověka...(geneticky se zdá že člověk vznikl spíš "skokem", čili zásahem do gen. materiálu, jedna z hypotéz)

Z archeologie, v hlubinném dole na černé uhlí byla v souvislé vrstvě této horniny nalezena zkamenělá šlápota "obuté lidské nohy" na vzorku podrážky byly dle autora patrny stopy "šicí dratve"...Další nález jsou lidské šlápoty souběžné se šlápotami jakéhosi velkého pravěkého ještěra...což neodpovídá dnešním datacím a napovídá že to ve skutečnosti mohlo být vše jinak...

pt®

"janm", zřejmě si to uvědomují i ti, co se evolucí ohánějí, jenže, co teď, co když přiznají, že evoluce není a nebyla, co nábídnou, jako alternativu? Jako nevěřící ve stvoření nemají totiž, co nábídnout.

Uý je pozdě (tedy jako dnes) na nějaké rozpisování a já taky nejsem biolog (ani chemik, mimochodem) , jen jsem radil k opatrnosti s takovými kategorickými výroky jako že druhy se nevyvíjejí, zvláčť ve světle fakt, že vývoj probíhá i dnes a stále a stále vznikají nové druhy. A vznik člověka ecolucí nepokládám za nic, co by vylučovalo stvoření světa všemohoucím Bohem, prostě za nic, co by stálo proti víře v nějakém nesmižitelném protikladu. Ostatně Darvin sám byl hluboce věřící člověk a když o tom mluvíme, i já se hlásím k víře /i když tedy slovo "věřím" je trochu zavádějící – v co vlastně, či řemu věřím/věří ten který věřící?). Ale nepokládám ze za tak chytrého, abych mohl předpisovat, jak to měl Bůh provést. aA k tomu, že evoluční teorie mají slabiny, nemohu říci víc, než že to vědí i evolucionisté, ; evolučních teorií je víc a ta Darwinova forma uý dávno není jedinou a nedotknutelnou. Jak říkám, nejsem biolog, ani archeolog nebo dokonce paleozoolog, ale tím spíš něco tak kategorického jako popřít jakoukoli evoluci si netroufnu. O tom uvažují chytřejší a fundovanější, než jsem já (pozoruhodné jsou třena knížky pátera Marka Orko Váchy). Jé jen mohu znova opakovat, že bych byl s takovým tvrzením opatrnější,
pt®

"kartaginec", moc jste mně potěšil, že máte víru. Vím, že znáte Bibli a kolikrát z ní citujete. V Genesis v 1. kapitole, je tato informace: "I řekl Bůh: Ať země vydá formy života podle jeho druhu: Dobytek, plazy a zemskou zvěř podle svého druhu. A stalo se tak. Bůh učinil zemskou zvěř podle jejího druhu, dobytek podle jeho druhu a každého zemského plaza podle jeho druhu. Bůh viděl, že to bylo dobré." Snad jste měl na mysli změny jednoho druhu, podle přírodopisných podmínek, tam ano, ale stále je to jeden živočišný druh. (z ryby není kočka, ani z kočky žirafa, to jen jako příklad).

hodnocení

0x

Jasně. Peřvtělování se řídí evolucí - vždy do stejného, nebo vyššího vývojového stupně, tak , jak se duše zdokonaluje. O své nabyté zkušenosti už duše nikdy nepřijde, jen roste.

Já byla v předposledním minulém životě pekařským učněm.

pt®

"blešík", opravdu chlap, byla jste chlap? Prostě neskutečné...

pt - A co je na tom divného? Oba poslední životy jsem byla chlap, stejně, jako můj nynější otec. Nic dobrého jsme si neudělali, pořád jsme se rvali a provokovali, až jsem do něj jednou strčila a on upadl hlavou na kámen a umřel. V tomto životě mi to dává , nevědomky, pěkně sežrat! Prý jsem se mu posmívala, že má máslo na hlavě - nechápu, jak jsem mohla být tak brutálně vtipná, dnes mi to tedy vtipné nepřipadá.

pt®

"blešíku", všechno...

coco

Blesik - celej zivot snad nejen ucnem, ale taky potom pekarem...? *smich*

coco - no, to už nevím, jak to se mnou dopadlo. Nevztahovalo se k situaci, která mně zajímala. Třeba jsem byla učeň flink a vyrazili mně, co já vím? Ale možná jsem byla dobrý pekař, protože i dnes nejraději peču a dělám docela hezké dorty a zákusky.

hodnocení

0x

Znám jen dva své minulé životy. Vikingský válečník a majitel trafiky na přelomu 19.a 20.století

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Moje bývalá paní, byla před lety u své známé a ta ji vrátila do minulosti. Přesně si to už nepamatuji, ale byla z toho zážitku poněkud vyděšená. Paní Růženka asi umí. Já tak zvědavej teda nejsem.

coco

Kladete si nekdo otazku, nebo znate odpoved, jestli minule, dnesni i budouci zivoty probihaji soucasne v ruznych "casopasmech" a da se tedy mezi nimi aktualne prestupovat, ale jen nekdo to umi, nebo je to nejak jinak? Kdyby to totiz neslo, jak by potom nekdo mohl nahlednout do budoucnosti? Ze se takovi schopni vestci vyskytuji je prece znamo *sok*

doplněno 27.04.16 18:09:

Klera - no prece o vesteni budoucnosti uz vsichni neco slyseli, i v TV byvaji ruzne porady :)

klera*

Vážně je to známo?

doplněno 28.04.16 17:54:

Tak jistě, že o tom každý slyšel...to neznamená, že "je známo", že to ti věštci opravdu umí.

Ale, Klero! Když je to i v televizi! *bum*Navíc, lidi se na to dívají, využívají téhle služby, musí to být přece pravda. Ne?!

coco

Klera - pardon, ale musim se smat *ua* - predstavte si, ze je to i overeno, i kdyz vam o tom nic znamo neni :) A ted nemam na mysli ony proflakle "online vestkyne" !

janm*

coco

Pokud jste to již nečetla tak doporučuji knihy od Carlose Castanedy tady něco stručně o něm:

cs.wikipedia.org/...

Jeho knihy budí značnou "kontroverzi"napsal je takovým "povídkovým"nebo "románovým stylem", (jak chcete) a "prý"se to událo. Druhý tábor tvrdí že si vše autor vymyslel využil poznatků psych. nábož. apod. Každopádně tam uvádí zajímavou "teorii"že totiž každý člověk je jakási "světelná koule"a v ní je "bod"který je fixován na určité místo, když s ním umí "pohnout"pak doslova "mění realitu"nebo také "střídá dimenze"..., možná tady by mohla být částečná odpověď na otázku jak je to s tím multidimenzionálním vesmírem (realitou) což dnes zdá se zaměstnává řadu fyziků jisté je že realita není tím čím se nám zdá být, "tuší se jiná skutečnost"podobně jako na sklonku 19 století se objevovaly podsvícené obrázky a scenérie které nápadně připomínali dnešní "televizi"čili jakoby lidé intuitivně "předjímali"věci příští i co se věd.tech. pokroku týká...

doplněno 27.04.16 19:12:

Jinak s budoucností je to velmi zapeklité a pochopení ještě těžší, uvádí se příklad např. se stromem. Pod stromem stojí člověk a vnímá okolí nad ním na stromě je druhý člověk který má daleko širší rozhled a v dálce uvidí chodce a hlásí tomu pod stromem co vidí pro toho je to ale teprve budoucnost protože zatím nevidí nic, až se chodec dostane do jeho zorného pole (toho co je pod stromem) zažívá tu ohlášenou budoucí událost jako již nastávající přítomnost...

Užívaly se nejen křišťálové koule ale také vodní hladiny (hydromantie) a i zrcadla která se díky tomu těšila jisté "úctě"princip je asi takový že přesně v místě lesklé plochy je bod "0"kde se jakoby "neguje"celá realita protože to co vidíme v zrcadle (za bodem nula) už je zase zrcadlový odraz...Samotné věštění ale dělá člověk resp. jeho pod nebo nad vědomí které má přístup k většímu množ. informací k infor. poli. Cvičí se to tak že se zrcadlo (nebo koule) umístí do polosetmělé místnosti ani světlo ani tma a umístí tak aby se v lesklé ploše neodrážel žádný odraz místnosti respektive díváme se z takového úhlu který je "mrtvý"čili vidíme jen "čistou plochu"a na ni se hledí, vyžaduje to zase cvik po čase jsou vidět oblaka později i obrazy (možná je to projekční plocha projektoru =našeho vědomí či pod.v.) jako vše chce i toto cvik...

Blízká budoucnost co bude zítra mi nevadí nahlížet dál nemám potřebu

doplněno 27.04.16 19:22:

A ještě k tomu přecházení mezi budoucností a přítomností, u věštění se zdá že jde o otevření "informačního zdroje"spíše než o mentální či fyzický přesun do jiné reality.

Jinak "rozdvojení""bilokace"je jev známý např. z života svatých kdy jedna a táž osoba působila na dvou různých místech a na každém plnila jiný daný "úkol"šlo ale stále o jednu naši realitu byť pokud byl mezi těmi rozdvojeními časový posun pak se dá mluvit o tom že jeden byl v "minulosti"a druhý v budoucnosti třebas o hodinu, nevím ...:) Podobný fenomén je zaznamenán i ve východních náboženstvích...

coco

Janm opet nezklamal *slunce* diky za info :)

janm*

Není zač...

eivlis*

Zajimave pocteni.. Mam rada druh tohoto uvazovani, ktere hleda, bada, studuje... Osobne nevim kde je pravda, ale verim, ze neco mezi nebem a zemi je a verim, mozna spise citim, ze tady nejsem poprve, ale kdovi...

eivlis*

Ja bych i zvedava byla, ale drzi me strach, ze se dozvim neco co me vydesi, nebo nevim.. Neco ve me mi rika, ze s takovyma vecma si neradmo hrat a mozna radeji nevedet nez vedet...

Svatá pravda. Obecně se reinkarnace doporučuje jen při psych. potížích. V opačném případě zase může bezdůvodná vyvolat v hlavě chaos.

hodnocení

0x

A co Vy na to, že existuje nakonec jen přítomnost? V podstatě souhlas s tím, že všechno probíhá v e všech dimenzích pouze v přítomném čase, tedy i tzv. minulé, či budoucí životy. Co vy na to, že realita je pouhý hologram, vč. nás?

coco

Ono to s tim "casoprostorem" tak nejak bude, kamarad fyzik prijel nedavno z navstevy USA , kde praktikoval nejake podobne "pokusy" a byl z toho nadseny, ale nechce se bohuzel podrobneji sverovat, je od navratu v jakesi euforii (drogy vylucuji) a uplne zmenil pohled na zivot, z flegmatickeho pesimisty je najednou energicky optimista. Treba me casem taky zapoji do svych obcasnych privatne poradanych "seanci" , abych ukojila svou zvedavost :)

janm*

Asi to tak bude, že existuje jen přítomnost, veškerý čas jak ho my tady vnímáme je vždy dán nějakým "dějem" země se točí, tělo stárne a už začínáme počítat...ale jinak je to asi otázka pro fyzika, každý víme že čas např. ve vesmíru v porovnání s tím pozemským plyne pomaleji. Zdeněk Patrik v jedné své knize (žel nepamatuji si název) uvádí velmi zajímavou věc, a totiž že pokud někdo umí prostřednictvím "své kosmické lodi" této skutečnosti využít, pak se vždy při návratu na zemi jeví pozemšťanům jako "nesmrtelný bůh", popisuje to tam podrobně ale četl jsem to tak dávno že si tu jeho hypotézu "jak se to dá zrealizovat" nepamatuji...zkrátka o něco "zdokonalil" Denikena :) A koho zajímá literatura z "tohoto ranku" pak vřele doporučuji knihy od Ivo Wiesnera, zejména Bohové a apokalypsy a Předpeklí ráje, v těchto knihách autor "mistrně" skloubil ono "Denikenovské pojetí" s tradičním náboženským "kreacionismem" tak, že moderní člověk začíná vidět věci v hlubších souvislostech, rozkrývá zkazky starých mýtů, dozvíte se kdo mohl být vlastně tím "satanem" jak vedl s "bohy" válku, že jedna z trosek planety "maldek"( kde melkor "satan" působil) periodicky ohrožuje zemi a působí "kataklyzmata" přičemž ta největší mají za následek to, že civilizace tady na zemi "Ardě" (dle něj původní název naší planety) začíná vždy od znovu...Takže kdo se rád dívá a čte science fiction, pak vřele doporučuji je to daleko lepší protože nejde o pouhé science fiction "výmysly a mýty" ale skutečně se čerpá z historie a z těchto střípků před vámi vytane neuvěřitelný obraz :)

doplněno 28.04.16 19:22:

A k té reinkarnaci, taktéž se o ní Wiesner zmiňuje uvádí velmi starý spis tuším jde o "Knihu Dhyanů" (starší než bible) kde se praví že : "Lidem pak byl dán "dar" smrti a mnoha životů... (parafrázuji) aby si tak zkrátka odpočinuli od svých povinností a osvěžili se, a že tento dar budou lidem závidět i sami "bohové" (rozuměj jako andělé) a ostatní entyty (zmiňuje se taktéž o elfech jako starších bratrech a vychovatelích lidí) co k tomu dodat je to velmi zajímavé a "hutné" čtení :)

pt®

"janm", o této situaci s časem ("a totiž že pokud někdo umí prostřednictvím "své kosmické lodi" této skutečnosti využít, pak se vždy při návratu na zemi jeví pozemšťanům jako "nesmrtelný bůh") je to jinak a vysvětluje to docent Král, jako absolvent a přednášející matematickofyzikální fakulty.

doplněno 28.04.16 19:41:

jo, jo, jo, já to zmínila spíš jen k tomu času, k "relativitě času"...

janm*

pt

Možná ano, ale ani tak se nemusíte bát, ti "bohové" jsou spíše to co bylo v židokřesťanské tradici spíše jako "andělé" tedy poslové a tudíž jimi mohl být i pozemšťan a byla-li v této roli nepozemská bytost pak ani tak to není v rozporu s vírou, pokud by to docent Král vysvětloval jinak jen kvůli tomuto pak si myslím obavy tohoto druhu jsou úplně zbytečné...

doplněno 28.04.16 19:41:

Navíc je to jen "hypotéza" které je třeba vždy brát s rezervou, (když budete mít vedle sebe dva fyziky tak každý může mít svou odlišnou teorii já jako laik si to stejně neověřím čili beru to s rezervou )na druhé straně to ale opravdu není "nic proti ničemu"

doplněno 28.04.16 19:46:

Ty knihy a kolem co tu uvádím jsou velmi zajímavé na druhé straně ale byť vychází z jistých faktů nelze je brát úplně doslova jsou to spíš hypotézy stoprocentně na tom stavět nelze nicméně střepy pravdy tam budou a byla by velká škoda se o tyto "zajímavosti" ochudit, nejsou to ale v žádném případě "dogmata" i sami autoři uvádí že si třebas v tom či onom nejsou jisti nebo uvádí hypotézy dokonce dvě kdy obě jsou možné , je ponecháno vždy na čtenáři co z toho pro sebe "vyvodí" :)

janm*

Realita že je pouhý hologram? Myslím že ano a já užívám termín že naše realita je zřejmě "virtuální". Proč?

Když se podíváte na všechna světová náboženství a víry již od anymistických kultů až po ty současné pak dnešnímu pozornému člověku neujde že "toto" vlastně skoro všechna náboženství lidi učí již velmi dlouho a ode dávna!

Východní náboženství říkají otevřeně že svět je jen "mája"- iluze, dnes známe možná výstižnější slova jako virtuální apod., Náboženství vycházející ze židovství taktéž mluví "o tom co bude po smrti" čili zase o "jiném světě",,,,,,Ve starých pověstech a pohádkách se objevují zprávy o "vílách" a jejich "kontaktech" s lidmi čili zase jiná realita "další dimenze kde žijí bytosti víly viz. knížka pro děti Zlatá studánka: Víla praví prosté dívce ať se "přidá k nim" že jejich úděl je "lehčí než úděl lidský" (toto bylo dle mne převzato spíš z pověsti)

Folklor je plný příběhů o "jiných bytostech" z "jiných prostorů" (víly, vodníci, apod.)= multidimenzionální realita,

Když se na to podíváme dnešníma očima a připustíme že nemuselo jít o "výmysly" pak vše jasně nasvědčuje tomu "jak to tady asi s námi je ":)

zivoty
hodnocení

0x

Opět ty nešťasné minulé života na Poraďte. Tak opět napíši pro "šaška" (?). Mám chvilku času tak to zase pisnu.To není otázka víry,tedy jestli věříte či nikoliv. Stejně jako je tráva zelená a jedno jestli v to věříte či ne. Veškerá skutečnost co vidíte,vnímáte kolem sebe je nyní teď a tady. Minulost a budoucnost kterou se zaobíráte ve své hlavě jsou jen představy,které jsou také nyní.Když Vám ve škole někdo vykládá o mistru Janu Husovi,tvoříte si automaticky k výkladu představy,ale ta minulost nikde není.není kde by byla,jestli mi rozumíte. Stejně tak minulé životy. Jsou také nyní. Celá Vaše existence,Vaše bytost,Vaše tělo,Vaše vztahy,Vaše zájmy,to co máte rád,co nesnášíte,co umíte,co se učíte,co Vás přitahuje,co odpuzuje,z čeho či z koho máte strach,s kým se cítíte dobře,Vaše nemoci,postižení,zdraví,...atd,atd...to všechno je součástí a je pevně spojeno s tím co jste již prožil.Je to celé vystavěno z těch minulých životů a ,zjednodušeně řečeno,vytváří to co ještě nevnímáte a co budete teprve žít,prožívat. To jak činíte nyní ,vysílá,září,vlní,podobně jako vlny na hladině po hození kamínku, v té celé skutečnosti, a vytváří Vaše prožitky. "Jak hodíte kámen,takové budou vlnky",s trochou nadsázky řečeno. Jakmile přestane fungovat tělo,ztratíte ho a opět se uvědomíte plně kdo jste a setkáte se se světlem. (Z vlastní zkušenosti Vám mohu zcela naplno říci,že ač Vám to te´d nepřipadá,zapomenutí je zde veliké,budete si tam říkat něco jako: "jak jsem mohl na to zapomenout?!". Je to velká úleva od všeho tady. Uvědomíte si,že jste stále hledal tady to světlo akorát jste si ho s něčím stále pletl.) Jenže se sem vrátíte,protože ucítíte pocity lidí se kterými jste žil,uvidíte co je ještě nutné a co není tak jak jste původně chtěl.Uvidíte s kým musíte ještě jít,aby došel také tam kam je třeba. Uvidíte co je ještě pořeba milovat tak,abyste to mohl opustit. A vrátíte se.

coco

A kolikrat jste se uz vracel? :) Je mozno se vracet nescetnekrat, nebo ma kazdy jen urcity pocet navratu? Skoro to vypada, ze vetsi hrisnici se musi vracet casteji, aby stacili vse napravit a mohli dosahnout blazenosti *smich*

pt®
hodnocení

0x

" sasek", našla jsem osobní zkušenost z knihy "Guru zemřel"(Rabi R.Maharaj) :

Následuje svědectví obráceného hinduisty, který měl náběh na to stát se uctívaným mistrem a avatárem (božskou inkarnací) :

Sám jsem byl oklamán podobným způsobem a několik let jsem "očišťoval minulé životy", byl to nikdy nekončící proces, ve kterém jsem se identifikoval s domělými osobnostmi a celou tu dobu jsem prosil Boha, aby mi odpustil. Marně.

Odpuštění už za nás vydobil na kříži Ježíš Kristus, a já mu vděčím za to, že už znám pravdu a vím, že jsem osvobozen. Cítím to jako nikdy předtím. Dál se tu budou objevovat nastrčené polopravdy, jako že i Ježíš je inkarnace jiného mistra, že v Bibli je něco pozměněno, a že inkarnace je konečná pravda, ale je to lež, nedává to vůbec žádnou naději, nekonečný koloběh znovuzrození, teoretické vysvobození z tohoto kruhu někdy v budoucnosti...

Když Hamid řekl "amen", zeptal se, jestli se chci pomodlit vlastními slovy. Tiše, roztřesený vzrušením, jsem začal: "Pane Ježíši, nikdy jsem nestudoval Bibli a nevím, co v ní je, ale slyšel jsem, že jsi zemřel za mé hříchy na Golgotě, abys mi odpustil a smířil mě s Bohem. Děkuji ti, že jsi zemřel za mé hříchy a že jsi vstoupil do mého srdce a odpustil mi! Chci být novým, jiným člověkem!"

Po tváři mi tekly slzy pokání nad minulým životem: nad zlostí, nenávistí, sobectvím a pýchou, nad modlami, kterým jsem sloužil. Nad tím, že jsem přijímal uctívání, které náleží jedině Bohu, a že jsem si Boha představoval jako krávu nebo hvězdu či člověka. Modlil jsem se několik minut, a než jsem skončil, věděl jsem, že Ježíš není jenom jedním z milionů bohů. Je opravdu Bohem, po kterém jsem toužil.

Astrální cesty k jiným planetám, mimozemská hudba a psychedelické barvy, jogínské vize a vyšší stupně vědomí v hluboké meditaci - všechny tyto kdysi tak vzrušující zážitky teď lehly prachem a popelem. To, co jsem okoušel teď, nebyla jenom jiná psychická cesta, tím jsem si byl jist. martinjb.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]