Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvoká nám slepice

Od: radka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci se zeptat začala nám kvokat slepice, dala jsem podní vejce ale ona na ně sprominutím kadí (když se podívám na ty vejce jsou celá špinavá od výkalů) potřebovala bych radu co mám udělat aby přestala kvokat jo začala nám už i druhá. Slyšela jsem že pomáhá když slepici namočíte do vody ale já jsem to skusila a nepomohlo to prosím o radu.

Děkuji Radka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co takhle nedělní slepičí polévka? Přestane kvokat, bez obav.

doplněno 24.04.16 11:15:

správně píšete: slepici namočit do vody (vařící vody). Nejdříve oškubat.

hodnocení

0x

Třeba ji něco schází? Třeba chce trávu? Na procházku?

coco

Potrebuje kohouta *ua*

radka*
24.04.16 12:27
hodnocení

Máme

hodnocení

0x

Slepice jsme odnaučovali kvokat dvěmi způsoby. Bylo to pro jejich dobro, doufám tedy, že se do mě nepustí nějací ochránci zvířat.

1/ Slepici namočit do kbelíku s vodou. Rychle namočit /bez hlavy/, rychle vyndat. Bude to pro ni takový zážitek, že kvokat zapomene. Ale pozor: třeba nyní je tak chladné počasí, že by se slípka mohla odebrat do věčných lovišť. Jde to praktikovat, když je opravdu pěkně, teplo, slepice brzy zase oschne. Teď spíš umrzne, než oschne.

2/ Na bidlo pověsit pytel /prodyšný/ nejlépe z té síťoviny. Do něj slepici, nahoře zavázat. Slepice nemá pevno pod nohama, už to je jí nepříjemné. Navíc, kdo jde kolem, pytlem mírně zahoupá. Takže si to brzy rozmyslela a kvokat přestala.

Neví ta Vaše potvora, co chce. Kvokala by, hlásí se v ní mateřské pudy, ovšem, když dostane vejce, kadí na ně.*ee*

Takže ji za odměnu pohoupat v pytli. :-D Jaga.

radka*
hodnocení

Děkuji vyzkouším to

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Radko.

Tak moje babička někdy koncem 60tých let (to osobně pamatuju), ji taky namočila v kýblu s vodou, ale potom ji strčila pod bedýnku

hodnocení

0x

Také si vzpomínám na babiččiny praktiky. Slepici se dala hlava pod křídlo a poměrně rychle se s ní opsalo ve vzduchu několik kruhů. Chudera pak byla dočista zblblá...

paw*
Toto se dela pred dekapitaci, pac jinak hlavu na spalku neudrzi.
Proti kvokani jsme meli povesenou drevenou klicku, kam se slepice dala a po chvili kvokani prestalo. Nebo ten raslovy pytel.

uska*
hodnocení

0x

Pověsit nejlépe v drátěném koši na brambory ven na větřík. Něším zakrýt, aby neulétla. Nyní je chladno, tak na noc ji uvázat ve chlívku, v průjezdu atd, ráno vyhodit ven i s košem. Nechat 2- 3 dny v koši bez žrádla.

Slepice, aby přestala kvokat, tak si nesmí pod sebou udělat teploučko. Pokud kvokání vychytáte brzo, tak za 2-3 dny máte po kvokání.

hodnocení

0x

Slepice která kvoká se nedá jíst.Ale rada namočit do sudu z vodou funguje.

uska*

mirekv - můžete vysvětlit proč kvokající slepice se nedá jíst? Děkuji Uška

cicko*

Naše lišky mají kvokající nejraději!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]