Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pomoct naší zemi?

Od: semioptera odpovědí: 21 změna:
Pěkný den vespolek,
zrovna jsem dočetla žebříčky nejoblíbenějších světových destinací a hodně mě potěšila naše Praha na 6. místě - před New Yorkem, Sydney nebo Barcelonou. I Karlův most měl v jiném žebříčku své místo.
Byla bych strašně ráda, kdyby bylo Česko zase ve světě známou a respektovanou zemí. Kdybych mohla být fakt hrdá, když říkám, Im from Czech republic. A abych nemusela vysvětlovat, že nejsme ani Československo ani Čečensko.
Jak nám pomoct? Změna prezidenta, vlády, české mentality, začít podnikat,stát se vynálezcem, postavit nejvyšší barák světa, nebo jak? Jak byste pomohli/pomáháte vy?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paspulka*
hodnocení

0x

Jako jedinec můžete udělat to,že můžete s ůsměvem pomoci cizinci,když se Vás na něco zeptá,nebo požádá s něčím o pomoc.Mám hodně špatné zkušenosti s tím,když přijeli příbuzní či přátelé a poslání , do Prčic, je z těch slušných.Můžete uklízet po svém psovi,Praha byla pověstná psími exkrementy..Pokud jste na výletě,můžete i sama/sám oslovit cizince s tím,odkud je..nevadí jim to,často naopak...poukažte na další krásy v okolí,popřejte pěkný pobyt-samozřejmě si nic neberte a nechtějte za to - i tuhle zkušenost mí přátelé mají.Pokud se Vám ,budou plést do cesty, po Praze,s úsměvem vše přejděte.Velké věci musíme nechat na těch nahoře- ale ohlídat politiky,kteří dělají špatné jméno zemi můžete při volbách té či jiné strany.V cizině se chovejte tak,jak se-velká většina-cizinci chovají tady - skromně,slušně./téma taxikáři ,restaurace s dvojitými cenami,jídelní vozy apod.-pomíjím/

pohanka*
hodnocení

0x

Já to vezmu z jiné stránky. Nevyhazovat odpadky na zem, nevyvážet sutě do lesa, strouhy, neplivat na zem nic a ani žvýkačky, ty zabalit do papírku a šup do koše, psí hovínka určitě uklízet, jak píše ,,paspulka,, výše.

Politikové by měli chránit naši zemi, naše občany. Měli by nastavit pro-rodinnou politiku, aby se rodilo více dětí pracujícím rodičům, tedy nastavit zákony tak, aby se vyplatilo každému pracovat, aby bylo dostatek učebních oborů. Potom budou kvalitní řemeslníci, kteří budou budovat, opravovat a udržovat všechny hmotné i nehmotné statky v republice. Domy i památky budou opravené, silnice i pěšinky schůdné, sjízdné, mosty bezpečné. V rodinných domcích se nebudou lidé trávit nebezpečnými spalinami, nepřijdou o život při požárech. Když budou jistoty, nebudou lidé utíkat za lepším a budou hrdí na dobře vedenou a spravovanou zem a jistě ji rádu cizincům ukáží.

Neprodávat naše firmy a podniky, neprodávat naši půdu cizincům. A hlavně chránit naši přírodu, zalesňovat, kosit louky, nechat kravky a ovečky spásat nivy, které mají výskyt chráněných rostlin. Neukrajovat krajině v okolí měst půdu zástavbou satelitů a průmyslovými zónami.

A třeba u prodeje upomínkových předmětů povolovat pouze českou tradici, české výrobce, české podnikatele. Žádné matrjošky a vojenské medaile, čepice atd..

V žádném případě nestavit nic největšího a nejvyššího, co není na celém světě. To je špatná cesta.

Určitě bych zavedla do škol více tělocviku, brannou výchovu, kvůli zdatnosti a dobré fyzické kondici.

Mladí by měli nastoupit na vojenskou službu, tak, jak bylo dříve. Většina mladých tam dospěla, získala i jiný náhled na život, sebevědomí a samostatnost. A snad si i více vážili svého domova, rodiny a vlasti. Samozřejmě byli vyjímky, ale to je všem.

hk
hodnocení

0x

Nepomáhám a nepomůžu, protože nemám být hrdý na co. Vykradená bezpohlavní země.

fik
hodnocení

0x

S tou vládou si to trefila,i když teď se zdá že už přece trošku začínají procitat z toho vlhkého eurosnu*smich* Jinak co můžeš udělat sama,být charakterní člověk,nedělat všude bordel,nechovat se jako prase,nesnažit se každýho okrást nebo napálit,nesnažit se kde to jde všechno vytunelovat nebo spronevěřit. Můžeš udělat že tvůj dům bude vypadat hezky,že když kolem tvýho domu ten cizinec půjde tak mu nebude na zvracení.

Pokud máš větší finance a ambice,můžeš investovat do průmyslu a ten pak nepřesunout do číny nebo neprodat němčourům,můžeš něco vyrábět s tím že to bude opravdu made in czech republik. Když budeš mít záchvat geniality a něco vymyslíš,tak to taky nechat vyrábět v česku a neprodat patenty a technologie někam do ciziny.

Ale hlavně musíme být připraveni česko bránit před bezbřehou muslimskou záplavou,nebo snad nechceš aby jsi byla zahalená jak strašidlo,v ulicích tekla krev a všude vybuchovaly bomby..to už by nebylo žádný česko,žádná evropa,jenom zmar a zkáza

ctenar*
hodnocení

0x

Praha je na tom seznamu kvůli existenci budov na Starém městě a cestě na Hrad, vše staré několik stovek let. Nic, co bychom vytvořili nebo výrazně vylepšili v posledních 70+ (100) letech.

Ani ty domy nejsou v dobrém stavu, jsou na nich vlhké mapy, špinavé, neopravené fasády a graffiti a čmáranice v horším případě. Pak se člověk podívá na zem a je to ještě horší. Není ani zameteno, natož čisto, opraveno nebo dokonce v dobrém technickém stavu.

Sebezapadlejší rakouská vesnice je čistčí než tento údajný šperk světa. A jestli se takto staráme o místo, na které lákáme miliony cizinců a ukazujeme světu, tak si umíte představit, jak vypadá zbytek země.

Ze začátku by stačilo umýt si fasádu, zamést si před barákem/obchodem a zasadit trávník, ale ani to se většina lidí dodnes nenaučila. Natož to pak udržovat.

Žijeme v bordelu a poletující špíně a prachu a nevadí nám to.

hm*
hodnocení

0x

Já bych hlavně chtěl, aby se nám, domorodcům, tady žilo dobře. Když se tu něco cizinci líbí, tak to sice potěší, ale žádný valný význam to jinak nemá. Jinak Evropani nás znají všichni (už proto, že ne vždycky bučíme podle nich :) ) a pro zámořské cizince budem stejně vždycky jen "něco malého tam někde za mořem" (pokud vůbec budou tušit). No a co?

fik

Ono celkově zeměpisné vzdělání američanů je tak strašné,že nevím co v těch školách učí*smich* měl jsem možnost poznat odobně při návštěvě USA

ctenar*

Znalost Američanů o Evropě je porovnatelná se znalostí Evropanů o USA (respektive o Severní Americe).

USA není jen NYC, LA nebo Florida.

fik

Ani náhodou není,jsem tam byl 4 týdny a pár lidí tam poznal,tady když se někoho zeptáš kde leží namátkou třeba nikaragua,tak většina lidí ví že je to aspoň v americe,když řekneš američanům česká republika,tak komolí něco o asii nebo dokonce africe,někdo komolí ještě czechoslovakia nebo čečna,prostě vůbec neví,až na pár světlých vyjímek. Tam se asi vůbec zeměpis neučí tak jak u nás

ctenar*

O Kanadě a Mexiku ani nemluvě.

x2o2
hodnocení

0x

Stačilo by více reklamy na mezinárodních fórech. Máme totiž být na co hrdí: naše letadla, lokomotivy, tramvaje, nákladní auta, traktory, autobusy, motocykly, čechie, tatraplány, šestsettrojky a Škodovky jsou a byly ve světě pojmem...nejsme Bulharsko nebo Albánie, jsme zemí rozumu, vědy a umění, s vlastními tradicemi a vlastní mentalitou - jen že to ten turistický svět neví. Nedávno jsem byl na Staromáku svědkem, jak jeden vysvětluje anglicky druhému, že ta pražská gotika je "german disain" tedy že "ti Češi nic vlastního" nemají...ale právě že (již zmíněné z novější doby) máme, jen je to ve světě zcela neznámé.

fik

No ten náš průmysl už taková chlouba není,až na posledních pár vyjímek je to buď vytunelovaný nebo to nevlastníme a jsou z toho montovny cizích firem. To co nezvládli zničit komouši za 40 let,dorazili za 20 let pravdoláskařští tuneláři v privatizacích,pár firem to přežilo ale zdaleka už to není nic čím by jsme se mohli chlubit...a co jsme byli za první republiky,tuším mezi 10 nejvyspělejšími státy

To co si o nás třeba evropani na západ myslí je vidět i v tom co sem dováží za potraviny-takové co by tam nežral ani dobytek a tady to důchodci v akcích vykoupí

hm*

No, nevím. Letadla? Kromě akrobatických letadélek se tu vyrábí co? Podzvukové vojenské letouny. Nebo ještě něco? Autobusy, to bude tak leda standard. Tramvaje, metro, lokomotivy - v ničem z toho nevynikáme. Ne, že by byly špatné, ale nic oslnivého.

Jo byli jsme (a pořád ještě jsme, resp. mohli bychom být) světovou jedničkou v detekci "neviditelných" letadel. Tam, pokud vím, nemáme konkurenci a naše pasivní pátrače objeví a dokážou sledovat i současná nejlépe "neviditelná" letadla. Jenže to je prostředek jen proti armádě USA a to jsou teď naši "kamarádi", tak se ten projekt zastavil. Podobně dobrý a slavný byl Semtex.

joudic*
hodnocení

0x
No, kdyz to reknu skromne, nejaky ten obchudek semtam udelam... ale ze jsem mj. Cech si nechavam pro sebe. A kdyz dojde na lamani chleba, holt vynechavam pulku rodiny :) V globalnim aspektu ani nejde byt na nic moc pysny a co jsme za nasi historie "meli" jsme prosustrovali a nebo podvratili, pripadne odevzdali..., co je z kamene to zustalo povetsinou aspon stat, to kdyby tu nebylo, tak sem prijedou max jen nadsenci odskrtavani navstivenych zemi ze seznamu. Zacali jsme dobre velkou moravou, pres more az jsme skoncili v ruskem flusanci, od ktereho si jeste susime obleceni, a pritom nam uz zase tece do bot tentokrat z jine strany.
fik

V cizích flusancích jsme byli vždycky,prvně rakousko,pak německo,pak rusko a teď USA a na vzestupu je islám což bude flusanec ze všech nejhorší a pokud něco nezačneme dělat tak i poslední,pokud vyhrajou tak už žádný česko nebude. Co se historie 20 století týče tak za naši největší hanbu považuju to že jsme se nebránili v 38 roce,bránili se všichni,všechny malé státy na západ,dánko,norsko,polsko prostě všichni,jenom my jsme jim dali svoje dobrý vybavení bez boje..tím jsme naši republiku uvrhli do sraček a po hitlerovi už jenom rozvrácený stát jako třešničku na dortu slupnul stalin

culdabulda1*
hodnocení

0x

modlit se?

doplněno 24.04.16 12:47:

ra252-

-pokud se nemýlím - jeho návštěva se doteď (v 21.století) stále řeší ! - dokonce na mimořádných schůzích parlamentu ! - mám snad být hrdá na tibetské vlajky a pana Kalouska?

hodnocení

0x

Česko bylo a je na velmi vysoké úrovni, co se týče přínosu světu. Dalo světu mnohé vynálezy a technologie, které se tady vymyslely někde v obýváku nebo v kuchyni. Jenomže to neumíme prodat. A za totality už vůbec ne.

Jsem hrdý na to, že jsem Čech, nejsem hrdý na eurovlezdořitní vládu, která neumí, ale spíš za prachy nechce prosazovat většinový názor lidu. Jsem vcelku hrdý i na prezidenta, kterého jsem nevolil, ale postupem doby si získal moje sympatie. Zvláště pak v názoru na africké a arabské turisty. To že chlastá víc než Kalous je druhá věc, ale dnes mi nevadí. Nejsem ani v nejmenším spokojený s právním řádem, který pod vlivem politické korektnosti šikanuje a vězní spořádané obyvatele tohoto státu, kteří JEN chránili svůj majetek nebo zdraví. Stydím se za pražskou kavárnu a rádoby inteligentní žvanily, kteří umravňují národ a diktují pravidla chování k vetřelcům a žijí jako parazité z různých přízpěvků. Jak vydělává peníze většinová společnost nemají ani ponětí.

Jsem rád a jsem hrdý na to, že jsem Čech (sice rozený pražák, ale nebydlel bych tam ani zadarmo) a nechtěl bych bydlet jinde než v České republice.

A jak pomáhám? No nevím, platím sice statisíce do různých pokladniček (FU, sociálka, zdravotnictví, pojišťovny), ale nevím jestli je to pomoc. Většinou mám pocit, že jsou peníze rozkradeny a použity nakonec pro flákače a příživníky.

hodnocení

0x

Prezident nejlidnatější země světa a největší ekonomiky právě navštívil Velkou Británii, ČR a USA. Někde je problém?

ctenar*

Číňan navštívil ČR proto, že Sobotka si pohrává s myšlenkou pustit čínské banky do ČR a otevřít tak finanční korupční tunel mezi Čínou a EU.

Číňani by samozřejmě raději do Londýna (finanční centrum Evropy), ale Britové jim ty jejich neprůhledné finanční machinace nechtějí povolit a teď navíc i možná vystoupí Británie z EU, takže Číňan bere, kdo se hlásí a nikdo jiný kromě ČR nechce být vstupním bodem Evropy pro špinavé miliardy z Číny.

Jaké špinavé miliardy míníte? Pan Klaus pravil, že takové nezná. Nebo to jsou ty, co si od Číňanů půjčují Američané?

vruum
hodnocení

Dělám všechno, co už tj někdo přede mnou zmínil, vlastně docela dlouho, řek bych. A stejně nevidím žádnej pokrok. Má to vůbec smysl? S takovouhle bych svou zadnici skvělého občana moh přemístit třeba do Švýcarska, Británie nebo někam na Sever a třeba by si mě tam někdo i vážil a byl rád, že jsem zrovna tam. Tady takovej pocit nemám.
Nebo to de i jinak, he?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]